ZVEZDA POBEDILA ASVEL, ALI... Crveno-beli san ugašen u Francuskoj

A. I.

31. 03. 2023. u 22:53 >> 22:54

KOŠARKAŠI Crvene zvezde savladali su Asvel u 32. kolu Evrolige rezultatom60:76. Ipak, bila je to pirova pobeda. Žalgiris je savladao Valensiju, te je Beogradski tim ostao bez šansi za plasman u top 8.

ЗВЕЗДА ПОБЕДИЛА АСВЕЛ, АЛИ... Црвено-бели сан угашен у Француској

FOTO: KK Crvena zvezda/Tviter

Crvena zvezda je odigrala sjajno drugo poluvreme protiv Asvela, u kojem je rivalu dala priliku da ubaci svega 18 poena. Tako su igrači Duška Ivanovića zasluženo slavili protiv francuskog predstavnika, ali im je to slaba uteha, pošto su ranije večeras i zvanično ostali bez mesta u top osam.

Na startu meča dve brzo izgubljene lopte crveno-belih. Imao je i Luka Vildosa tri promašaja, a jedine poene na startu za Zvezdu postigao je Ben Bentil.

ASVEL - CRVENA ZVEZDA 60:76 (19:17, 23:20, 11:19, 7:20)

Asvel: Metjuz 6, De Bost 11, Kaudi 11, Dio, Tius 4, Rusaper 5, Nando de Kolo 14, Fal 4, Lajti, Obasohan 3, Pons 2

Crvena zvezda: Holand 3, Vildoza 10, Lazarević, Kampaco 11, Mitrović 4, Martin 3, Dobrić 18, Ivanović, Marković 3, Kuzmić 6, Petrušev 8, Bentil 10

Košarkaš iz Gane postigao je uvodnih osam od 10 poena crveno-belih, za pet minuta igre, te je bio važan šraf u ofanzivi gostiju. Igrali su košarkaši Duška Ivanovića toplo-hladno. Vodili maksimalno pet poena razlike u prvoj deonici. Međutim lošom organizacijom napada dali su priliku domaćinu da se u završnici vrati i povede 19:17.

Drugu deonicu sigurnije je u napadu počela Zvezda. Prvo je trojku pogodio Luka Vildoza, a potom i Džon Holand - 19:23, stajalo je na semaforu. U prvoj polovini druge deonice igralo se koš za koš. Taj deo obeležilo je snažno zakucavanje Filipa Petruševa. Kao i znatno bolja igra gostiju sa distance.

Kako je vreme teklo gubili su gosti koncentraciju i snagu, a to su koristili igrači Asvela, koji su minut i po pre poluvremena imali prvu dvocifrenu prednost 42:32. Delovali su nezainteresovano za igru u odbrani gosti, a to je tim Ti-Džej Parkera znao da kazni.

Luka Vildoza "ubacio je u petu", te do kraja poluvremena uspeo da sa nekoliko vezanih poena vrati zvezdu u život, na pauzu se otišlo rezultatom  42:37.

Serijom 9:2 odgovorila je Zvezda. Pogodio je poKuzmić, potom i Kampaco, a jednu trojku ubacio je Stefan Marković za novo vođstvo zvezde 44:46. Nije gostima, koji su u naletu nikako odgovaralo to što je zbog problema sa satom na kratko prekinut meč.

Odlično je igrao Kuzmić u drugom delu treće deonice. Ubacio četiri važna poena, a pratio ga je Fakundo Kampaco koji je uz dobru odbranu došao i do poena za 48:52.

Kad god su crveno-beli uspeli da izgrade neko vođstvo večeras usledio je prazan hod u kome su igrači Asvela uspeli da se vrate. Tako je bilo i sada. Nekoliko "praznih" poseda kaznio je De Bost trojkom za 53:56.

Fantastična odbrana Zvezde na startu donela je lake poene i prednost od sedam poena. Dobrić i Kampaco su poentirali, a sjajnu blokadu udario Filip Petrušev. Rasla je u nastavku prednost Crven zvezde koja je dva i po minuta do kraja meča iznosila 15 poena. Kada se sve uzme u obzir, zaslužena, ali pirova pobeda Crvene zvezde 60:76

ASVEL - ZVEZDA - 60:76

39' Nova trojka Kampaca za maksimalnih 55:73. Nadovezao se u nastavku i Dobrić

36' Nova trojka Ognjena Dobrića. Pokušao je da odgovori Nando de Kolo, nije uspeo - 55:70.

35' Ponovo je usledio prazan hod u igri oba tima. Dobra stvar je što je vremena sve manje, a Zvezda vodi. Zanimljivo je da je za gotovo šest minuta Asvel postigao samo jedan poen u poslednjoj deonici.

34' Besan je bio Duško Ivanović na Lazarevića kojem je dosuđen nesportski faul u pokušaju da dođe do jedne lopte. Polovičan je sa penala bio Obasohan. Iz ofanzivnog skoka poentirao je Ognjen Dobrić.

33' Zvezda po prvi put na plus 12 večeras. Pogodio je Petrušev, potom trojku Dobrić za 53:65.

32' Siguran je sa penala bio Kampaco. Potom je odlično blokirao Filip Petruše, a poentirao Dobrić na drugoj strani za 53: 60.

KRAJ TREĆE ČETVRTINE 53:56

30' Poentirao je i Petrušev dva puta, te gostima dao prednost od pet poena 51:56, ali je Aleks Tajus poenima razgalio domaće navijače za 53:56.

27' Nakon minuta bez poena De Bost postiže trojku za prekid posta Francuskog tima.

26' Još jednom Kuzmić poentira. Potom Kampaco krade loptu i poentira za plus četiri - 48:52

25'De Bost pogađa za domaći sastav, a potom četvrti poen postiže Ognjen Kuzmić - 46:48

24' Problemi sa semaforom doveli su do kraćeg prekida meča.

22' Trojku je potom pogodio Stefan Marković za izjednačenje. Usledila je odlična odbrana Bentila, pa i Zakucavanje. 

21' Dobro je Zvezda otvorila drugo poluvreme. Kuzmić i Kampaco su poenima spustili Zvezdu na poen zaostatka. Odgovorio je dvojkom Risašer za 44:41

PROČITAJ JOŠ: AU, KAKVO ZAKUCAVANjE PETRUŠEVA: Zvezdaši ovo dugo nisu videli

KRAJ DRUGE ČETVRTINE - 42:37

20' Desetim poenom Luka Vildoza uspeo je da smanji zaostatak na minus pet.

19' Nesvakidašnja situacija, polovičan je sa penala bio Luka Vildoza , još jednim dobrim napadom crveno-beli su prekinuli seriju domaćina i smanjili na 42:35, poentirao je Mitrović.

18' Indisponirano izgleda tim Crvene zvezde. Olako primaju poene, sada je to iskoristio Čarls Kaudi koji donosi Francuzima prvu dvocifrenu prednost.

17' Prve poene postigao je Kampaco, a Zakari i De Kolo uspeli su da podignu prednost na 39:32. Imali su nakon toga gosti napad tri na jedan, Kampaco je oprobao šut za tri, te bio neprecizan.

15 - Dobrić je pogodio trojku, potom je Nando de Kolo dva puta za bio precizan - 33:30

13' Filip Petrušev je snažno zakucao, pre toga poentirao je i Luka Mitrović. Džona je sa penala bio siguran -28:27.

12' Usporio je ritam Crvene zvezde Dibost, pogodio je dvojku uz sigurnu realizaciju sa penala - 22:23. Nastavio je bugarski reprezentativac seriju, te postigao još dva poena, vratio je domaćinu vođstvo.

11' Odličan potez Luke Vildoze i prva trojka za 19:20, a potom na isti način utišava domaću publiku i Džon Holand

KRAJ PRVE ČETVRTINE 19:17

10' - Metju Džonas je poenima postavio konačnih 19:17

8' Prinuđen je sada Duško Ivanović da zatraži minut odmora. Ponovo je domaćin došao do lakih poena, te i do vođstva - 17:15

7' Muči se ponovo gost sa organizacijom napada. Prekinuo je agoniju Hasan Martin koji je uz faul pogodio - 11:15

6'  Loše je Dobrić dodao loptu Markoviću, te je ona završila daleko na tribinama.

5' Odlično je Dobrić utrčao u reket, a još bolje ga je proigrao Kampaco - 11:12

4' Zahuktala se konačno igra. Pojačala su oba tima tempo. Prvo je pogodio Nando de Kolo, potom i Ben Bentil. Isti igrač pogodio je potom i trojku, za svoj osmi poen - 9:10.

3' Risašer je prvo promašio, a potom propustio priliku da šutne u vremenu predviđenom za napad. Povela je prvi put u meču ekipa Zvezde - dvojku je postigao Vildoza. Brzo odgovorio Risašer - 6:5.

2' Ben Bentil pogodio je trojku za goste - 4:3. 

1' počela je utakmica.Dve izgubljene lopte Crvene zvezde na startu meča. Poveli su domaći 4:0. Čalrs i De Kolo su uveli domaćina u meč.

UOČI MEČA

20.55 - Crvena zvezda je dobila loše vesti sa meča Žalgirisa i Valensije. Tim Duška Ivanovića izgubio je svaku šansu za plasman dalje.

PROČITAJTE JOŠ: LOŠE VESTI ZA VEČITE: Zvezda eliminisana iz Evrolige! Rezultat Žalgiris - Valensija se nikako neće svideti ni crno-belima

- "Crveno-beli" su u prethodna dva kola na svom terenu pobedili Baskoniju i Valensiju.

Srpski i regionalni šampion je u novembru prošle godine na debiju Ivanovića na klupi "crveno-belih" pobedio Asvel 71:67.

Crvena zvezda je 12. na tabeli Evrolige sa 14 pobeda i 17 poraza, dok je Asvel poslednji sa skorom 8/23.

REČ TRENERA - IVANOVIĆ: Ne razmišljamo o kalkulacijama za top osam

- Asvel je super atletska ekipa. Protiv njih je teško igrati, igraju prilično slično kao Valensija. Međutim, oni su fizički dominantniji u odnosu na Valensiju i uz to imaju visokog centra koji pravi razliku u reketu. Asvel je super atletska ekipa. Protiv njih je teško igrati, igraju prilično slično kao Valensija. Međutim, oni su fizički dominantniji u odnosu na Valensiju i uz to imaju visokog centra koji pravi razliku u reketu. Ne razmišljamo o kalkulacijama za top osam, idemo da pobedimo svakog. Matematički postoje kalkulacije, ali ne bavimo se time. Od kada smo fokusirani na teren i na igru, sve izgleda kako treba, manje treba da se bavimo kalkulacijama, a više da se bavimo onim što treba da radimo, rekao je Ivanović. 

BONUS VIDEO: „KLASIĆI“ NIKOLE JOKIĆA: Gde su sada igrači koji su birani ispred Somborca 2014?

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)