BIO JE NAJSTARIJI GLUMAC, ALI I NAVIJAČ: Vlasta nije propuštao utakmice KK Crvena zvezda, a imao je i ljubimca u suprotnom taboru

Novosti online

24. 03. 2021. u 09:31

SRPSKI glumac Vlasta Velisavljević preminuo je u Beogradu posle borbe sa virusom korona u 94. godini. Legenda srpskog glumišta hospitalizovan je nakon što je osetio simptome, a uprkos borbi lekara za njegov život izgubio je najveću bitku.

БИО ЈЕ НАЈСТАРИЈИ ГЛУМАЦ, АЛИ И НАВИЈАЧ: Власта није пропуштао утакмице КК Црвена звезда, а имао је и љубимца у супротном табору

Foto: Ž.Knežević

Njegov životni poziv i najveća strast bila je gluma i do samog kraja života je bio na sceni, ali drugo mesto zauzimao je sport, a Vlasta je bio redovni posetilac utakmica Crvene zvezde, pogotovo košarkaških.

Posedovao je sezonsku kartu kluba sa Malog Kalemegdana. Klub je želeo da mu ukaže zasluženu čast da sedi pored terena, ali je Vlasta to odbijao. Govorio je da voli stalno da menja mesta na tribinama gde mu je mnogo lepše.

- Pitate me gde sedim? Ja menjam mesta. Neću da me svrstavaju među ove ili one. Znate, meni su želeli da daju ulaznicu sa kojom mogu da sedim uz teren, ali ja to ne želim. Jednom me je reditelj Dejan Mijač pozvao da pratim pored aut-linije i došao sam jer mi je on prijatelj, ali onda sam shvatio da mi je lepše na tribinama. Pored terena sedi, da kažemo elita, to su smireni navijači, a na tribini je već drugačije. Malo je bučnije, a to mi se više dopada - govorio je Vlasta.

Nije krio da ima miljenika u crveno-belom dresu, ali i u redovima večitog rivala.

- U Zvezdi najviše volim Branka Lazića. Koliko je samo požrtvovan! Za svaku loptu se baca. Ne znam da li ste primetili, ali na jednoj od prethodnih utakmica se povredio. Igrao je posle toga, što znači da je dobro. A u Partizanu volim da gledam Novicu Veličkovića. Srčan je, borben!

(MONDO)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IDEMO KORAK PO KORAK, OČEKUJE NAS VEOMA KVALITETAN TURNIR U PARIZU: Selektorka Maljković u susret Olimpijskim igrama