ZVEZDA PREKINULA NEGATIVNU SERIJU: Lojd vodio crveno-bele do pobede

A. Ilić

18. 12. 2020. u 18:36 >> 20:47

KOŠARKAŠI Crvene zvezde dočekali su Valensiju u 15. kolu Evrolige.

ЗВЕЗДА ПРЕКИНУЛА НЕГАТИВНУ СЕРИЈУ: Лојд водио црвено-беле до победе

FOTO: Aba liga

Igrači domaćina otvorili su meč tvrdom košarkom, igralo se koš za koš, na obe strane. Te je upravo jedna lopta nakon prvih 10 minuta rešila deonicu. 

U drugoj četvrtini Zvezda je zaigrala mnogo bolje, tokom većeg dela tog perioda igre imali su plus devet igrači Zvezde, a upravo tom razlikom je i završena četvrtina. 

U trećoj sušta suprotnost. Razigrali su se Prepelič i Tobi, te se topila prednost domaćina, a do kraja četvrtine bilo je 57:57. 

Ništa drugačija nije bila ni poslednja deonica, u njoj je do izražaja došao  raspoloženi Džordan Lojd koji je ubacio devet poena u poslednjih 10 minuta. 

Najefikasniji u redovima Zvezde bili su Džordan Lojd sa 20 poena i Džoni Obrajant sa 15 poena. 

Kod gostiju su su se istakli Prepelič i Laberi sa po 15 poena. 

KK Crvena zvezda - KK Valensija 76:73 (20:22, 25:14, 12:21, 19:16

Dvorana: "Aleksandar Nikolić"

Sudije: Luiđi Lamonika, Marcin Kovalski, Amit Balak

Crvena zvezda: Obrajant, Volden, Lojd, Uskoković, Davidovac, Lazić, Rit, Radanov, Simonović, Jagodić-Kuridža, Sinamić, Teri, Kuzmić

Valensija: Marinković, Prepelić, Pradilja, Puerto, Laberi , Van Rosom, Tobi, Kalinić, Dubljević, San Emeterio, Viliams, Hermanson, Sastre, Himenez, Pavelka, Ferando 

Dešavanja iz dvorane "Aleksandar Nikolić" pratite uživo na našem sajtu

ČETVTA ČETVRTINA 

76:73 - Lazić je probao za tri, uhvatio je loptu Davidovac, potom sa druge strane Prepelič gubi loptu, pobeda Zvezde 

76:71 - U poslednjoj sekundi napada pogađa Davidovac. Psihološka prednost sada je na strani crveno-belih. 

74:71 - Svojim 20 poenom Lojd ponovo podiže Zvezdu na tri poena. 

72:68 - Izvukao je iz rukava koš Džordan Lojd! Bio je to 18 poen amerikanca večeras. Odlična šuterska partija. 

70:67 - Ukrao je loptu Lazić, pogodio je Lojd za tri. Vilijams je odmah pokušao da odgovori, srećom po domaće igrače, nije bio precizan. 

67:67 - Skupo bi Crvenu zvezdu mogla da košta greška poput ove. Izveo je Volden loptu, samo Davidovac je bio tu da primi pas, lopta za goste. 

65:67 Izgubio je loptu Jagodić Kuridža, tačnije presekao je Hermanson njegov pas, a potom Vilijams uz faul doneo novo izjednačenje sa penala, 65:65. Novi nesporazum i nova izgubljena lopta, fauliran je Puerto, i sa penala doneo dva poena prednosti svojoj ekipi.

65:62 - Odlično je Uskoković proigrao Jagodić-Kuridžu koji je bio precizan za tri. 

60:60 - Duop Rit pogađa trojku na početku poslednje deonice, odmah sa druge strane uzvraća usamljeni Puerto. 

TREĆA ČETVRTINA

57:57 - Nova trojka Liberija za izjednačenje. 

55:54 - Spušta trojkom Hermansom prednost na pet razlike, ali potom Volden pogađa jedno slobodno bacanje. Lamonika svira faul na drugoj strani, pa Tobi spušta na samo 4 razlike, potom su se Španci odbranili i još jednom pogađa Tobi!

54: 46 - Obrajant danas nesumnjivo igra najbolju partiju od dolaska u Crvenu zvezdu. Pogodio je odmah posle tajm-auta Amerikanac. Tobi je bio precizan sa penala na drugoj strani. I oepet - Obrajant! Njegovi novi poeni, iz okreta je pogodio, najefikasniji je u domaćem timu sa 13 poena. 

50:44 - Nešto slabiji napadački period za Zvezdu, što Valensija ekspresno koristi, pravi seriju 5:0, vraća se rezultatski u igru, za prilazak na 50:44. Vives je poentirao, bio je poptuno sam pod košem an asistenciju Laberija 

50:42 - Dubljević postiže prve poene, a odmah mu vraća Kuzmić, potom se upisuje i Prepelič 

48:36 - Džordan Lojd pogađa za tri poena! Prvi put Zvezda ima dvocifrenu prednost! 

DRUGA ČETVRTINA

45:36 - Prepelič ponovo pogađa za Tri, vraća Džoni Obrajant na drugoj strani. Odlična igra Zvezde u drugoj deonici. 

41:33 - Dva puta je Vilijams ostavljen na šutu za tri, nije kaznio to. Nekoliko trenutaka kasnije pogodio je Klemen Prepelič za tri, da bi sa druge strane Branko Lazić sa dva poena i dodatnim bacanjem ponovo vratio Zvezdu na devet poena. 

33:28 - Nebeski skok Derika Vilijamsa koji hvata lob pas za lagane poene. 

33:24 - Zvezda igra kao u transu, seriju 13:2 krunisao je poenima Lojd. Prvo je promašio za tri sa desetak metara. Uhvatio je skok Kuzmić, a Amerikanac je iskoristio nepažnju domaćih za lagano polaganje. 

31:24 - Odbranila se zvezda, Lojd je pogodio za tri, a Ritu je sviran faul u napadu, te je Kovalski poništio pogodak Zvezde. 

29:24 - Najveća prednost Crvene zvezde. Dobra kretnja lopte pod košem Valensije. Probao je Uskoković za tri, nije bio precizan, skok u napadu odlično koristi Zvezda, Lojd pogađa drugu trojku. 

24:22 - Vodlen je vrlo razigran u nastavku, pet njegovih poena u samo tridesetak sekundi, i jedna ukradena lopta, za vođstvo Zvezde 24:22.

PRVA ČETVRTINA

20:22 - Davidovac drži Zvezdu u igri, sa šest vezana poena ne dozvoljava protivniku da se rezultatski odlepi. 

14:18 - Trojka Laberija, potom i Prepelića - Francuz postiže svoj 10 poen, dok "slepi miševi" ubacuju četvrtu trojku u dosadašnjih osam minuta igre.  

14:12 - Odlična odbrana Džonija Obrajanta dovela je do kontre, laki poeni za stamenog košarkaša Crvene zvezde koji laganim polaganjem donosi Zvezdi vođstvo. 

7:9 - Veoma raspoložen za igru je Lui Laberi, dobro po domaćina jeste što se za sada igra koš za koš. 

4: 7 - Dosta promašaja na obe strane, ipak Laberi prekida "prazan hod", i to trojkom - 4:7. Ali vraća Lojd, njegovi prvi poeni, za novi egal.

2:0 - Prve poene na meču postigao je mladi Aleksa Uskoković. 

Pratite "Novosti sport" na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna