ĐOKOVIĆU PRIJATELJ ZABIO NOŽ U LEĐA: Vavrinka žestoko prozvao Novaka - "On to traži iz Adelajda?"

Novosti online

19. 01. 2021. u 08:32

ORGANIZOVANA hajka vodi se protiv Novaka Đokovića, ne samo od njegovog dolaska u Australiju, nego već mesecima.

ЂОКОВИЋУ ПРИЈАТЕЉ ЗАБИО НОЖ У ЛЕЂА: Вавринка жестоко прозвао Новака - Он то тражи из Аделајда?

Foto: EPA

Nakon što su ga razapeli pošto je osnovao novu Uniju tenisera kako bi pomogao slabije plasiranim ihračima, sada je na stubu strama jer je pokušao da kolegama olakša period u karantinu od 14 dana.

Najbolji teniser sveta želeo je samo najbolje, pa je od direktora Australijan opena zahtevao da se igračima koji su smešteni u karantinu u Melburnu omoguće optimalni uslovi za pripremu. Imao je šest razumnih predloga, ali svi su odbijeni.

Ali, svi su odmah ustali protiv Srbina, novinari su tražili da ga deportuju, neki ga uporedili sa teroristom... Van svake pameti. Po njemu je udario Nik Kirjos, očekivano, ali sigurno nije da će dobiti nož u leđa od prijatelja Stena Vavrinke. 

Vavrinka, švajcarski teniser, zlurado je reagovao na Đokovićevu dobronamernu inicijativu i nasmejao mu se.

- On to traži iz Adelajda? - upitao je Vavrinka i nasmejao se prvom teniseru sveta. 

Nije to pomaklo navijačima, koji su odmah prokomentarisali da to nisu očekivali od Stena, pa je bilo burnih reakcija na društvenim mrežama.

- Sten se pokazuje kao Novakov prijatelj, ali smo mnogo puta videli da ima više od želje da mu zabode nož u leđa. Ako ste stvarno prijatelj nekome, ne budite kao Sten - piše u jednom od komentara.

- I on ima privilegije u Melburnu, od sobe, hrane i treninga, za razliku od njegovih kolega, i sada proziva nekoga ko želi da pomogne. Ne budite kao Sten - poručio je jedan ljubitelj tenisa.

- Sedi na kauču i kritikuje druge koji žele nešto da urade, čai i ako to ne moraju - bio je jedan od komentara.

Bivši Dejvis kup reprezentativac Australije, Sem Grot, optužio je Novaka Đokovića da je zahtev u vezi sa karantinom u Melburnu, "sebičan politički potez".

- Sugerisati da se skrati period karantina igračima je smešan, to je uvreda za Australijance koji su sve to morali da izdrže. Šta je mislio da će se dogoditi? Da će premijer Dan Endruz reći, 'svakako Novače, šta god ti poželiš'? Poštetite me toga", napisao je Grot.

Novaka Đokovića u Australiji prvo egzibicioni turnir u Adelajdu, od 1. do 5. igra na ATP Kupu u Melburnu, dok će titulu na Australijan openu braniti od 8. do 21. februara.

(B92/Informer)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)