VELIKI USPEH ZA ZENIT: Ruski klub se domogao Top 8 faze Evrolige, poznati svi parovi četvrtfinala

Novosti online

12. 04. 2021. u 21:43

KOŠARKAŠI Zenita napravili su veliki uspeh pošto su se plasirali u Top 8 fazu Evrolige, nakon što su pobedili Panatinaikos sa 112:83 u odloženoj utakmici 6. kola Evolige.

ВЕЛИКИ УСПЕХ ЗА ЗЕНИТ: Руски клуб се домогао Топ 8 фазе Евролиге, познати сви парови четвртфинала

Foto: Evroliga

Ovaj trijumf kluba iz Sankt Peterburga znači da Valensija ne ide među osam najboljih timova najelitnijeg košarkaškog takmičenja.

Poznati su i svi parovi četvrtfinala Evrolige. Prednost domaćeg terena imaće Barselona, CSKA, Efes i Olimpija Milano, a rivali će im biti ovim redom - Zenit, Fenerbahče, Real Madrid  i Bajern.

Što se ove utakmice tiče izabranici Ćavija Paskvala su dominirali od sudijskog podbacivanja lopte.

Koliko su bili moćni na ovom susretu pokazuje činjenica da su dobili sve četiri četvrtine, poslednju sa ubedljivih 36:23.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Kevin Pengos sa 33 poena i 11 asistencija, pratio ga je Vil Tomas sa 18. Na drugoj strani najbolji je bio Nemanja Nedović koji je utakmcu završio sa 20 poena, dok je Joanis Papapetru dodao 16.

Zenit je ligaški deo Evrolige završio sa učinkom 20-14, a Panatinaikos trenutno ima skor 11-22. Atinjani moraju da odigraju i odloženu utakmicu sa CSKA.

Ovaj uspeh Zenita znači da će Monako igrati Evroligu kao finalista Evrokupa, a kroz to takmičenje čeka se još jedan putnik u elitu (Virtus ili Uniks).

Takođe, Evroligu će naredne sezone igrati tri španska kluba - Real Madrid, Barselona i Baskonija. Tu će biti još i Olimpijakos, Panatinaikos, Makabi Tel Aviv, Efes, Fenerbahče, milanska Olimpija, Žalgiris, CSKA Moskva, Bajern Minhen i Asvel kroz višegodišnje ugovore, plus berlinska Alba kroz specijalnu pozivnicu.

Još jedno mesto ide za šampiona ili finalistu VTB lige, a planirano je da specijalna pozivnica ide i Jadranskoj ligi...

Pitanje je štaće biti sa Valensijom koja po svim mogućim aspektima zaslužuje da nastupa u Evroligi. Taj tim je izuzetno stabilan, ali da sačekamo i vidimo šta će biti sa timom za koji nastupaju Nikola Kalinić i Vanja Marinković.

Parovi četvrtfinala Evrolige:

Barselona - Zenit

CSKA - Fenerbahče
Efes - Real Madrid
Olimpija Milano - Bajern

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina