PLEJ TORONTA UŠAO U ISTORIJU NBA LIGE: Nije mogao da nađe klub, a sada će igrati za 85 miliona dolara

Novosti online

22. 11. 2020. u 08:26

KOŠARKAŠ Toronto Reptorsa Fred VanVlit potpisao je novi četvorogodišnji ugovor sa timom iz Kanade vredan 85 miliona dolara.

ПЛЕЈ ТОРОНТА УШАО У ИСТОРИЈУ НБА ЛИГЕ: Није могао да нађе клуб, а сада ће играти за 85 милиона долара

Foto: EPA-EFE/ERIK S. LESSER

Sjajni pljemejker je ovim potpisom ušao u istoriju. Naime, postao je igrač sa najvećim ugovorom a da nije draftovan, pošto je oborio dosadašnji rekord koji je držao Vesli Metjuz. On je bio rekorder sa ugovorom na četiri godine po kome je zarađivao 70 miliona.

VanVlit je završio ne toliko poznati Univerzitet Vičita Stejt, a onda ga na draftu 2016. godine niko nije birao. Dobio je tri ponude da igra u razvojnoj ligi za 20.000 dolara. Na to nije pristao, pa se pojavio na Letnjoj ligi gde je zaigrao za Toronto.

Uspeo je da ubedi čelnike Reptorsa da zaslužuje poziv na probu, kasnije i da može da igra u NBA ligi. Franšiza iz Kanade je u tom trenutku imala 14 igrača u sastavu, a na njegovoj poziciji su tada igrali Kajl Lauri, Kori Džozef i Delon Rajt.

Borio se za 15. mesto u rotaciji sa još petoricom igrača, od kojih je jedan bio bivši igrač Igokee Bred Hejslip.

Na kraju je VanVlit uspeo da se izbori. Postao je jedan od najboljih i najbitnijih igrača Toronta. Sa ovom ekipom je osvojio NBA ligu i nemoguće je zamisliti tim bez njega.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

(Mondo)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POLICIJA BLOKIRA PRILAZ: Stigao bager u dvorište kuće gde je nestala mala Danka (FOTO/VIDEO)