IMA NOVCA, ALI NE SME DA TROŠI: Virtus prinudno smanjuje budžet

Novosti online

01. 06. 2023. u 22:15

VIRTUS se vratio u Evroligu posle 15 godina pauze, ušao u sezonu sa velikim budžetom i ambicijama, ali je prinuđen da za narednu sezonu koriguje troškove.

ИМА НОВЦА, АЛИ НЕ СМЕ ДА ТРОШИ: Виртус принудно смањује буџет

Tviter

Kako prenosi "Korijere delo sport", uprava planira da skreše budžet za 6.000.000 evra u odnosu na tekuću sezonu kako bi se uklopila u finansijska pravila Evrolige, prema kojima klubovi nemaju pravo da izdvajaju više od 65 odsto budžeta za plate igrača.

Takođe, pravila diktiraju da jedan od vlasnika ne sme da uloži više od polovine ukupnog budžeta, što je za pet odsto manje u odnosu na sezonu 2021/2022.

Klub iz Bolonje bi u narednu sezonu trebalo da uđe sa budžetom od 24-25.000.000 evra, od kojih bi 16.000.000 otišlo na plate igrača.

Na terenu nije izborio ostanak u Evroligi, ali je sasvim izvesno da će biti učesnik i naredne sezone putem specijalne pozivnice.

BONUS VIDEO: „KLASIĆI“ NIKOLE JOKIĆA: Gde su sada igrači koji su birani ispred Somborca 2014?

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a