DOBRIĆ HEROJ ZVEZDE: Crveno-beli ispustili +20 pa se "vadili" u poslednjem minutu! (VIDEO) (FOTO)

A. Ilić

18. 05. 2021. u 20:00 >> 22:30

CRVENA Zvezda slavila je u uzbudljivom drugom meču finalne serije ABA lige protiv Budućnosti rezultatom 85:79.

ДОБРИЋ ХЕРОЈ ЗВЕЗДЕ: Црвено-бели испустили +20 па се вадили у последњем минуту! (ВИДЕО) (ФОТО)

FOTO: ABA LIGA/Dragana Stjepanović

Nije moglo bolje da počne po Crvenu zvezdu. Poveli su domaći sa 8:1, brzo su došli i do dvocifrene prednosti. Sve je išlo na ruku domaćim košarkašima koji su prvu deonicu dobili 30:17. 

Do poluvremena Crvena zvezda je igrala egal sa crnogorskim timom. Ipak, i drugu deonicu dobili su domaći rezultatom 25:24. U jednom trenutku Zvezda je vodila 37:17, ali su do kraja gosti uspeli da smanje vođstvo Zvezde na 55:41

Treća deonica bila je sušta suprotnost prvom poluvremenu. Zvezda se mučila, nije lako dolazila do poena, dok su igrači  Budućnosti pogađali sve što su šutnuli. Tu deonicu dobila je Budućnost 8:29. 

Četvrta četvrtina pripala je Crvenoj zvezdi. Imala je Budućnost sedam poena prednosti u dva navrata, ali zahvaljujući raspoloženom Ognjenu Dobriću slavila je na kraju Zvezda 85:79. 

Crvena zvezda - Budućnost 85:79 (30:17, 25:24, 8:29, 22:9)

Hala: Aleksandar Nikolić, Beograd. Sudije: Ilija Belošević, Miloš Koljenšić, Milan Nedović

Crvena zvezda: Hol, Lojd, Dobrić, Davidovac, Uskoković, Rit, Radanov, Simonović, Jagodić-Kuridža, Kuzmić, Noko. Trener: Dejan Radonjić.

Budućnost: Kobs, Ivanović, Edžim, Šehović, D. Nikolić, Apić, Mitrović, Dela Vale, Z. Nikolić, Popović, Rid, Žugić. Trener: Dejan Milojević.

ČETVRTA ČETVRTINA 30:17, 25:24, 29:8, 22:9.

40. MINUT - Dva penala pogodio je i Džordan Lojd za 83:79. Promašio je Nikolić za tri. Pola minuta do kraja ima Zvezda loptu. Pogodio je Marko Simonović dva penala. Poslednji napad ima Zvezda. 

39. MINUT - Nova greška Dobrića napravio je Zvezdin košarkaš faul u napadu. Velika drama u Pioniru. Minut i po do kraja domaći vode 78:76. Kada je teško, Ivanović pogađa trojku, odmah vraća Ognjen Dobrić 81:79. Dobrić potom krade loptu na 55 sekundi do kraja 

38. MINUT - Uspeva Kobs da pogodi između trojice košarkaša Zvezde. Sa druge strane sapleo se o nogu Lendrija Noka, samo dva poena prednosti za Zvezdu. 

37. MINUT - Sada Dobrić sa tri penala izjednačuje. U narednom napadu gubi loptu Kobs. Zvezda pravi seriju 11:0. Poene upisuje Simonović - Zvezda vodi 76:74. 

36. MINUT - Dobrić 21. poenom spušta zaostatak Crvene zvezde na samo tri poena. Četiri minuta pre kraja 71:74

34. MINUT - Budi se Dobrić, problem crveno-belih u ovim trenucima je što se previše oslanjaju na individualni kvalitet svojih igrača, a šut crveno-belih u potpunosti je stao u poslednjoj deonici. Moraće izabranici Dejana Radonjića da pokušaju da pronađu neko drugo rešenje

33. MINUT - Samo tri od 20 šutira Zvezda, pokušao je sada Dobrić, ali ne uspeva da prekine agoniju. 

32. MINUT - Lojd je pokušao da forsira individualno, na reket gostiju, samo se obrukao, u padu je pokušao da šutne, ali je prepustio loptu prepustio rivalu. 

31. MINUT - Lazić je ukrao loptu, Zvezda na minus pet. Konačno crveno-beli dolaze do lakših poena. 

TREĆA ČETVRTINA 30:17, 25:24, 29:8

30. MINUT - Dejan Davidovac pogađa za dva, a potom promašuje bacanje. Završena je četvrtina koju je Budućnost ubedljivo dobila. 

29. MINUT - U trećoj četvrtini 26:6 serija gostiju koji sada imaju šest poena prednosti. Trenutno je 67:61 ѕa goste. Nova trojka Danila Nikolića koji igra kao hipnotisan. 

28. MINUT - Raspada se igra Zvezde Davidovac nerezonski šutira, a Edžim donosi +4 Budućnosti, trenutno je 61:65. Dva potpuno različita poluvremena gledamo. Sada crveno-beli ne uspevaju da povežu svoje redove. 

26. MINUT - Serija Budućnosti 18:4, vratili su se gosti u potpunosti. Trenutno je nerešeno 59:59. Edžim donosi prvu prednost Budućnosti. 

25. MINUT - Potpuni kontrast Crvene zvezde u odnosu na prvo poluvreme. Lengston Hol još jednom nespretno pravi faul na šutu za tri, nakon Dele Valea, Hol je pri šutu faulirao i Kobsa koji će imati tri penala. 

24. MINUT - Nikolić igra kao opčinjen. Spustio je sam Budućnost na -5, serija 11:2 gostiju. 

23. MINUT - Nova trojka Nikolića - pogodio je četiri iz isto toliko pokušaja. Pokušao je Lazić da odgovori, nije se ni dobacio do obruča. 

22. MINUT - Budućnost po prvi put na jednocifrenom deficitu, najzaslužniji za to je Nikolić koji je do sada ubacio 15 poena. Lendri Noko sa penala potom vraća Zvezdu na 11 poena. 

DRUGA ČETVRTINA 30:17, 25:24

20. MINUT - Novi prekršaj Vilija Rida, nova asistencija Alekse Uskokovića, iskusno je Rida sačekao Noko, koji postiže 12. poen, a ima dodatno slobodno bacanje. Zvezda ponovo na +17. Kobs u Zvezdinom reketu lagano prolazi, faul Rita, a 2+1 ima košarkaš Budućnosti. 

19. MINUT - Nikolić drži Budućnost u meču, upisao je nove poene. 

18. MINUT - Ovog puta Uskoković je bio precizan za tri. Zvezda ima +14. 50:36. 

17. MINUT - Edžim je faulirao Noka, te će Zvezdin centar imati dva bacanja. Polovičan je na drugoj strani sa penala bio Kobs. Uskoković pokušava za tri - Noko skače, a potom je neprecizan bio i Dobrić. Pomalo brzopleta igra Zvezde u ovom trenutku. 

FOTO: ABA LIGA/Dragana Stjepanović

16. MINUT - Trećom trojkom Nikolića gosti spuštaju na minus 10, podsetimo, pre nekoliko minuta prednost Zvezde bila je 20 poena. 

14. MINUT - Pokušao je Lojd da proigra Dobrića, a Kobs pravi faul u pokušaju zakucavanja. Dobrić upisuje 15 poena. 

15. MINUT - Velika borba na terenu. Dela Vale promašuje, pokušava Lojd da izvuče loptu iz auta, ali ne uspeva. Ivanović gubi loptu. Lojd hitro napada obruč. Prekršaj Ivanovića. 

14. MINUT - Prekida seriju Davidovac, a potom Branko Lazić pravi faul, Ivanović je imao 2+1. 

13. MINUT - Dela Vale je nasamario Lengstona Hola, te Italijan ima tri slobodna bacanja. Trojkom Nikolića, potom poenima Edžima, i uz tri bacanja Dela Valea, Budućnost pravi seriju 8:0

11. MINUT - Zvezda nakon minuta igre u drugoj deonici dolazi do 37:17. Prvo je flouter pogodio Dobrić, potom je usledila trojka Lojda, a Amerikanac je nakon toga pogodio i dva bacanja za 20+ Zvezde.

FOTO: ABA LIGA/Dragana Stjepanović

PRVA ČETVRTINA 30:17

10. MINUT - Veliki problemi za Popovića upisao je treći faul. Lojd sa penala biva polovičan. Raspada se odbrana Budućnosti, ponovo Dobrić dolazi do lakih poena, upisuje svoj 11. poen od 30 zvezdinih. 

9. MINUT - Upisuje poene i Davidovac. Uspeva sa druge strane Nikolić da pogodi prvu trojku za Budućnost 27:15. 

7. MINUT - Dobar blok pravi Dobrić, Davidovac dodaje do Kuzmića koji ponovo lako zakucava. Budućnost deluje u ovim trenucima grogirano. Iznervirani Dejan Milojević pokušava novim minutom odmora da prodrma Crnogorce! Presing Zvezde po celom terenu naterao je goste na grešku, a potom Dobrić trojkom šalje Zvezdu na +15, 25:10. 

6. MINUT - Petar Popović faulira Dobrića pri šutu, tek sada prvi penali za domaći sastav. Šesti poen Ognjena Dobrića. Zvezda prvi put na +10. Odmah Zvezda uspeva da se odbrani i zakucavanjem Kuzmića stiže domaći tim do 20:8. 

FOTO: ABA LIGA/Dragana Stjepanović

5. MINUT - Zvezda koristi inertnost Rida, te preko njega sada zakucava i Ognjen dobrić. Još jednom se Zvezda brani, a sa druge strane poentira Kuzmić. Zvezda ponovo na plus 9 (16:7). 

4. MINUT - Davidovac postiže nove poene za Zvezdu. Uspeo je preko Rida da šutira, a potom Ivanović postiže prve poene iz igre za goste. Trenutno 12:5. 

3. MINUT - Zvezda je nošena podrškom mnogobrojne publike u dvorani odlično otvorila meč i fantastičnim zakucavanjem Noka dolazi do prednosti 8:1. Odlično se brani Zvezda, to je dovelo do brze tranzicije, Noko je šestim poenom na poster stavio Rida. Treća asistencija Lojda za 10:1. 

2. MINUT - Novi poeni za Zvezdu, postigao ih je Simonović. Rid je sa druge strane bio polovičan sa penala. Upisao se i Džordan Lojd 6:1 za domaćina 

1. MINUT - Lojd je proigrao Noka za prve poene na meču, 2:0 za domaći sastav. 

Pratite Novosti sport na Fejsbuku 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili