"KRALJU" PALA KRUNA: Sjajna Crvena zvezda srušila Real usred Madrida

Č. V.

18. 01. 2021. u 18:42 >> 21:04

KOŠARKAŠI Crvene zvezde napravili se veliko iznenađenje, pošto su pobedili Real u Madridu sa 79:77 u odloženoj utakmici 19. kola Evrolige.

КРАЉУ ПАЛА КРУНА: Сјајна Црвена звезда срушила Реал усред Мадрида

FOTO: Evroliga

Sjajan meč odigrali su crveno-beli. Pokazali su veliku agresivnost u odbrani i pametnu igru u napadu i odneli zaslužen trijumf iz "Wiznik centra".

Sigurno da ni najveći optimisti nisu mogli da očekuju pobedu Zvezde na ovom meču, posebno posle lošeg izdanja u Valnesiji.

Poslednja dva meča u Madridu i dve pobede Beograđana. Pokazali su crveno-beli zube favorizovanom rivalu i na kraju zasluženo slavili.

Podsetila je u nekim momentima Zvezda na najslavnije dane iz ere Dejana Radonjića, najbolji primer je taj što Real u prva tri minuta poslednje četvrtine nije uspeo da postigne koš.

Gosti su bili i jedini tim na ovom meču koji je imao dvocifrenu prednost. Sredinom trećeg perioda razlika je iznosila plus 12 - 70:58.

Zakuvalo se na kraju, neizvesna završnica je igrana u prestonici Španije. Imao je tim Pabla Lasa priliku da dođe do pobede ili produžetka, ali je loše odigran poslednji napad. Izveo je Laprovitola loptu iz auta, bacio je loše do Tompkinsa, na kraju je ona stigla do Kerola koji je uzeo težak šut i nije bio precizan.

Kod Zvezde se najviše istakao Kori Volden sa 18 poena, dok je Ognjen Dobrić dodao 14. Na drugoj strani Rudi Fernandez je zabaležio 11 poena, a četiri igrača su postigla po 10 poena.

Crveno-beli sada imaju učinak 7-13, dok je skor "kraljevića" 13-7.

Real Madrid - Crvena zvezda 77:79 (21:23, 19:22, 18:21, 19:13).

Dvorana: "Wizink centar". Bez publike. Sudije: Hristos Hristodulu (Grčka), Gitis Vilijus (Litvanija) i Hugo Fepenije (Francuska).

Real Madrid: Kozer 2, Fernandez 11, Abalde 2, Tajus 4, Laprovitola 10, Alosen, Dek 10, Garuba 2, Kerol 7, Tavareš 9, Tompkins 10, Tejlor 10.

Crvena zvezda: O'Brajant 8, Hol, Volden 18, Uskoković, Davidovac 2, Lazić 7, Rit 10, Radanov 6, Dobrić 13, Jagodić-Kuridža 3, Kuzmić 4, Kolom 8.

ČETVRTA ČETVRTINA: Real - Zvezda 77:79

77:79 - Ne valja! Kolom je bio polovičan sa linije penala i sada je dva razlike. Šest sekundi je do kraja lopta za Madriđane!

77:78 - Nije Zvezda realizovala napad, pa je Volden faulirao Laprovitolu, a ovaj je bio precizan sa linije penala.

75:78 - Penal završnica u Španiji. Pogodio je i Kerol oba penala.

73:78 - Hladan je kao špricer Kori Volden i on je bio precizan sa linije penala.

73:76 - Oba bacanja pogodio je Tompkins posle nesportske Branka Lazića.

71:76 - Jako neizvesno u Madridu. Veliki klub je Real i naravno da se neće predati.

69:76 - Pojačava Real, ali Zvezda uzvraća. Biće neizvesno u Madridu.

63:72 - Lošu odbranu Reala kaznio je Dobrić i pogodio je u poslednjoj sekundi daleku dvojku-

63:70 - Serija Reala 5:0. Rudi je pogodio jako težak šut. Pojačali su agresivnost u odbrani domaći, to je nateralo Dejana Radonjića da pozove tajm-aut.

58:70 - Sjajna odbrana Zvezde u poslednjoj četvrtini, Real punih tri minuta nije postigao koš. Posle laganog polaganja Lazića iz kontre, Pablo Laso je zatražio tajm-aut.

58:68 - Davidovac pogađa za plus deset Zvezde i to je prva dvocifrena prednost na meču.

TREĆA ČETVRTINA: Real - Zvezda 58:66

58:66 - Kakav kraj četvrtine za Zvezdu. Dobrić ja pogodio trojku, pa je potom fauliran u poslednjoj sekundi, vezao je pet poena, a Real je dodatno pomogao tehičkom greškom.

58:60 - Čuva Zvezda prednost koju ima. Ne daju crveno-beli "kraljevićima" da preokrenu rezultat.

54:57 - Sjajna akcija crveno-belih. Izbacio je O'Brajant pas za Jagodića-Kuridžu koji je pogodio trojku. Istom merom je uzvratio Dek.

50:54 - Dobra utakmica za sada! Bore se odlično košarkaši Crvene zvezde

48:52 - Rit je opet pogodio trojku. Ipak, na drugoj strani odlično je poziciju izgradio i pogodio Dek.

43:47 - Drugo poluvreme je počelo trojkom Tompkinsa, da bi na drugoj strani za dva pogodio Radanov.

DRUGA ČETVRTINA: Real - Zvezda 40:45

40:45 - Dobra sekvenca gostiju. Najpre je Dobrić ralizova oba slobodna bacanja nakon nesporskog faula Kerola, a onda je u nastavku akcije Duop Rit pogodio trojku. To je nateralo Pabla Lasa da zatraži tajm-aut.

40:40 - Zanimljiv meč u "Wizink centu". Posle "floutera" koju je pogodio Kerol, Dejan Radonjić je opet pozvao minut odmora.

38:38 - Kao mator igra Aleksa Radanov. Sjajno je poentirao iz prodora pored Fernandeza. Ipak, Rudi je Rudi i pogodio je drugu trojku zaredom.

32:36 - Sjajni Kori Volden. Pogodio je Zvezdin Amerikanac trojku pod faulom, a potom je realizovao i slobodno bacanje.

31:32 - Ponovo je Zvezda u vođstvu. Ne predaju se za sada crveno-beli i dobro deluju na terenu.

31:28 - Pogodio je O'Brajant trojku, ali je Tajus pogodio nakon što se izborio za ničiju loptu.

27:25 - Madriđani su preokrenuli rezultat serijom 4:0. Gosti su propustili priliku da i dalje ostanu u vođstvu.

23:25 - Drugi period je počeo poenima na obe strane. Kolom i Abalde su bili precizni.

PRVA ČETVRTINA: Real - Zvezda 21:23

21:23 - Crveno-beli su okončali prvi period u svoju korist. Izabranici Dejana Radonjića pružili su odličan otpor bar za sada favorizovanom rivalu.

19:21 - Stigao je Real do izjednačenja. Ipak, Kolom posle sjajnog prodora vraća Zvezdi prednost.

14:16 - Serija "kraljevića" 5:0. Vezao je pet poena Laprovitola. Želi Dejan Radonjić da prekine nalet domaćina, pa je odlučio da pozove tajm-aut.

9:16 - Nova trojka organizatora igre gostiju. Već je došao do osam poena.

7:13 - Prvi tajm-aut u "Wizink centru". Zvezda dobro deluje na startu meča. Kuzmić je opet pogodio. On i Volden su dobro otvrili utakmicu.

5:11 - Dobra igra gostiju u uvodu meča. Posle dvoje, Volden je bio precizan i van linije 6,75.

3:6 - Poenitrali su crveno-beli u dva vezana napada. Precizni su bili Kuzmić i Radanov. Sa druge strane deluju dobro u odbrani u uvodu meča.

3:2 - Prve poene na utakmici postigao je Kori Volden. Zvezdin Amerikanac pogodio je težak šut, ali je uzvratio trojkom Laprovitola.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSI U ŠOKU: Evakuisali 1.500 takmičara iz Krokusa, nijedan nije stradao od terorista, a sad se bune: Što nas niste spasili ranije? (VIDEO)