BOGDAN BIRA IZMEĐU ŠAMPIONA I PRETENDENTA NA TITULU: Sigurno je jedno, čeka ga bogat ugovor!

Novosti online

08. 11. 2020. u 10:41 >> 10:41

NOVA sezona NBA lige počeće 22. decembra, mnogo toga je još nepoznato, ali pred najjačom košarkaškom ligom sveta nalazi se najzanimljiviji period između dve sezone: Draft i transferi igrača.

БОГДАН БИРА ИЗМЕЂУ ШАМПИОНА И ПРЕТЕНДЕНТА НА ТИТУЛУ: Сигурно је једно, чека га богат уговор!

Foto: EPA-EFE/JOHN G. MABANGLO

S obzirom na nešto lošiju draft klasu fokus će biti na prelaznom roku, pa samim tim i na Bogdanu Bogdanoviću.

Doskorašnjem beku Kingsa istekao je trogodišnji ugovor vredan 27.000.000 evra u Sakramentu i ima mogućnost da bira put kojim će dalje ići.

Mediji ga sele u Los Anđeles Lejkerse kod Lebrona Džejmsa, dok se poslednjih dana šuška i o interesovanju Milvoki Baksa, koji pokušavaju da pojačaju snage kako Janis Adetokunbo ne bi otišao.

Prema procenama sa portala ESPN, Bogdanovića od sledećeg potpisa čeka godišnja plata između 14.000.000 i 16.000.000 dolara. To znači da bi na konto četvorogodišnjeg ugovora koji bi trebalo da potpiše, Bogdanović mogao da zaradi između 63.000.000 i 72.000.000 dolara!

Bogdanović je iza sebe ostavio najbolju sezonu u dosadašnjem toku NBA karijere sa prosekom od 15,1 poen i 3,4 asistencije, uz 37,2 odsto pogodaka za tri poena.

Šuška se u košarkaškim kuloarima da ga takođe prate ljudi iz Feniksa, Atlante i Majamija.

“Atletik” je rangirao najbolje slobodne agente po pozicijama, mi ćemo se koncentrisati na poziciju beka, koju igra Bogdan Bogdanović. 

Na poziciji beka šutera, niko nije naveden kao igrač za maksimalni ugovor, ali su Bogdan Bogdanović i Dientoni Melton navedeni kao najbolje opcije od “dvojki”, a tu je i Evan Furnije, kao i Tim Hardavej Džunior, Kris Dan, Džordan Klarkson, Alek Burks, Kentavijus Koldvel Poup, Vesli Metjuz...

Pratite "Novosti sport" na Fejsbuku 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

EJ, LJUDI, ALI BUGARSKA... Ovom pričom je Nikola Jokić šokirao Amere