NANELI PUCA OD SAMOPOUZDANJA: "Mogu da uništim svakog"

V. P.

26. 03. 2023. u 22:00

STIGAO je letos u Partizan kao prvi strelac Makabija i procentualno najubotiji trojkaš Evrolige.

НАНЕЛИ ПУЦА ОД САМОПОУЗДАЊА: Могу да уништим сваког

FOTO: ABA

Dugo su navijači Partizana čekali da vide "opasno lice" 32-godišnjeg američkog beka. U poslednjih nekoliko utakmica uvideli su za šta je sposoban Džejms Naneli, koji je sa 19 poena u trijumfu nad Olimpijakosom ostvario svoj drugi najbolji učinak ove sezone u elitnom klupskom takmičenju.

- Pokušavam da budem dobar u jednostavnim stvarima - rekao je Naneli za klupsku televiziju. - Mislim da sam takav bio kroz celu karijeru, u svemu solidan, efikasan. Tako igram, pokušavam da budem koristan. Znam da mogu da pogodim, da mogu da doprinesem pasom, šta god je timu potrebno. Mislim da smo svi spremni za najvažniji deo sezone. Pokušavamo da se izborimo za plej-of Evrolige i nastavimo svoj put u ABA ligi.

Naneli ističe da nema problem da pronađe motivaciju u takozvanim malim utakmicama, pamti se njegova pobednička trojka u Splitu.

- Pokušavam da imam isti pristup u svakom meču. Meni zaista nije teško da pronađem motiv, jer ovo je naš posao. Moramo sami sebe da motivišemo za svaku pojedinačnu utakmicu. Nije važno ko je protivnik, želim da uništim svakoga. Najozbiljnije, uopšte mi nije važno ko je na terenu. Svaka utakmica je prilika za dokazivanje sebi, ali i svima drugima: trenerima, saigračima, navijačima, ali najvažnije - samom seb

OVI NAVIJAČI NISU ZA POREĐENjE

DžEJMS Naneli nije propustio priliku da se još jednom zahvali navijačima na neverovatnoj podršci koju pružaju timu ove sezone.

- Navijači su zaista fenomenalni. Pričali smo o tome pre početka sezone, ali ne mogu ni to ni svoja dosadašnja iskustva da uporedim sa ovim što sam doživeo u Partizanu. Hvala svima na tome što su uvek uz nas - poručio im je Naneli.

Iskusni Amerikanac bio je deo ekipe Fenerbahčea, koja je sa Željkom Obradovićem na klupi osvojila Evroligu 2017. godine na fajnal-foru u Istanbulu.

- Svaka sezona je drugačija, dinamika svakog tima je drugačija. Tada smo imali probleme, ali smo uhvatili ritam tokom sezone. Bili smo iskusniji, iskustvo jeste važno, ali i neiskustvo ima svoje prednosti. Mlađi si, imaš više energije. Osvajanje titule sa Fenerom je bilo sjajno. Pravi je blagoslov bilo biti deo tako velike organizacije, imati takve saigrače, sve sjajne momke. Potpuno drugačiji tim, ali i ovde takođe imam sjajne saigrače. Odlični momci, sa jakim karakterom. Lako je igrati i povezati se sa njima. Drugačije je, ali opet, lepo je igrati za istog trenera. Kad si u njegovom timu znaš da će se raditi jako, da će biti teško, ali da će sve funkcionisati poput stare, dobre mašine - konstatuje Naneli.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ARIJANA NE MOŽE DA DOĐE SEBI: Udovica Siniše Mihajlović teško podnosi novu tragediju