VIRTUS I TEO SJAJNI U EVROKUPU: Tornado iz Bolonje

G. KELIĆ

28. 10. 2020. u 22:05

POPUT tornada je na početku sezone italijanski Virtus.

ВИРТУС И ТЕО СЈАЈНИ У ЕВРОКУПУ: Торнадо из Болоње

FOTO: Evrokup

Sastav bivšeg selektora našeg nacionalnog tima Aleksandra Đorđevića ruši sve pred sobom u ovogodišnjem Evrokupu, gde je posle pobede nad belgijskim Antverpenom u gostima, rezultatom 95:76, na maksimalnom učinku od pet trijumfa iz isto toliko mečeva u grupi C.

Kad je tako, onda je i "naklonost" medija velika. Italijanska štampa se juče utrkivala sa opisnim pridevima kojima bi uveličala partiju boljonjske ekipe. Rimska "Republika" u svom tekstu zaključuje kako Đorđevićev tim u svakom delu utakmice deluje kao da ima potpunu kontrolu nad zbivanjima na parketu, uz premisu sve većeg nivoa igre kako meč odmiče, čime eventualnu tenziju i ulazak u neizvesnu završnicu dovode do minimuma i time rivala dodatno demotivišu.

Teodosićeve brojke

Sezona 2019/2020.

Minuti 26,1
Poeni 17,8
Asistencije5,5
Skokovi 2,7
Blokade 0,3
Ukr. lopte 0,5
Izg. lopte 3,3

"Gazeta", sa druge strane, u prvi plan stavlja odlične partije dvojice bekova - Džoša Adamsa i Miloša Teodosića. Prvi je utakmicu završio sa 24 poena, uz fenomenalan procenat šuta iz igre (9/11), dok je srpski "mađioničar" još jednom potpuno zaludeo protivničke košarkaše lucidnim asistencijama, kojih je imao ukupno sedam na svom kontu.

VOĐA Miloš Teodosić/FOTO: N. Paraušić

Komplimente na račun svojih izabranika imao je i sam Đorđević.

- Izborili smo važnu pobedu. Igrati u gostima nikada nije lako, čak i ako nema navijača. Stvaramo svoj identitet i svaki meč se računa. Večeras smo imali dobar defanzivni pristup, ali mogli smo i bolje u nekim egzekucijama. Srećni smo što smo svima ograničili minutažu, jer igramo dva vrlo intenzivna takmičenja. Imamo 5-0, to je odličan rezultat, ali grupa je teška - zaključuje Đorđević.

Teodosićeve brojke

Sezona 2020/2021.

Minuti 24,3
Poeni 17
Asistencije 8
Skokovi 1,8
Blokade 0
Ukr. lopte 0,8
Izg. lopte 2

Koliko dobro igra Virtus u evropskim okvirima može se pogledati i kroz prizmu prošlogodišnje sezone, u kojoj je italijanski predstavnik upisao samo četiri poraza (od toga dva od Partizana), dok je broj pobeda sa dodatnih pet iz ove godine povećao na 17.

- Nalazimo se na vrhu, ali imamo još mesta za napredak. Odigrali smo čvrsto, ekipa je imala dobar pristup meču i kad je tako, nemamo o čemu da brinemo - rekao je Džoš Adams.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)