CRNO-BELA TRAGEDIJA: Partizan ispustio pobedu protiv Huventuda!

A. Ilić

30. 09. 2020. u 20:13 >> 20:25

NIJE uspeo Partizan da slavi u 1. kolu Evrokupa. U neizvesnoj završnici poraženi su crno-beli na gostovanju Huventudu 85:82(21:17, 19:31, 21:23, 24:11)

ЦРНО-БЕЛА ТРАГЕДИЈА: Партизан испустио победу против Хувентуда!

FOTO: KK Partizan

Košarkaši Partizana prikazali su odličnu igru u drugoj deonicu koju su dobili sa 12 poena. Održavali su prednost i u trećoj deonici. 

Veliki pad u igri viđen je u trećoj deonici kada je Partizan prokockao svoju prednost i doveo u pitanje pobedu protiv Huventuda. 

Neverovatno je da Španci nisu ušli u bonus ni u trećoj, a ni u četvrtoj deonici. 

Partizan u sledećem kolu u utorak od 20:30 dočekuje Veneciju.  

Događaje iz Španije pratite uživo putem našeg sajta 

PRVA ČETVRTINA


2:0 - Huventud: Dauson, Ribas, Brodzianski, Basas, Tomić, Partizan: Milen Mekintajer, Dangubić, Janković, Jaramaz Mika. Prve poene na meču postigao je Ante Tomić.

7:0 -  dva puta Tomić, trojka Ferona Basasa doneli su domaćinu osetniju prednost.  

11:2 - Odličan početak domaćih igrača, šest poena Ante Tomića za tri minuta igre. 

11:7 - Trojka Stefana Jankovića, potom dve dobre odbrane crno-belih. U prvom napadu Tomas je napravio faul u napadu, potom pogađa uz faul. 

16:14- Trojka Ribasa, vraća raspoloženi Rašon Tomas. Potom su usledile dve sjajne minijature Nemanje Gordića.

21:17 - Trojkom uz zvuk sirene Gordić dolazi do svog osmog poena i drugom trojkom, ovog puta uz zvuk sirene spušta Partizan na četiri poena zaostatka. 

FOTO: KK Partizan

DRUGA ČETVRTINA 


21:25 - Partizan je uspeo da poveže igru u skoku, a svežinu je uneo Nikola Janković. Poenima Dangubića i Nikole Jankovića Partizan po prvi put dolazi do vođstva u meču. 

25:25 - Konor je bio polovičan sa linije za slobodna bacanja, dok je Dimitrijević trojkom poravnao rezultat. 

28:35 - Dve odlične akcije nakon dobre odbrane Partizana. Kod prve je poveo kontru Pejdž, pronašao je u uglu Mekntajera, koji je bio siguran za tri, već u narednom napadu preslikana kontra, samo što je ovog puta Mekintajer pronašao Pejdža. Najveća prednost Partizana do ovog trenutka, već u narednom napadu crno-belih poonovo siguran Pejdž zza tri. 

34:37 - Dalekometna paljba na obe strane, Brodzianski je šutirao preko ruke Jaramaza, sa druge strane odgovorio je Mekintajer flouterom. 

38-46 - Trojka Jaramaza uz faul, ponovo je bek Partizana poentirao u narednom napadu, sve sigurnija igra crno-belih. 

38:48 - Prva dvocifrena razlika na meču, Partizan do nje dolazi poenima Kodija -Miler-Mekintajera. 

POLUVREME - 40:48, odlična timska igra u prvom poluvremenu za izabranike Vlade Šćepanovića. 

FOTO: KK Partizan

TREĆA ČETVRTINA 

42:55 - Domaći laganim poenima otvaraju deonicu. Odgovorio je sa druge strane Trifunović, potom i Jaramaz, a tačku na odličnih nekoliko napada stavio je Mekintajer. Do ovog trenutka najveća prednost Partizana. 

46:55 - Poenima Ante Tomića španski tim ponovo na jednocifrenom zaostatku. Pokušavaju presingom domaći da unesu nervozu u igru Partizana, ali laganim poenima Tomasa crno-beli ponovo na 11 poena. 

46:61 - Nervozan Ante Tomić koji nakon svake sudijske odluke pokušava da nešto objasni deliocima pravde. 

58:69 - Pokušali su Janković i Pejdž da odigraju pik en rol, ali je Amerikanac sa srpskim pasošem poslao loptu na drugu stranu, odličnom kretnjom lopta dolazi do zaboravljenog N. Jankovića koji zakucava. Potom je Nemanja Gordić linije za slobodna bacanja došao do 12. poena. 

61:71 - KRAJ TREĆE ČETVRTINE, Partizan ima dvocifrenu prednost, zanimljivo je da gosti pokušavaju visokim presingom da nateraju igrače Partizana na grešku, ali crno-beli za sada odolevaju. Malo je verovatno da će Španci izdržati ovakav tempo do kraja meča. 

ČETVRTA ČETVRTINA 

68:73 - Dimitrijević zadaje mnogo problema odbrani Partizana, dva puta je pogodio na početku četvrtine, Brodzanski trojkom pomaže Špancima da naprave seriju 7:2 spušta Huventud na pet poena zaostatka. Uhvatili su zalet domaći igrači. 

72:73 - Poenima Morgana Huventud na minus tri. Partizanov napad još uvek na odmoru. 

72:77 - Dve ukradene lopte vratile su Partizanu kontrolu i ponovo malo osetniju prednost. 

74:79 - Partizan je dopustio lake poene, a sa druge strane na isti način poentirao je i Jaramaz. nakon lake trojke Venture pokušao je da odgovori Trifunović, ali nije bio precizan. 

81:82 - Ribas je doveo Špance do minus jedan, Trifunović ponovo donosi tri poena, Ribas u poslednja dva minuta Špance uvodi sa pola koša zaostatka.  Obe ekipe su igrale dobru odbranu, te je nekoliko poseda stajao ovaj rezultat na semaforu. Imao je priliku mladi Trifunović da poentira, ali je promašio zicer. Usledio je faul u napadu Markusa Pejdža. 

85:82 - Prokockao je Partizan dobijen meč. Huventud je iskoristio greške crno-belihh i čvrstom odbranom došao do pobede. 

KRAJ MEČA 

Pratite "Novosti sport" na Fejsbuku 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POLICIJA BLOKIRA PRILAZ: Stigao bager u dvorište kuće gde je nestala mala Danka (FOTO/VIDEO)