BORBENA ZVEZDA NIJE USPELA: Zenit slavio protiv u neizvesnoj završnici

Č. V.

19. 02. 2021. u 20:09 >> 22:39

KOŠARKAŠI Crvene zvezde poraženi su od Zenita sa 75:76 u 25. kolu Evrolige u dvorani "Aleksandar Nikolić".

БОРБЕНА ЗВЕЗДА НИЈЕ УСПЕЛА: Зенит славио против у неизвесној завршници

FOTO: KK Crvena zvezda/ABA liga

Velika šteta! Desetkovani su crveno-beli ušli u ovaj meč, ali nisu uspeli da slave, iako su imali veliku priliku da to urade.

Lojdu je išla lopta u poslednjem napadu. Napao je Amerikanac iz prodora, ali je promašio polaganje.

Ipak, Zvezdi se ne treba ništa zameriti ako se zna da su igrali bez pet igrača - Korija Voldena, Lengstona Hola, Kina Koloma, Duopa Rita i Lendrija Noka. Domaćin je praktično imao jednog klasičnog plejmejkera Aleksu Uskokovića i centra Ognjena Kuzmića.

Bila su na klupi i dvojica juniora - Milutini Vujičić i Nikola Šaranović, no nisu dobili priliku da zaigraju na velikoj sceni.

Veliku dozu borbenosti pokazali su igrači Dejana Radonjića. Gubili su srednom druče četvrtine i 15 razlike - 24:39.

Imao je tim iz Sankt Peterburga prednost i tokom trećeg perioda, ali su trojke Dejana Davidovca i Ognjena Dobrića vratile Zvezdu u život, pa se sa pet poen plusa u korist gostiju ušlo u poslednji period.

U četvrtom kvartalu su se ekipe smenjivale u vođstvu, na kraju je možemo slobodno da kažemo Zenit imao više sreće i odneo pobedu iz Beograda.

Najbolji u klubu iz Rusije bio je Kevin Pengos koji je postigao 25 poena i bio je jedini dvocifren. Kej Si Rivers je dodao devet. Na drugoj strani najefikasniji je bio Džordan Lojd koji je brojao do 21, pratio ga je Ognjen Dobrić sa 13.

Zenit sada ima učinak 14-9, a Crvena zvezda 7-17.

Crvena zvezda - Zenit 75:76 (16:22, 20:26, 20:13, 19:15).

Dvorana: "Aleksandar Nikolić". Bez publike. Sudije: Hristos Hristodulu (Grčka), Robert Viklicki (Češka), Saulijus Racis (Švedska).

C. zvezda: Lojd 21, Uskoković 5, Šaranović, Vujičić, Davidovac 8, Lazić 6, Radanov 6, Dobrić 13, Simonović 3, Jagodić-Kuridža 7, Kuzmić 6.

Zenit: Rivers 9, Zaharov 3, Pengos 25, Fridzon 1, Holins 6, Tomas 6, Beron 7, Puškov, Zubkov 6, Pojtres 2, Ponitka 2, Gudaitis 9.

ČETVRTA ČETVRTINA: Zvezda - Zenit 75:76

75:76 - Neverovatno! Promašio je drugo slobodno bacanje Gudaitis, i onda je pokupio loptu Ponitka. Vratio je za Pengosa, a ovaj iz prve pogodio trojku i doneo prednost timu iz Sankt Peterburga. Veliki propust Zenita. Imali su napad, ali za pet sekundi nisu uspeli da ubace loptu, pa crveno-beli imaju još jednu šansu za trijumf.

75:72 - Asistencija Davidovca i trojka Dobrića. Crveno-beli igraju sa dosta energije u ovim momentima.

72:72 - Navukao je Lojd dva igrača, vratio povratni pas za Davidovca, a ovaj pogodio trojku kao što se kaže "bez koske".

69:72 - Majstor je Kevin Pengos. Pogodio je sa poludistance. Tajm-aut je odmah pozvao Dejan Radonjić.

68:69 - Sjajan koš Uskokovića, istina imao je i malo sreće. Pogodio je daleko dvojku uz faul. Potom je realizovao slobodno bacanje.

64:69 - Kad god se Zvezda vrati Zenit pogodi trojku, ovoga puta je Andrej Zubkov bio precizan van linije 6,75.

64:66 - Odlučio je kanadski plejmejker da uzme stvari u svoje ruke. Podogodio je četvrtu trojku na utakmici. Lojd je na drugoj strani realizovao oba slobodna bacanja.

62:63 - Prve poene za goste u poslednjem periodu postigao je Pengos posle lakog prodora.

62:61 - Vodi Zvezda u dvorani "Aleksandar Nikolić". Odlična energija crveno-belih na startu poslednjeg perioda. Lako je iz kontre poentirao Davidovac nakon ukradene lopte. Odmah je Paskav zvao minut odmora.

58:61 - Domaćin poenima Radnova sa linije penala otvara poslenji period.

TREĆA ČETVRTINA: Zvezda - Zenit 56:61

56:61 - Dobro su crveno-beli reagovali nakon tajma-auta. Novu trojku pogodio je Dobrić, a posle njega i Dejan Davidovac.

50:61 - Za tili čas Zenit ide na dvocifrenu prednost. Lep protok lopte i pogodak Pengosa van linije 6,75.

50:56 - Dobar napad Zvezde. "Cedili" su ga do kraja, a onda je Dobrić pogodio trojku i postigao prve poene na utakmici.

47:56 - Posle određenog perioda bez koša sa linije penala je pogodio Mateuš Ponitka.

47:54 - Šteta što nema publike u dvorani "Aleksandar Nikolić" da vide sjajno zakucavanje Lojda. Nakon njegovog koša odlična odbrana Lazića i potom trojka Simonovića. Morao je tajm-aut da zatraži Španac na klupi Zenita.

42:54 - Fantastična asistencija Uskokovića i laki poeni Jagodića-Kuridže pod košem. Ostao je centar crveno-belih sam pod obručem rivala.

40:50 - Kuzmić i Pengos su pogađali na početku drugog dela utakmice. Nakon njih sa linije penala je precizan bio Aleksa Uskoković.

DRUGA ČETVRTINA: Zvezda - Zenit 36:48

36:48 - Dvocifrena prednost za goste. Zasluženo tim iz Sankt Peterburga vodi. Šut za tri ih odlično služi, u tom segmentu su na 50 odsto - 7/14.

34:45 - Neverovatna trojka Lazića. Na ruci mu je bio jedan igrač Zenita, kapiten crveno-belih je pogodio iz mesta. Pengos na drugoj strani uzvraća istom mesrom.

29:39 - Vezala je Zvezda pet poena, precizan van linije 6,75 bio je Jagodić-Kuridža. Morao je Ćavi Paskval da zatraži minut odmora.

24:37 - Praktično sam u napadu igra Lojd. Postigao je sjajni Amerikanac već 13 poena i jedan je od retkih za koga odbrana gostiju nema rešenja.

20:32 - Agresivno Zenit igra u odbrani, pa Zvezda ima dosta muke u napadu.

18:30 - Kada rival ovako šutira nema spasa. Rivers 3/3 za tri poena. Od 30 poena kluba iz Sankt Peterburga dva bivša igrača crveno-belih su postigli 16. Dejan Radonjić je morao da pozove tajm-aut

18:27 - Nestvaran je šuter Beron. Pogodio je prvu trojku na utakmici. Navijači Zvezde najbolje znaju kakav je van linije 6,75 momak iz Pensilvanije.

16:24 - Beron je poentirao iz kontre. To je bio njegov 500. poen u Evroligi.

PRVA ČETVRTINA: Zvezda - Zenit 16:22

16:22 - Prva period okončan je poenima Ognjena Kuzmića sa linije penala.

14:22 - Muči Rivers Zvezdu na oba kraja terena. Lep potez je izveo i Radanov i upisao se u strelce.

12:19 - Još jedan bivši košarkaš crveno-belih je došao do prvih poena. Bili Beron je bio precizan sa linije penala.

10:15 - Serija gostiju 5:0. Trojku je pogodio bivši igrač Zvezde Kej Si Rivers. Ostao je sam u uglu i nije mu bilo teško da poentira.

10:10 - Za sada izjednačena utakmica u dvorani "Aleksandar Nikolić". Prve poene postigao je i Kuzmić.

8:10 - Napravili su gosti seriju 6:0, ali je to prekinuo Lojd neverovatnim košem iz ugla.

6:6 - Dva vezanja zakucavanja Ostina Holinsa. Drugo je bilo veoma lako, presekao je loptu i u kontri atraaktivno završio akciju.

6:2 - Vil Tomas je postigao prve poene za Zenit, ali Branko Lazić na drugoj strani pogađa van linije 6,75. Sjajno šutirao kapiten crveno-belih u poslednje vreme.

3:0 - Počela je utakmica trojkom Džordana Lojda. Vrlo je važno da najbolji strelac crveno-belih bude u prepoznatljivom ritmu.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

EKSKLUZIVNO: Pogledajte šta policija radi u kući Dankine majke (VIDEO)