PREDSTAVLJEN FILIPOVSKI: Moja filozofija je korak po korak, za sada ne planiramo promene u sastavu

Novosti online

06. 11. 2020. u 15:30

KOŠARKAŠI Partizana nisu počeli sezonu onako kako se to očekivalo. Cenu je platio trener Vlado Šćepanović, a umesto njega je doveden Sašo Filipovski.

ПРЕДСТАВЉЕН ФИЛИПОВСКИ: Моја филозофија је корак по корак, за сада не планирамо промене у саставу

FOTO: N. Paraušić

Navijači crno-belih očekuju da će slovenački stručnjak uspeti da trgne ekipu i vrati je na pobednički kolosek.

Novi strateg Partizana navodi da bar za sada neće biti promena u igračkom kadru.

- Imamo dosta povreda, ali bez obzira na to, moj zadatak je da se sada maksimalno posvetim ekipi. Zadatak igrača je da daju maksimum na treningu. Imamo to što imamo i za sada ne planiramo nikakve promene - rekao je Filipovski.

Ovaj 46-godišnjak je ugovor sa klubom iz Humske potpisao do kraja sezone, naravno uz mogućnost da on bude produžen za još godinu dana.

- Moja filozofija viče korak po korak. Sad je važan prvi trening, pa prva utakmica. Verujem u rad i tu korak po korak filozofiju. Ako si pripremljen i daš sve od sebe u datom trenutku ne treba da se plašiš budućnosti. Neću ništa da obećavam. Ko obećava uvek je dužan. Više me zanima kako da dižemo individualne kvalitete... Ekipa ima potencijal, trenutno radimo na tome da upoznaju sistem rada, očekivanja i zahteve, ali i da oni upoznaju moj potencijal.

Dodatni problem za Filipovskog može da bude taj što on nije taj koji je selektirao ekipu.

- Najvažnije u životu je da čovek bude fleksibilan. Meni se nikada u životu planovi nisu ispunili onako kako sam ja hteo. Život ti uvek donosi izazove, moraš da donosiš mudre odluke.

Navijači u Srbiji umeju da budu nestrpljivi, Partizanova publika je naviknuta na pobede, posebno je to bio slučaj prošle sezone, kada su crno-blei igrali sjajo.

- Mogu da utičem samo na sebe, ne mogu na očekivanja drugih. Poštujem očekivanja, ali verujem da su navijači Partizana mudri i da znaju da su naš šesti igrač, da je situacija sa Kovidom teška, a pogotovu da znaju košarku. Moje je radim na terenu, da dajem maksimum. Verujem da će to prepoznati.

Slovenac će debi na klupi Partizana imati u subotu od 21 sat kada je u Beogradu na programu meč sa Zadrom.

- Prvenstveno se sada bavimo sami sobom. Ali svakako ćemo se na treningu posvetiti i Zadru. Svaki trener ima svoje zahteve. Ja pokušavam na svoj način da ih prenesem igračima i ekipi. Zadar je uvek imao dobre šutere za tri poena. Igraju brzu, tranzicijsku košarku, dosta se igra pik end rol. Moramo da odigramo dobru odbranu. Moramo da dobro zatvarmao njihove šutere i da skačemo u oba smera. Poštujemo maksimalno Zadar, ali kao što rekoh – trenutno se bavimo sobom - zaključio je Filipovski.

Podsetimo, on je do sada u karijeri vodio Olimpiju, Turov, rimsku Lotomatiku, Zelenu Goru, Banvit i Monako.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)