ŽALGIRIS SLAVIO PROTIV ZVEZDE (75:62): Crveno-beli postigli četiri poena u poslednjoj četvrtini

A. Ilić

23. 02. 2021. u 18:30 >> 20:53

KOŠARKAŠI Žalgirisa u odloženom meču 24. kola Evrolige savladali su Crvenu zvezdu 75:62

ЖАЛГИРИС СЛАВИО ПРОТИВ ЗВЕЗДЕ (75:62): Црвено-бели постигли четири поена у последњој четвртини

FOTO: FMP/ABA liga

Košarkaši Crvene zvezde poraženi cu od Žalgirisa u Kaunasu iako su u jednom trenutku meča imali prednost od 12 poena. 


Zvezda je nakon prve četvrtine imala prednost 22:26, na poluvremenu su imali prednost izabranici Dejana Radonjića 40:44. 

Krajem treće četvrtine Žalgiris uspeva da uspostavi kontrolu u igri. Dozvolili su Zvezdi svega 14 poena. 

Igra Zvezde se u potpunosti raspala u poslednjoj četvrtini, u kojoj je beogradski evroligaš postigao svega četiri poena! 

Žalgiris – Crvena zvezda 75:62 (22:26, 18:18, 20:14, 15:4)

Žalgiris: Volkap 6, Lekavičius 6, Hejs 16. Jankunas 4, Lukosiunas, Milaknis, Geben 2, Rubit 15, Jokubaitis, Vasturia, Grigonis 17, Lovernj 9. 

Crvena zvezda: Volden, Lojd 16, Uskoković 9, Lazić 2, Radanov, Dobrić 8, Simonović 16, Jagodić Kuridža 4, Simanić, Kuzmić 2. 

KRAJ MEČA 

75:62 - Pogađa Rubit, sa druge strane ubacuje poene Davidovac. Koji već u narednom napadu pravi faul u napadu. 

71:60 - Tek nakon šet i po minuta uspeva Lojd da ubaci prve poene za Zvezdu u poslednjoj četvrtini. 

66:58 - Zvezda je poslednju deonicu otvorila u grču. Pet minuta gosti su bili bez koša, dok su sa druge strane pogađali Rubit i Jankunas po dva puta. Zvezda uspeva da odigra odbranu, ali svaki napad završi promašajem ili izgubljenom loptom. 

TREĆA ČETVRTINA 

60:58 - Polovičan je bio Lovernj sa penala, potom pogađa Lekavičijus. Ponovo na plus pet domaćin. Imala je zvezda poslednji napad, ali i Žalgiris dva faula. Otvorio se Lojd i pogodio u poslednjoj deonici. 

57:55 - Dobrić pogađa preko Grigonisa, sa druge strane poentira Lovernj. Dugo smo čekali poene Džordana Lojda, došao je do lakih polaganjem. 

55:50 - Zvezda iz druge četvrtine kao da nije u dvorani. Zaboravljen je bio Hejz na šutu za tri poena. Dugo stoji zvezda na šest poena. Pokušava Radanov, hvata loptu u napadu, pokušava ponovo, odbranio se Žalgiris. Dugo bez poena na obe strane. 

52:50 - Grigonis je bio precizan sa penala - nakon dugo vremena Žalgiris vodi. Problema je imao Aleksa Radanov da prenese loptu na polovinu Žalgirisa. Nakon faula neuspešan Radanov na polaganju. 

50:50 - Grigonis predstavlja veliki problem za Zvezdu. Izjednačuje domaćin nakon pet minuta igre u trećoj deonici. 10:6 za Žalgiris u trećoj četvrtini. Nakon tajm-auta Dobrić gubi loptu i odmah pravi faul nad Grigonisom. 

45:50 - Valkap pogađa za tri. Žalgiris prilazi na minus tri. Ponovo Uskoković vraća Zvezdu na pet. 

45:48 - Poentirao je Uskoković na početku treće deonice potom i Branko Lazić . 

DRUGA ČETVRTINA 

40:44 - Rubit je pogodio sa penala, Uskoković pogađa trojku za Zvezdu, a Lekavičijus floterom ponovo spušta Zvezdu na četiri. 

35:41 - Simonović je za sada nerešiva enigma. Lojd pravi već drugi p

35:39 - Rubit i Grigonis spustili su zaostatak na minus četiri. 

30:39: Hejs postiže 13. poen, potom Grigonis uspeva da napravi prostor pored Dobrića i pogađa za tri poena. Žalgiris ponovo u jednocifrenom deficitu. Skače Lazić u napadu, ali Lojd ne koristi priliku sa trojke da ponovo podigne prednost Zvezde. Nekoliko konfuznih napada Zvezde, a u jednom od njih faul u napadu Lojda. 

22:35 - Priključuje se šuterskoj klinici i Ognjen Dobrić, nova trojka za Zvezdu. 

22:32 - Mini serijom od 5:0 počela je Zvezda drugu četvrtinu. Davidovac je pogodio tri, pre toga Marko Simonović bio je precizan sa penala. Devet asistencija imala je Crvena zvezda do ovog trenutka. Odličan protok lopte Zvezde. 

PRVA ČETVRTINA 

22:26 - Tri trojke u prvoj deonici pogodio je iskusni Marko Simonović koji je ubacio 11 poena. Odličan start Crvene zvezde, kod gostiju istakao se Hejs sa 10 poena. 

15:18 - Marko Simonović sa pet poena donosi Crvenoj zvezdi prvo vođstvo u meču. 

10:9 - Osam poena postigao je Hejs, dva Lovernj. Crvena zvezda dve izgubljene lopte na početku. Kuzmić i Uskoković poenima drže Zvezdu blizu zelenih. 

5:5 - Džordan Lojd postigao je prve poene u meču. Hejs postiže dvojku pa trojku za svoj tim. Vraća odmah Lojd 

0:0 - Počela je utakmica u Kaunasu. 

Pratite "Novosti sport" na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

LOŠE VESTI ZA ZVEZDU: Adam Hanga najverovatnije završio sezonu