CRNO-BELO ČETVRTFINALE? PET VARIJANTI: Kalkulacije - evo šta je potrebno da se Partizan plasira u Top 8 Evrolige (FOTO)

Novosti online

01. 04. 2023. u 21:30

PARTIZAN je juče pregazio Real Madrid (104:90) u grotlu "Arene", ali taj trijumf mu nije bio dovoljan da obezbedi Top 8 fazu Evrolige. Ipak, uprkos tome crno-beli su na dobrom putu da se nađu u četvrtfinalu elitnog takmičenja.

ЦРНО-БЕЛО ЧЕТВРТФИНАЛЕ? ПЕТ ВАРИЈАНТИ: Калкулације - ево шта је потребно да се Партизан пласира у Топ 8 Евролиге (ФОТО)

FOTO: M. Vukadinović

Nadali su se navijači kluba iz Humske da bi već juče mogli da obezbede ulazak među osam najboljih ekipa, ali u tome su si ih sprečili Žalgiris i Baskonija koji su takođe dobili utakmice protiv Valensije, odnosno Fenerbahčea.

Crno-beli su tako zadržali bolju poziciju u odnosu na pomenute rivale. Ekipa iz Beograda ima učinak 18-14, a timovi iz Kaunasa i Vitorije po 17-15.

Kako Partizan može do Top 8:

1. Izabranici Željka Obradovića bi već narednog petka mogli da se pridruže Olimpijakosu, Real Madridu, Barseloni i Monaku koji su obezbedili plasman u četvrtfinale. Za to je potrebno da pobede u Kneževini, bez obzira na to šta urade litvanski i španski klub, pošto bi kolo pre kraja imali jedan trijumf više i bolji međusobni učinak od oba rivala.

2. U slučaju da Partizan izgubi od tima Saše Obradovića, a Žalgiris (dočekuje Makabi) ili Baskonija (dočekuje Asvel) izgube svoj meč, crno-beli bi takođe rundu pre kraja ligaškog dela matematički obezbedili Top 8 fazu Evrolige.

3. Ukoliko Kevin Panter i drugovi budu poraženi od Monaka, a Litvanci i Španci ostvare trijumf sve tri ekipe će u poslednju rundu ući da identičnim učinkom. Tada je Partizanu potrebna pobeda protiv Panatinaikosa, s tim što ne bi morao da gleda šta će uraditi Žalgiris i Baskonija.

4. Partizan bi u teoriji mogao ligaški deo elitnog takmičenja da okonča i na petoj poziciji. Da bi se to dogodilo potrebno je da pobedi oba meča, te da Makabi bude poražen u svoja dva susreta, ali i da Fenerbahče ne dobije oba duela (dočekuje Efes, ide Zvezdi).

Crno-beli bi mogli i da ostanu bez Top 8 faze. To će desiti samo u slučaju da izgube i od Monaka i od Panatinaikosa, a da Žalgiris i Baskonija trijumfuju u oba susreta. Ipak, nijedan navijač kluba iz Humske ni ne pomišlja o takvom ishodu.

Za Partizan je dobro da drži sve u svojim rukama i sam odlučuje o sudbini, to jest o plasmanu među osam najboljih ekipa starog kontinenta.

Raspored do kraja Evrolige:

31. kolo

Monako - Partizan

Žalgiris - Makabi
Baskonija - Asvel

32. kolo

Partizan - Panatinaikos

Bajern - Žalgiris
Olimpijakos - Baskonija
Makabi - Real Madrid

BONUS VIDEO: Poklon i ovacije pune "Arene" za Jana Veselog

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a