Posvetio se rukometu, zavoleo košarku u Realu, ugledao se na Teodosića: Huan Nunjez nova senzacija među obručima (VIDEO)

Novosti online

19. 06. 2020. u 13:19

Huan Nunjez je nova senzacija na košakaškim parketima na koje bi trebalo obratiti pažnju. Sa 16 godina ovaj Španac se već okitio MVP titulom na juniorskom turniru Evrolige, a uskoro bi mogao da debituje u seniorskom timu Real Madrida. Leto planira da provede na NBA programu...

Посветио се рукомету, заволео кошарку у Реалу, угледао се на Теодосића: Хуан Нуњез нова сензација међу обручима (ВИДЕО)

Youtube/Screenshot

Nunjez svojom igrom, iako je vrlo mlad, privlači publiku bez obezira na statistiku. Lepršavost i energičnost su prisutni kad god je on na parketu, a na četiri evroligaška meča imao je prosek od 9,5 poena i 5 asistencija. Predvodio je Huan do zlatne medalje i reprezentaciju Španije do 16 godina na Evropskom prvenstvu...

- Uživam kada igram i ne postavljam granice – rekao je Nunjez o sebi, a trener Real Madrida Pablo Laso ga je odmah snimio.


Huan je rođen 4. juna 2004. godine u predgrađu Madrida. Prvo ga je u životu zanimao rukomet, dok košarka nije bila u njegovim planovima sve dok ga roditelji nisu upoznali sa njom.

"Nisam voleo košarku, ali počeo sam u Real Madridu i tamo sam je zavoleo", priznao je Nunjez prošlog leta za ESPN.


Skauti zaduženi za mlade igrače okarakterisali su ga kao igrača sa odličnim stilom igre, genijalno kreativno vođenje lopte od početka do kraja, sa beskonačnim samopouzdanjem.

Uprkos upoređivanjima sa Rikijem Rubijomili Serhijom Rodrigezom, Huan Nunjez priznaje da mu je uzor bio srpski košarkaš Miloš Teodosić i to dok je igrao za CSKA kada je bio najveći rival Real Madrida.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)