ZVEZDA STARTOVALA POBEDOM: Maestralna četvrta deonica crveno-belih, po finale u Laktaše (VIDEO)

A.ILIĆ

03. 05. 2021. u 20:03 >> 20:27

KOŠARKAŠI Crvene zvezde savladali su Igokeu u prvom polufinalnom meču ABA lige.

ЗВЕЗДА СТАРТОВАЛА ПОБЕДОМ: Маестрална четврта деоница црвено-белих, по финале у Лакташе (ВИДЕО)

FOTO: ABA liga

Igralo se u prvom poluvremenu koš za koš, uz rezultatsku klackalicu na obe strane. Oba tima imala su dosta izgubljenih lopti, na poluvreme Igokea je otišla uz prednost od tri poena prednosti. 

U trećoj četvrtini videli smo jako tvrdu igru na obe strane. Okrenula je Crvena zvezda, a protivniku su crveno-beli dozvolili svega 13 poena. 

Potom je u četvrtoj četvrtini domaći tim ubacio u petu brzinu, te su crveno-beli Igokei dozvolili svega šest poena, a postigli 20, i na taj način zasluženo su upisali pobedu. 

Drugi duel igra se u petak u Laktašima, potom će eventualna majstorica, ukoliko za njom bude potrebe biti igrana u Beogradu 11. maja. 

Crvena zveza – Igokea  76:71 (20:20, 19:22, 17:13,20:6)

Dvorana: Aleksandar Nikolić 

Gledalaca: Bez prisustva publike 

Sudije: Saša Pukl, Miloš Koljenšić, Mario Majkić

KK Crvena zvezda: Hol 6, Volden 13, Lojd 21, Uskoković, Davidovac 7m Lazić 10, Rit, Radanovi, Dobrić 12, Simonović 2, Kuzmić 4. 

Igokea: Vulić, Klemons 6, Atić 15, Jovanović 9, Grej 6, Jošilo 8, Talić, Ilić 4, Pot 6, Karmajkl 7, Fundić, Kondić 

 

KRAJ MEČA

40. MINUT - Gosti kao da su između četvrtina zaboravili talenat na klupi. Usledila je greška Uskokovića. Igosi su postigli samo šest poena u poslednjoj deonici. 

38. MINUT - Nastavlja se rapsodija crveno-belih. Precizan je bio Lojd sa penala, a potom i iz igre, te crveno-beli imaju 76:61. 

35. MINUT - Pogodio je i Volden, odličan flouter Amerikanca. Potom Džordan Lojda pogađa uz faul. 72:60 vode crveno-beli četiri minuta pre kraja. 

36. MINUT - Nesportski faul Simonovića. Jošilo je bio precizan sa penala. Zvezda ima prednost  66:60. 

34. MINUT - Zvezda u naletu, promašuje Jovanović, a gosti izlaze iz bonusa. U nastavku meča svaki faul Zvezdu šalje na liniju za slobodna bacanja. 

33. MINUT - Dosta agresivnija igra Igokee u poslednjoj deonici, Talić šalje Kuzmića na liniju penala, a Zvezdin centar bio je polovičan. Šest promašaja iz 14 pokušaja ima domaćin penale. Pogodio je trojku Džordan Lojd 64:58 vodi domaćin 

32. MINUT - Nezgodno je pao Džordan Lojd, pregledaju sudije snimak kako bi utvrdili da li ima elemenata nesportskog faula, ipak, samo dva bacanja za Zvezdinog Amerikanca 

31. MINUT - Izvrstan početak Zvezde. Dobrić pogađa za tri, 59:55. 

FOTO: ABA liga

TREĆA ČETVRTINA 

30. MINUT - Sjajan ritam u deonici, čini se da igraju u ovim trenucima Lazić protiv Jovanovića, gledamo njihov šuterski obračun. Nakon 30 minuta igre Crvena zvezda vodi 56:55. 

28. MINUT - Odlična kontra Zvezde, Lazić baca lob pas za Dobrića, a sa druge strane pogađa Jovanović. Spetljali su se u narednom napadu igrači Zvezde, lopta dolazi do Lazića, koji pogađa treću trojku. 

26. MINUT - Pogodio je Ilić još jednom, odgovorio je Ognjen Dobrić. 

25. MINUT - Edin Atić ponovo za tri. Loš napad Zvezde, izgubili su loptu domaći košarkaši, a u kontri sa druge strane Dejan Ilić pravi faul u napadu. Pogađa još jednu trojku Branko Lazić za 47:47. 

FOTO: ABA liga

24. MINUT - Odličan napad Zvezde sa druge strane, pogodio je trojku Branko Lazić, a već u narednom napadu ističe 24 sekundi gostiju, lopta za Zvezdu. 

23. MINUT - Probleme sa organizacijom igre imao je Jošilo. Pokušao je da ubaci loptu u igru, ali nije uspeo u određenih pet sekundi. 

22. MINUT - Edin Atić je prvi dvocifreni košarkaš večeras. Pogodio je košarkaš Igokee za dva 41:44. 

 21. MINUT - Kori Volden pogodio je za dva. 

DRUGA ČETVRTINA

 

20. MINUT - Lendri Noko prekida mini seriju protivnika sa dva poena uz faul.  Činilo se da Igokea ima poslednji napad, Talić je promašio celu konstrukciju, a Ilić pravi faul u Napadu. Simonović je bio uspešan sa penala, a Karmajkl dolazi do lakih poena i Igosi dolaze do prednosti 39:44. 

19. MINUT - Karmajkl i Klemons pogađaju bez mnogo problema. Zvezda u najvećem zaostatku do sada 33:39. 

18. MINUT - Jošilo pogađa drugu trojku za Igokeu. 

17. MINUT - Imala je Zvezda priliku da povede, polovičan je bio Volden sa penala. Zvezda šutira 50 posto u dosadašnjem toku meča sa penala. Usledila je solo akcija Džordana Lojda koji podiže prednost Zvezde na 33:30, a Bajić traži minut odmora. 

16. MINUT - Pogađa trojku Lojd, a Grej pokušava odmah da odgovori. Zvezda se spustila na samo minus dva. Jovanović je potom bio polovičan sa penala, a Lojd odlično asistira Davidovcu za novo izjednačenje. 

FOTO: ABA liga

15. MINUT - Grej je ostao sam, pogodio je trojku. Najveća prednost Igokee do sada 24:29. 

14. MINUT - Volden uspeva da izbije loptu, kontru povlači Simonović, bio je neprecizan, a iz drugog plana poentirao je Dobrić 24:23. Prava rezultatska klackalica u "Pioniru" Edin Atić pogodio je za tri. 

11. MINUT - Promašuju i jedni i drugi, ognjen Kuzmić dolazi do prvih poena nakon minuta igre. 

PRVA ČETVRTINA

10. MINUT - Sa penala se dosta muči Crvena zvezda. Posle Noka i Lazića polovičan je bio i Davidovac. Na kraju prve četvrtine precizan je bio Jovanović za Igose, te se na prvu pauzo otišlo sa 20:20. 

7. MINUT - Davidovac pogađa za četiri plus za Zvezdu 17:13. Odmah na drugoj strani Pot pogađa za tri. 

6. MINUT - Atić zadaje dosta problema. Utrčao je po čeonoj liniji, Lojd ga je faulirao. Košarkaš Igokee bio je polovičan 15:13

5. MINUT - Džordan Lojd i Kori Volden pogađaju za Zvezdu, a odgovara trojkom Marko Jošilo. 13:12 za Zvezdu.  Odlično Volden upošljava Noka koji pogađa uz faul. 

FOTO: ABA liga

4. MINUT - Atić pogađa za tri, ubrzao se ritam, a sa druge strane Džordan Lojd pogađa polaganje. 8:9 

3. MINUT - Lazić je bio polovičan sa penala, a potom Davidovac dodaje za Korija Voldena, prva trojka na utakmici - pogađa je Zvezda. Potom  je precizan i Edin Atić. 6:6. 

1. MINUT - Prvi posed ima Zvezda, Davidovac precizan za dva poena. Odmah sa druge strane odgovorio je Ilić. 

Pratite Novosti sport na Fejsbuku.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOK: Rafael Nadal deklasiran u Barseloni