''ON JE GLUP I LUD, UBIJA ME'' Pablo Laso otkrio anegdotu dok je kao igrač igrao za Željka Obradovića

Novosti online

03. 06. 2023. u 09:10

Pablo Laso je gostovao u jednom podkastu, u kom je govorio u periodu dok je nastupao za Real dok ih je sa klupe predvodio Željko Obradović

ОН ЈЕ ГЛУП И ЛУД, УБИЈА МЕ Пабло Ласо открио анегдоту док је као играч играо за Жељка Обрадовића

FOTO: M. Vukadinović

Priča datira iz 1997. godine, kada je Real igrao finale FIBA Evrokupa protiv Verone, a koju je predvodio njihov najbolji igrač Mihael Jucolino.

- Dve nedelje ranije, tokom treninga, Željko je govorio ko igra, ti Pablo odmori, a onda odjednom "Pablo, ulazi u igru." Obično smo Hose Migel, Antumnjes i ja počinjali, ali sada je počeo da koristi nekog drugog na mojoj poziciji, Bodirogu ili Santosa. Verovatno sam previše razmišljao kao igrač, ali sam se pitao zašto mi to radi?! - rekao je Laso i dodao:

- Onda dolazi finale. Prvo poluvreme smo bilo onako, ja nisam igrao ni minut. Onda sam otišao u kupatilo na poluvremenu i Željko se ušunjao iza mene: "Pablito, šta se desilo?"  Rekao sam mu da nije ništa, da moramo da igramo bolje u drugom delu i da pobedimo. Upitao me je da li sam spreman da igram? Naravno da jesam, to je bilo finale. "Okej, onda izađi tamo", rekao je.

FOTO: M. Vukadinović

Tekst potpisa

Nisu se stvari odmah promenile, jer je Laso ušao u igru tek nakon što je prošlo nekoliko minuta.

- Gledao me je pet-šest minuta, prišao mi i rekao: "Pablo, idemo da pobedimo sada." Igrao sam nekih 10 minuta, manje-više i imali smo +15 na tri minuta do kraja. Odjednom sam video kako me menja. Igrali smo dobro, vodili smo, što je bio sjajan trenutak za beka kao što sam ja da kontroliše igru, a on me menja i govori mi: "Pablito, jako dobro. sedi, odmori, dobili smo utakmicu.

Tek posle meča je Obradović objasnio Lasu zbog čega je sve to uradio i zašto ga je često, baš u tom periodu, stavljao na klupu.

- Pablito, slušaj! Jednostavno je. Nisi mogao da zaustaviš Jucolinija, pa sam ga "ubio" sa Antunjezom i Santosom. Uradili su sjajan posao. Kada si ušao, Jucolino nije "imao noge" i ti si mogao da radiš svoje. Govorimo o sjajnom treneru sa sjajnim umom i jasnim planom. U tom trenutku sam kao igrač mislio: "On je lud, ubija me, on je glup." Sada, 20 godina kasnije, smatram da je to bio genijalam posao.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

FINALE PRE FINALA: Jokić protiv Lebrona za kraljevsku krunu (VIDEO)