PARTIZAN SKINUO KRUNU "KRALJU": Crno-beli uništili Real i dodatno se približili plasmanu u Top 8 Evrolige (FOTO)

Novosti online

31. 03. 2023. u 19:27 >> 22:39

KOŠARKAŠI Partizana pobedili su Real Madrid sa 104:90 (21:23, 28:15, 29:34, 26:18) u "Areni" u 32. kolu Evrolige. Crno-beli su ovim trijumfom napravili ogroman korak ka Top 8 fazi.

ПАРТИЗАН СКИНУО КРУНУ КРАЉУ: Црно-бели уништили Реал и додатно се приближили пласману у Топ 8 Евролиге (ФОТО)

FOTO: M. Vukadinović

Mogli su navijaču kluba iz Humske već večeras da se raduju ulasku u četvrtfinale, ali Baskonija je pobedila Fenerbahče, pa će crno-beli morati još da čekaju na promociju među osam najboljih.

Strašan meč odigrao je tim Željka Obradovića. Nije ih nimalo poremetio poraz od Barselone. Šta više crno-beli su razbili "kraljeviće", skinuli mu krunu i naneli jedan od najtežih poraza ove sezone.

Samo je prva četvrtina bila izjednačena i posle nje su gosti imali dva poena prednosti - 21:23. Od tog momenta domaći su preuzeli kontrolu, zaigrali fantastično na oba kraja terena i krenuli da lome rivala.

Real posebno u drugom poluvremenu nije znao šta ga je snašlo, a koliko je Partizan bio dominantan govori podatak da je na oko tri minuta pre kraja došao do 100 poena i tako poslao poruku rivalima da je spreman za velike domete ukoliko se domogne Top 8 faze.

Ono što takođe dodatno daje na značaju je to da Partizan čak ima i bolji međusobni skor od "kraljevića", pošto je u Madridu poražen sa 105:97.

Najefikasniji u pobedi crno-belih bio je Matijas Lesor i Kevin Panter sa po 16 poena. Na drugoj strani najviše se istakao Džanan Musa sa 22 poena, dosu Mario Hezonja i Gabrijel Dek brojali do 17.

Partizan je trenutno na učinku 18-14, a Real 22-10. Klub iz Humske sada ima pobedu više od Žalgirisa i Baskonije i potreban mu je još jedna trijumf u naredna dva meča da se domogne Top 8 faze, bez obzira na to šta urade Litvanci i Španci u naredne dve runde.

Partizan - Real Madrid 104:90 (21:23, 28:15, 29:34, 26:18)

Dvorana: "Štark arena". Gledalaca: 20.068. Sudije: Karmelo Paterniko, Pjort Pastusijak, Saulijus Racis.

Partizan: Vukčević, Ledej 6, Avramović 5, Panter 16, Smailagić 11, Papapetru 10, Egzum 15, Naneli 14, Lesor 16, Trifunović 4, Anđušić 5, Madar 2.

Real Madrid: Kozer, Fernandez 3, Abalde 2, Hanga 10, Hezonja 17, Rodrigez 3, dek 17, Poarje 9, Korneli, Tavares 7, Ndiaje, Musa 22.

Četvrta četvrtina: Partizan - Real 104:90

40' - Kraj utakmice. Partizan je razbio Real.

39' - Sada se igra neobavezno, pa odbrane nisu na nivou i uglavnom se lako poentira na obe strane.

38' - Pukla je stotka u "Areni". Sjajna utakmica za izabranike Željka Obradovića.

37' - Razbijen je Real u grotlu "Arene". Panter je pogodio trojku i Partizan je blizu sto poena, a do kraja je još više od tri minuta.

35' - Ukrao je Nenli loptu i zakucao u kontri. To je izazvalo delirijum u "Areni". Odmah je tajm-aut zatražio Mateo.

34' - Posle serije bez poena Dek je pokupio promašaj Muse i poentirao, a onda je Smailagić bio precizan van linije 6,75. Velika stvar za Partizan. Tavares je zaradio peti faul, a uz je dobio i tehničku grešku.

33' - Dek na jednoj, pa Egzum na drugoj strani dolaze do poena.

32' - Odlična akcija domaćih i trojka Ledeja. Ostao je sam i kaznio lošu odbranu "kraljevića". Odmah je minut odmora zatražio Mateo.

FOTO: M. Vukadinović

31' - Prvi napad crno-belih nije bio dobar, pošto je izgubi loptu. Ipak, Anđušić je nakon promašaja Reala iznudio tri bacanja i svako je pogodio.

Treća četvrtina: Partizan - Real 78:72

30' - Promašio je Panter iz prodora, ali je opet Lesor bio tu i vratio loptu u koš. Potom je Francuz napravio faul nad Musom na 2,5 sekunde do kraja i to na šutu - 78:72.

Zanimljiva situacija se desila u "Areni". Jedan navijač je protestovao kod sudija. Glavni arbitar Karmelo Paterniko je tražio da bude izbačen iz hale, ali je Hezonja tražio da sedne i ostane. Ipak, na kraju je navijač morao da izađe.

29' - Anđušić je fauliran na šutu za tri poena. Ipak, bek crno-belih je realzivao dva penala.

29' - Tehničku je zaradio Papateru, a to su iskoristili Rodrigez i Musa da smanje razliku poenima sa linije penala.

28' - Musa je pogodio oba penala. Jeftino je Partizan izgubio loptu i omogućio Hezonji da pogodi novu trojku. Lesor je iz odbojke popravio promašaj saigrača - 72:64.

27' - Pogodio je težak šut Papapetru šut preko Deka, a onda je Hezonja drugi put bio precizan van linije 6,75. Grk je potom realizovao oba penala.

Vredi spomenuti da Fenerbahče vodi protiv Baskonije sa 42:51 i ukoliko pobedi, a crno-beli savladaju "kraljeviće", Beograđani će obezbediti Top 8 dva kola pre kraja.

26' - Ostao je sam Egzum i pogodio je trojku. Potom je pokupio promašaj Hezonje i kao brzi voz krenuo ka košu Reala i poentirao. Odmah je tajm-aut zatražio Mateo.

FOTO: M. Vukadinović

25' - Brutalno zakucavanje Lesora, a onda trojka Hezonje. Crno-beli nisu realizovali napad, a onda je Musa poentirao u kontri uz faul. Bosanskohercegovački reprezentativac je pogodio i sa crte - 61:56.

25' - Iskoristio je Dek visinsku prednost u odnosu na Pantera. Naterao je kapitena domaćeg tima da ga faulira i to za dva penala. Argentinac je oba pogodio.

24' - Hezonja je uspeo da se izbori za dva slobodna bacanja, ali je oba promašio, pa nije uspeo da smanji rezultat. Loš napad Partizana i na drugoj strani opet Hezonja je opet bio na crti, no ovoga puta je bio polovičan. Odličan prodor Nalelija, a istom merom je uzvratio Musa.

22' - Sjajan potez Pantera. Nije se uplašio Tavaresa, šta više poentirao je uz faul visokog centra Reala. Hezonja poludistanca, pa onda Papapetru.

21' - Odlična odbrana Lesora na startu trećeg kvartala. Ukrao je čistu loptu Musi. Potom je Avramović pogodio trojku za delirijum u "Areni". Ipak, vratio je Dek istom merom.

Druga četvrtina: Partizan - Real 49:38

Sjajno prvo poluvreme odigrao je Partizan. Dati 49 poena jednom od najboljih timova Evrope. Crno-beli su šutnuli samo pet trojki i pogodili dve, dok za dva imaju 16/28. Real na drugoj strani za dva ima 8/17, a van linije 6,75 - 3/10.

20' - Naneli je prvi dvocifren igrač na utakmici. Sjajnu utakmicu igra bek domaćeg tima. Odbrana Partizana je sjajna, a napad čini se još bolji. Real sada jedino pogađa sa linije penala.

19' - Snažno je zakucao Lesor za delirijum u "Areni". Ovo je igra kakvu žele da gledaju navijači Partizana - 45:36.

18' - Opet Partizan koristi to što je Real u bonusu, pa je Naneli ponovo bio precizan sa linije slobodnih bacanja.

18' - Naneli se izborio za dva bacanja, a minutom odmora je reagovao Mateo nezadovoljan kako sada igraju njegovi izabranici. Bek Partizana je oba puta precizan. Seriju Reala bez poena prekinuo je Musa koji je realizovao oba penala.

17' - Dobra stvar za domaće je drugi faul Tavaresa. Seriju bez poena za crno-bele prekinuo je Panter poenima sa poludistance. Opet Panter sa praktično istog mesta pogađa za najveće vođstvo do sada.

FOTO: M. Vukadinović

16' - Požurio ja Partizan i to se nije dobro završilo, kaznio je to trojkom Fernandez. Obradović je opet bio ljut, sada na Ledeja i odmah je zatražio tajm-aut - 35:34.

15' - Upisao se i Panter. Pogodio je sa poludistance i to preko Fernandeza. Na drugoj strani do lakih poena dolazi Rodrigez.

14' - Partizan pokušava prodorima da dođe do poena. Sada je Ledej iznudio dva bacanja, ali će ih izvesti posle tajm-auta. Oba je pogodio Amerikanac. Tavares je ostao u mis meču sa Panterom. Kapiten Partizana je morao da pravi faul. Tavares je nastavio da pogađa sa crte.

FOTO: M. Vukadinović

13' - Sve vidi Rodrigez. Proigrao je sjajno Deka kome nije bilo teško da poentira. Potom je Egzum poentirao uz faul. Trener Reala Ćus Mateo je protestovao zbog toga što je koš priznat, pa je zaradio tehničku. Plejmejker crno-belih je pogodio jedno od dva bacanja.

12' - Zicer je promašio Korneli i stigla je kazna u vidu zakucavanja Nanelija u kontri. Real je od starta drugog kvartala promašio čak tri zicera.

11' - Dek je izgradio dobru poziciju i naterao Nanelija da ga faulira. Argentinac je oba puta bio precizan sa linije penala - 21:25. Na drugoj strani Egzum je bio precizan van linije 6,75.

Prva četvrtina: Partizan - Real 21:23

10' - Poarje je istom merom uzvratio sunarodniku, no ni on nije uspeo da pogodi dodatni penal.

9' - Reprezentativac Bosne i Hercegovine je iskoristio nepažnju Pantera i iznudio dva bacanja. On je bio polovičan sa crte. Sjajno se Lesor snašao i naterao Porjea da ga faulira. Francuz je pogodio ispod koša, ali nije realizovao bacanje.

9' - Musa probija odbranu domaćeg tima i snažno je zakucao. Na drugoj strani Egzum se zaleteo na zakucavanje, ali ga je faulom zaustavio Poarije. Australijanac je bio oba puta precizan.

8' - Opet Grk dolazi do poena. Sada mu je na šutu bio Abalde, ali ni to mu nije bio problem da ponovo dođe do koša - 17:18.

FOTO: M. Vukadinović

7' - Iskreriao je Papapetru dobru poziciju i pogodio sa poludistance. Odbrana crno-belih za sada ne funkcioniše dobro, pa je to kaznio Musa. Prve poene na meču postigao je i Lesor koji nije ustuknuo pred Taveresom.

6' - Fantastičan potez Smailagića. Nadmudrio je Tavaresa i stigao do petog poena. Abalde i Hezonja su na drugoj strani došli do lakih poena i odmah je Obradović zatražio tajm-aut. Trener Partizana bio je veoma ljut zbog izgubljene lopte i lakih poena hrvatskog igrača.

5' - Opet Hanga pogađa trojku. Novo vođstvo crno-belima vratio je Avramović koji je ostao sam ispod koša rivala. Tavares je se dobro uveo u utakmicu. Sada je uspeo da poentira uz faul Smailagića.

4' - Van linije 6,75 precizan je bio Trifunović. To je bio prvi pogodak domaćeg tima sa distance. U strelce se upisao Tavares pogocima sa linije penala - 6:5.

3' - Trifunović se u strelce upisao sa linije penala. Ipak, on je bio polovičan. Potom su crno-beli ukrali loptu i Avramović je u kontri izvukao faul.

2' - Prvu trojku na utakmici postigao je Adam Hanga. Nikada nije važio za vrsnog šutera, ali ostao je sam i pogodio je.

1' - Prvi napad na meču poenima je rešio Alen Smailagić. Sjajno je prevario Tavareša, a onda lako poentirao. Na drugoj strani Mario Hezonja nije uspeo da pogodi trojku na isteku napada.

Trener Partizana Željko Obradović odlučio je da od starta meča na parket pošalje Aleksa Avramović, Uroš Trifunović, Joanis Papapetru, Zek Ledej i Alen Smailagić. Sa druge strane Madriđani meč počinju u sastavu Adam Hanga, Džanan Musa, Mario Hezonja, Alberto Abalde i Valter Tavareš.

20.07 - Legendarni košarkaš Real Madrida, Felipe Rejes bio je deo utakmice veterana "kraljevskog kluba" i Partizana. On je potom govorio o crno-belima...

Uoči meča:

Crno-beli će nošeni velikom podrškom sa tribina učiniti sve da skinu kralju krunu i načine veliki korak na četvrtfinalu. Da bi se tamo našli potrebno je da savladaju Madrađine, ali i da Baskonija ili Žalgiris upišu poraz.

Izabranici Željka Obradovića su u utorak na istom mestu izgubili od Barselone i sada će pokušati da poprave utisak protiv drugog španskog velikana.

U prvom meču odigranom u "Vizink centru" Real je trijumfovao sa 105:97. Crno-beli su na tom duelu biti veoma konkurentni favorizovanom rivalu.

Podsetimo, tim koji sa klupe predvodi Ćus Mateo trenutno ima učinak 22-9, a Partizan 17-14.

BONUS VIDEO: JOKIĆEVA „STOTKA“: Koga Srbin juri po broju trpl-dablova

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije