SRBIN JE SILA! Brutalni Nikola Jokić razneo Majami na Floridi (VIDEO)

Novosti online

08. 06. 2023. u 05:03

KOŠARKAŠI Denvera napravili su brejk na Floridi protiv Majamija - 109:94 (24:24, 29:24, 29:20, 27:26) i sada vode u seriji - 2:1.

СРБИН ЈЕ СИЛА! Брутални Никола Јокић разнео Мајами на Флориди (ВИДЕО)

Foto AP

Nikola Jokić je meč završio sa tripl-dablom, desetim u ovom plej-ofu. Jokić je postigao 32 poena, imao 21 skok i 10 asistencija.

Srbin je postao tako prvi igrač u istoriji NBA koji je u finalu ostvario najmanje 30 poena, 20 skokova i 10 asistencija.

Džamal Marej je postigao 34 poena, uz 10 skokova i 10 asistencija, a Kristijan Braun 15 u timu Denvera.

Kod domaćina Džimi Batler je postigao 28 poena, a Bem Adebajo 22 poena.

Majami je nešto bolje otvorio utakmicu (7:2), ali Denver je imao odgovor i do kraja četvrtine gledali smo egal košarku. Jokić je igrao sjajno, sam je izneo prvu deonicu, a posle dvanaest minuta igre rezultat je bio 24:24.

Igrala se sjajna košarka, prava plej-of igra, a to se posebno videlo u drugoj četvrtini. Ekipe su se non-stop smenjivale u prednosti, a posebno raspoložen kod Nagetsa bio je Marej.

Džamal nije ušao najbolje u utakmicu, međutim, u drugoj deonici je zablistao i uz Jokića vukao je ekipu. Nagetsi su nešto bolje zatvorili poluvreme, te se na pauzu otišlo sa +5 tima iz Kolorada, 48:53.

Jokić je imao učinak 14 poena, 12 skokova i sedam asistencija, dok je Marej ubacio 20 za poluvreme. Kod Hita, Batler je postigao 14, a Adebajo 13 poena.

Foto AP

 

Treća četvrtina bila je veoma važna, s obzirom na to da su u tom periodu izabranici Majka Melouna napravili veliki korak ka vraćanju brejka.

Posebno je briljirao Nikola Jokić, srpski košarkaš postigao je 14 poena u ovom periodu, a tolika je i bila prednost Nagetsa pred četvrtu deonicu, 68:82.

Poslednja četvrtina je bilo samo rutinsko odrađivanje posla za četu Majka Melouna, koji je pred kraj uveo i igrače sa klupe.

Četvrta utakmica igra se u noći između petka i subote takođe u Majamiju.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

„MALENE“ VREBAJU ŠANSU: Počinje plej-of nacionalnog šampionata za košarkašice