PORAZ KOJI ĆE DA BOLI: Lorenco Braun uz zvuk sirene doneo pobedu Fenerbahčeu (VIDEO)

A. Ilić

07. 01. 2021. u 18:35 >> 20:57

KOŠARKAŠI Crvene zvezde u 18. kolu Evrolige dočekali su Fenerbahče. Gosti su u poslednjoj sekundi došli do pobede 71:73.

ПОРАЗ КОЈИ ЋЕ ДА БОЛИ: Лоренцо Браун уз звук сирене донео победу Фенербахчеу (ВИДЕО)

Kori Volden Foto N. Paraušić

Novi košarkaški klasik na Božić odigrali su crveno-beli. Od samog početka viđena je ravnopravna borba sa dosta energije, a na momente i ne tako lepe košarke. 

Iako je u prvoj deonici bilo dosta neizvesno, domaćin zahvaljujući šutu spolja dolazi do 22:18. Imala je Zvezda prednost 39:38 na poluvremenu. 

Probudio se turski tim u drugoj deonici, ali se nastavilo taktičko nadmudrivanje. Tu deonicu dobila je ekipa Fenerbahčea 17:20. 

Treća deonica nimalo lepa za oko, ali borbena od prvog do poslednjeg napada. Smenjimali su se timovi u vođstvu, a posebno inspirativan bio je Kino Kolom koji je delio lopte "šakom i kapom". Udvojili su ga gosti, te se otvorio prostor da proigrava saigrače. Na kraju deonice bilo je 53:53. 

Zvezda je odlično otvorila četvrtu deonicu, imali su prednost domaći 65:59, ali je serijom gost uspeo da se vrati. U poslednji minut ušli smo rezultatom 71:71. Pod pritiskom se bolje snašla ekipa Fenerbahčea, koš za pobedu uz zvuk sirene postigao je Lorenco Braun, te na kraju 73:71. 

Najefikasniji je u redovima Crvene zvezde bio Džoni O'Brajant sa 17, Dobrić je ubacio 12, a poen manje dodao je Davidovac. 

U pobedničkom timu istakao se Lorenco Braun sa 13 poena, toliko je upisao i Pier, a dva manje postigao je Gudurić. 

Crvena zvezda - Fenerbahče 71:73 (22:18, 17:20, 14:15, 18:20) 

Dvorana: Aleksandar Nikolić, bez prisustva publike; Sudije: Hristos Hristodulu, Fernando Roća, Robert Viklicki

Crvena zvezda: O'Brajant 17, Volden 6, Uskoković, Davidovac 11, Lazić, Rit 2, Radanov 8, Dobrić 12, Jagodić-Kuridža 5, Kuzmić, Noko, Kolom 10. 

Fenerbahče: Hamilton, Braun 13, Gudurić 11, Mahmutoglu 4, Biberović, De Kolo 2, Pier 13, Bartel 10, Edi 2, Duveroglu 1, Ulanovas 7. 

KRAJ MEČA  

40. MINUT - U poslednji minut ušli smo rezultatom 71:71. Gube loptu domaći, De Kolo je šutirao, Zvezda ima ceo napad. Promašio je Kolom, a Lorenco Braun je uz zvuk sirene pogodio za pobedu 71:73. 

39. MINUT - Ponovo Zvezda vodi, zaboravili su Davidovca igrači turskog tima, a iskusni košarkaš trojkom kažnjava propust. Zvezda vodi 71:69. 

37. MINUT - Donosi preokret Gudurić. Fenerbahče odlično zatvara svoj reket. Pokušali su domaći preko O'Brajanta na niskom postu, ali su udvajali gosti, a napadi domaćih završavani su nerezonskim šutevima. 

36. MINUT - Usledila je mini serija gostiju 6:0, pogodio je Lorenco Braun uz faul. Pre toga Danilo Bartel pogodio je trojku.  Pogodio je sa penala dva puta Jagodić-Kuridža, a Radonjić je bio primoran da O'brajanta vrati u igru. 

34. MINUT - Tri slobodna bacanja za Ognjena Dobrića nakon što ga je pri šutu faulirao Marko Gudurić. Do sada najveća prednost Zvezde 66:59

33. MINUT - Stprljivo igra Crvena zvezda, traže rupu u odbrani igrači Dejana Radonjića, a često je pronađe Džoni O'Brajant. Došao je do svog 17 poena. 

32. MINUT - Odlično počinje Zvezda poslednju deonicu. U odbrani odličan O'Brajant, u napadu Radanov i Davidovac. Zvezda ima 60:55. 

TREĆA ČETVRTINA - Tvrda, ne toliko lepa četvrtina završena je rezultatom 53:53 

30. MINUT - Udvajaju Turci Koloma, jasno je da od njega preti najveća opasnost. U poslednjim sekundama proigrao je Radanova koji pogađa tri za novu prednost Zvezde. Jagodić-Kuridža je imao dosta prostora, pokušao da zakuca, ali je usledila rampa Veselog. 

28. MINUT - Usledila je komična minijatura Lorenca Brauna, imali su nekoliko promašaja, a nekadašnji košarkaš Zvezde izgubio je nekoliko lopti, potom je promašio i zicer, ali nije odustao, te je na kraju pogodio za tri. Sa druge strane Džoni O'brajant pogađa za dva uz faul, ponovo sjajna asistencija Koloma. 

26. MINUT - Konačno, poeni Zvezde. Čini se da kada god izvor poena presuši kod crveno-belih tu je Kolom da pokrene mašineriju. Uspeo je ovoga puta da pogodi uz faul. Potom je u sledećem napadu bez gledanja proigrao 0'Brajanta za 44:44 

24. MINUT - Uspeo je Lorenco Braun ponovo da poentira sa distance, a Dejan Radonjić traži minut odmora. 

23. MINUT - Teška košarka, nimalo lepa za okoigra se na početku treće deonice, tri minuta stoji rezultat 3:0. 

21. MINUT - Drugo poluvreme počelo je izgubljenom loptom Crvene zvezde, Ulanovas je trojkom kaznio crveno-bele(39:41). 

KRAJ DRUGE ČETVRTINE - Ritam igre bio je na višem nivou, probudila se Crvena zvezda koja zasluženo vodi 39:38. 

20. MINUT - Dva puta šutirao je Gudurić, pustili su ga protivnički igrači, ali je bio neprecizan . De Kolo proigrava Bartel . Poslednji napad ima Zvezda pri rezultatu 37:38. Kolom u poslednjim sekundama dolazi do poena.  

18. MINUT - Nakon Voldena pogoio je i Dobrić za tri, Zvezda ima momentum i prednost 35:31. 

16. MINUT - Edi je napravio nesportski faul nad Davidovcem, pogodio je oba bacanja  Davidovac. Da bi potom Volden bio precizan za tri poena. 32:31. 

14. MINUT - Usledio je nešto tvrđi period igre sa promašajima na obe strane. Veseli je "probio" led i poentirao. Odgovorio je O'Brajant. 

12. MINUT - Trojka Radanova, odbranila se Zvezda, ali je u narednom napadu Kolom izgubio loptu. Te je iz kontre precizan bio Veseli. 

11. MINUT - Precizan je za dva bio Braun, potom je trojku ubacio Dešon Pjer, te su se serijom 5:0 gosti ponovo vratili u vođstvo 22:23. 

KRAJ PRVE ČETVRTINE  

10. MINUT - Konfuzna Zvezda u poslednjem minutu ima prednost. 22:18. Kino Kolom je sjajnom trojkom zatvorio četvrtinu. 

8. MINUT -Prišli su crveno-beli, dali su pet poena, Džoni O’Brajant je kaznio nešto ležerniju odbranu rivala i dao trojku, a onda je Jagodić-Kuridža pogodio za dva, pa je prišla na poen zaostatka.

5. MINUT - Mnogo loših dodavanja u napadima Zvezde, De Kolo je jednom šutnuo nerezonski, ali je osim toga, napadi gostiju deluju mnogo tečnije i bez grešaka. Osim toga, Turci igraju brzo u ranoj tranziciji. Dobrić je pogodio trojku, Davidovac posle ofanzivnog skoka dvojku, a Fener vodi 13:10.

 3. MINUT - Fener igra visoki presing na prenos lopte Zvezde, uspeli su pod košem da Rita nateraju na izgubljenu loptu. Vode gosti 9:3. 

1. MINUT - Veseli je postigao prve poene na meču, odmah je usledila sa druge strane trojka Veselog. 

Pratite "Novosti sport" na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)

DANAS JE DOBAR DAN ZA SRBIJU: Vučić se oglasio sa važnim vestima (FOTO)