MARKO SIMONOVIĆ: Petrušev i ja smo za kratko vreme "kliknuli"

Tanjug

22. 10. 2020. u 18:14

KOŠARKAŠ Mege Marko Simonović rekao je da su pripreme najzaslužnije za trijumfalni start ekipe u novoj sezoni ABA lige.

МАРКО СИМОНОВИЋ: Петрушев и ја смо за кратко време кликнули

Foto: KK Mega/Ivica Veselinov

Izabranici Vladimira Jovanovića ostvarili su tri pobede na startu regionalnog šampionata, a takav učinak imaju još samo Crvena zvezda i Budućnost.

- Sa pripremama za ovu sezonu počeli smo ranije od ostalih. Mislim da je to jedan od ključnih razloga naše dobre igre i tri uzastopna trijumfa na startu. Zaista smo naporno radili dva meseca i taj kvalitetno odrađen pripremni period doneo je rezultate. Zabeležili smo veoma važne pobede na startu koje su nam mnogo značile za sticanje prekopotrebnog samopouzdanja, jer smo veoma mlada ekipa", rekao je Simonović za klupski sajt.

Mladi košarkaš Mege posle uvodna tri kola ponovo je u samom vrhu po indeksnim poenima.

- Zadovoljan sam svojim učinkom. Počeo sam sezonu dobro i sve to je plod sjajnog timskog rada. Ipak, pobede nad Igokeom, Zadrom i Cibonom su mi značajnije od svega. Ove sezone dobili smo veliko pojačanje u liku Filipa Petruševa i mislim da se odlično dopunjujemo. U rotaciji sa nama je i Nikola Mišković i sve to za sada dosta dobro funkcioniše", objasnio je Simonović.

Prokomentarisao je ocene mnogih iz sveta košarke da su Petrušev i on trenutno najubojitiji centarski tandem ABA lige.

- Mi se ranije nismo poznavali. Medutim, za kratko vreme smo, ono što se kaže „kliknuli". Imamo fantastičan odnos na terenu, ali i van njega i mislim da će nam to u velikoj meri pomoći da dobro funkcionišemo i u narednom periodu. Sa visinom od 210 centimetara obojica možemo da šutiramo za tri poena, širimo odbranu i time dajemo jedan drugom mnogo više prostora i pod košem i to je veliki plus za tim".

Zbog dobrih igra prethodne sezone imao je ponude brojinh klubova, a Simonović je objasnio zašto je ostao u Megi.

- Razlog za to je vrlo jednostavan. Prijavio sam se za NBA draft, koji bi trebalo da se održi 18. novembra, a najbolja sredina iz koje možete da odete u najkvalitetniju ligu sveta je Mega. Dovoljno je samo da pogledate broj igrača koji su u poslednjih nekoliko godina iz dresa Mege draftovani u NBA, i jasno će vam biti da je Mega u rangu sa najprestižnijim američkim Univerzitetima i daleko ispred svih evropskih klubova. I Filip Petrušev je sa Univerziteta Gonzaga došao u Megu sa istim ciljem. Moj cilj je da zaigram u NBA, a Mega je bila najbolji put ka tome i u to sam se lično uverio na osnovu izvanrednog rada sa mladim igračima i pažnji koja im se poklanja", istakao je Simonović.

U nedelju u podne Simonovića i drugove ocekuje najteži ispit do sada - duel sa Crvenom zvezdom.

- Predstoji nam meč sa daleko najkvalitetnijim timom u ABA ligi. Imaju zaista vrhunske igrače i zato će taj meč biti veliki izazov za sve nas. Potrudicemo se da pružimo što bolju partiju i pokušamo da se nadigravamo sa Zvezdom, koja je u prva tri kola pokazala silu i kroz koš razliku +100. Biće to dobra prilika da vidimo gde smo u odnosu na najjači tim u ligi, oni su bez svake sumnje veliki favoriti, a mi ce se potruditi, ako nam se ukaže prilika, da napravimo iznenađenje", zaključio je Simonović.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna