DUŠKO IVANOVIĆ FASCINIRAN "DELIJAMA": Trener Zvezde o povredi Vildoze, čudesnom Kampacu i navijačima

Novosti online

23. 03. 2023. u 21:54

KOŠARKAŠI Crvene zvezde u 30. kolu Evrolige savladali su Baskoniju rezultatom 74:63.

ДУШКО ИВАНОВИЋ ФАСЦИНИРАН ДЕЛИЈАМА: Тренер Звезде о повреди Вилдозе, чудесном Кампацу и навијачима

FOTO: M. Vukadinović

Uprkos padu forme i samo teoretskim šansama da se domognu TOP 8 Evrolige, ove večeri Ivanovićevi izabranici imali su gromoglasnu podršku svojih vatrenih navijača.

Užarena atmosfera motivisala je crveno-bele, a Duško Ivanović u izglaganju posle utakmice bio je očaran defanzivnim izdanjem svojih pulena.

- Posle određenog vremena, našli smo način da pobedimo ovu utakmicu protiv najboljeg ofanzivnog tima u Evroligi i španskoj ligi, jer smo igrali odličnu odbranu - rekao je Duško Ivanović, dok se potom posvetio i stanju Luke Vildoze.

- Videćemo šta je s njim, osetio je bol i on je hteo da nastavi da igra, ali sam rekao da se odmori. Kad se ohladio, nije mogao. Videćemo sutra šta mu je - kaže Ivanović

Ovo je posle dugo vremena i nešto bolja utakmica Crvene zvezde, koja je imala dosta problema u prethodnom periodu.

- Sigurno je u poslednje vreme ovo najbolja utakmica, s tim da smo igrali s najboljim napadačkim timom. Ima veću težinu. Mislim da u utakmici protiv Barselone se videlo da smo ekipa koja zna šta hoće i da možemo da igramo sa svima. Ja govorim otkad sam došao, nema puno filozofije, ovaj tim može da dobije svakog, ali ako igramo agresivnu odbranu. U napadu uvek možemo naći rešenje, a ako ne igramo odbranu, onda možemo izgubiti od bilo koga.

- Zvezda može da pobedi sve ekipe u Evroligi, ali pod uslovom da igra jako dobro u odbrani. U napadu smo kadri da nađemo rešenja i poene, ali ključ uspeha u svakom meču, posebno u takmičenju kakvo je Evrolige, leži u odbrani”.

Ivanović je nastavio sa izlaganjem:

- Kampaco je odigrao sjajan meč. Doneo je ogromnu energiju u oba smera, da nije postigao ni jedan poen, naglasio bih da je bio ključni faktor na putu ka uspehu. Pored toga, moram da naglasim da smo odigrali dobro i u napadu, koristili smo šut za tri poena, ali smo koristili i ostale opcije, što je jako bitno. Nikola Ivanović? Nije bio u sastavu zbog lakše povrede - naglasio je Ivanović pa zaključio:

- Što se navijača tiče moram da naglasim da sam fasciniran podrškom koju nam pružaju, kako na utakmicama, tako i kada se sretnemo u gradu. Radi se o pasioniranoj i velikoj ljubavi, uvek su uz nas, daju nam podršku i kada je teško, a to je zaista velika stvar. Idemo dalje.

Pre iskušenja u Evroligi, Crvenu zvezdu očekuje zahtevno gostovanje ekipi Mornara u Baru. Izabranici Duška Ivanovića imaju imperative pobede, ako žele, a sigurno žele da nastave borbu za osvajanje pol pozicije pred nokaut fazu.

BONUS VIDEO: Aleks Koreča za Novosti o "velikoj trojci": Ono što su uradili ravno je čudu

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a