MAJAMI JE ŠAMPION ISTOČNE KONFERENCIJE: Adebajo zakazao veliko finale NBA lige, neka se spreme Lejkersi (VIDEO)

Č. V.

28. 09. 2020. u 08:18

KOŠARKAŠI Majamija plasirali su se u veliko finale NBA lige, pošto su finalu Istočne konferencije u šestoj utakmici pobedili Boston sa 125:113.

МАЈАМИ ЈЕ ШАМПИОН ИСТОЧНЕ КОНФЕРЕНЦИЈЕ: Адебајо заказaо велико финале НБА лиге, нека се спреме Лејкерси (ВИДЕО)

Foto: EPA-EFE/ERIK S. LESSER

Hit igra fantastičku košarku i apsolutno zasluženo je došao u priliku da sa LA Lejkersima bori za osavajnje najjače košarkaške lige na svetu.

Treba odati priznanje i Seltiksima koji su imali sjajnu sezonu, ali preko Majamija se nije moglo koji je pokazao da je vrhunski tim - u kome uvek neko drugi iskoči.

Što se ove utakmice tiče, poslednja četvrtina je bila ta koja je odnela prevagu u korist Majamija. Igrači koje sa klupe predvodi Erik Spolstra su taj deo meča dobili sa 37:27.

Najefikasniji u pobedničkom sastavu je bio Bam Adebajo koji je ostvario dabl-dabl učinak od 32 poena i 14 poena i to mu je bio rekord karijere. Njega je pratio Džimi Batler koji je meč okončao sa 22 poena.

Na drugoj strani je najbolji Džejlen Braun bio sa 26 poena, dok je Džejson Tejtum zabeležio 24 poena i 11 asistencija.

Svi ljubitelji košarke jedva čekaju da počne finalna serija, da vide da li je Majami spreman da na kolena baci Lebrona Džejmsa i drugove i osvoji NBA ligu prvi put od 2013. godine.

Prva utakmica velikog finala se igra u noći između utorka i srede.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)