SPEKTAKL U NAJAVI: Jokić protiv Janisa, drugi deo košarkaškog blokbastera

V. P.

20. 03. 2023. u 19:30

UČESNICI Svetskog prvenstva u Japanu, Indoneziji i Filipinima (25. avgust - 10. septembar) saznaće imena protivnika u grupnoj fazi na žrebu 29. aprila, ali već znaju sa kim će igrati pripremne utakmice za Mundobasket. Po dosadašnjim informacijama, zagarantovani su spektakularni mečevi i pre nego što startuje planetarni šampionat.

СПЕКТАКЛ У НАЈАВИ: Јокић против Јаниса, други део кошаркашког блокбастера

FOTO: FIBA.Basketball

U tome neće zaostajati ni košarkaška reprezentacija Srbije, koja je bukirala učešće na prestižnom "Akropolis kupu" u Atini od 8. do 10. avgusta. Turnir će otvoriti sudar domaćina Grčke i našeg nacionalnog tima, odnosno osvajača poslednje četiri MVP titule u NBA ligi Janisa Adetokumba i Nikole Jokića. Pod pretpostavkom da će obe selekcije imati na raspolaganju svoje najveće zvezde, izvesno je da će prikazati film "svemirska košarka" nalik onom letošnjem snimljenom u kvalifikacionoj utakmici u beogradskoj "Areni".

Ništa manje zanimljivo neće biti ni drugog dana, kada je po rasporedu "Akropolis kupa" zakazan duel Srbije i Italije. "Orlovi" će imati priliku da pokažu da je bolna eliminacija od "azura" u osmini finala Evrobasketa 2022. bila samo jedan loš dan na poslu. Podsećamo, nakupili su nam se dugovi u mečevima sa Italijanima, koji su nam usred Beograda pred nosom oteli olimpijsku vizu za Tokio.

Selektor Svetislav Pešić je upravo zbog toga želeo da ukrstimo koplja sa "azurima" pred Evropsko prvenstvo, slavili smo posle velikog preokreta na turniru u Hamburgu (90:86), ali to očigledno nije psihološki pomoglo "orlovima" u neuporedivo važnijoj utakmici.

ZVEZDE U MALAGI I ABU DABIJU

VEOMA jak pripremni turnir za Mundobasket biće odigran u Malagi od 11. do 13. avgusta, na kojem će učestvovati dve prvorangirane selekcije na FIBA listi SAD i Španija, kao i Slovenija predvođena Lukom Dončićem.

Slovenački NBA superstar srešće se i sa Janisom Adetokumbom na turniru u Abu Dabiju neposredno pred početak SP, na kojem će učestvovati i američki "drim tim".

Poslednjeg, trećeg dana turnira, sastaće se selekcije Grčke i Italije. Biće interesantno videti reakciju Adetokumba na susret sa selektorom "azura" Đanmarkom Pocekom, koji mu je posle pobede naš našim timom na EP doslovno uskočio u naručje u hodniku berlinske dvorane.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024