Kao u udobnom zatvoru: Od danas se igra završnica ACB lige u izolovanim uslovima u Valensiji

V. P.

17. 06. 2020. u 08:35

ZAVRŠNICA španske košarkaške lige biće odigrana od danas do 30. juna u Valensiji, pod strogo kontrolisanim uslovima koji podrazumevaju i najnapredniju tehnologiju kontrole zdravlja učesnika u toku pandemije virusa korona.

Као у удобном затвору: Од данас се игра завршница АЦБ лиге у изолованим условима у Валенсији

Foto: EPA

Dvanaest timova i osoblje organizacije čini 600 ljudi, koji će cirkulisati u takozvanom zelenom krugu prečnika četiri kilometra. Učesnici podeljeni u dve grupe smešteni su u tri hotela u neposrednoj blizini, koji su nedaleko od dvorane "La Fuente de San Luis". Na raspolaganju imaju halu za treninge i medicinski centar, tako da neće koristiti bolničke usluge i time povećati rizik od zaraze. Neće deliti iste prostore osim terena za utakmice i treninge.

- Mnogo je mera predostrožnosti, čini vam se kao da ste u udobnom zatvoru - rekao je igrač Andore David Jelinek posle prvog treninga. - Sami ste u sobi, sa saigračima se možete videti na trenutak, a sa ostalim igračima se pozdravljamo izdaleka.

Valensija je za ovu priliku organizovala instalaciju uređaja thermal vision system kompanije "Sotis", specijalizovane za integrisana rešenja za informacione tehnologije. Uređaj kombinuje termičke kamere i veštačku inteligenciju za merenje temperature u suznom kanalu. Za razliku od drugih tehnologija, izbegavaju se lažni pozitivni efekti izazvani, na primer, pregrevanjem lica pod zaštitnom maskom. Merenjima koja traju kraće od sekunde i bez potrebe za kontaktom, izbegavaju se rizici i stvaranje gužvi na ulazima u dvorane za mečeve i treninge.

Iako su članovi ekspedicija već prošli testove pre puta u Valensiju, po dolasku su testirani kako bi bilo potvrđeno da nisu zaraženi. Tek kada stignu dvostruki negativni rezultati, igrači iz različitih timova mogu da stupe u kontakt.

U grupi A takmičiće se: Barselona, Tenerife, Bilbao, Baskonija, Unikaha i Huventud, u grupi B: Real, Saragosa, Andora, Valensija, Burgos i Gran Kanarija. Po dve najbolje ekipe sastaće se u polufinalu (A1-B2, B1-A2).

BEZ MUSLIJA, SRPSKA PETORKA

SRPSKI centar u timu Andore Dejan Musli propustiće završnicu ACB lige zbog problema sa kolenom. Na 17 mečeva španske lige ostvario je prosečan učinak od 9,5 poena i 5,7 skokova.

U završnici šampionata učestvovaće petorica naših igrača: Marko Simonović (Unikaha), Oliver Stević (Huventud), Dejan Todorović (Andora), Vanja Marinković (Valensija) i Dragan Apić (Burgos).

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju