NIKOLA JOKIĆ KRVARIO ZA SVOJ DENVER: Srbin "obavljao" prljave poslove i sa temperaturom! Nagetsi pregazili Bruklin i prekinuli crnu seriju

Novosti online

19. 03. 2023. u 22:45

KOŠARKAŠI Denver Nagetsa rezultatom 108:102 savladali su na gostovanju Brukli Netse. Nikola Jokić ove večeri, baš kao i prethodne u Njujorku igrao je sa temperaturom, a ni to ga nije sprečilo da pokaže magiju sa basket terena iz zemlje košarke i da dođe do novog tripl-dabl učinka.

НИКОЛА ЈОКИЋ КРВАРИО ЗА СВОЈ ДЕНВЕР: Србин обављао прљаве послове и са температуром! Нагетси прегазили Бруклин и прекинули црну серију

FOTO: AP/Tanjug

Tim iz Kolorada već sredinom prve deonice izgradio je dvocifrenu prednost, pre svega na krilima Džamala Marija i Majkla Potrera koji su zatrpavali koš rivala pune tri deonice.

Svaki pojedinačno deo ovog tandem, do kraja trećeg kvartal već je imao 25 poena na svom kontru, a Jokić...

Jokić je upisao i za njegove standarde sjajnih 22, ali je njegova uloga u sistemu Majka Melouna bila da obavlja sve one prljave poslave zarad ekipe.

FOTO: AP/Tanjug

Rvao se momak iz Sombora sa protivničkim centrima, osvajao ničije lopte i baš kao i juče protiv Njujork niksa, a i obično, podelio je par sebi svojstvenih asistencija, onih koje se uče samo na basket terenima.

Koliko je samo udaraca pretrpeo govore i ogrebotine, masnice i krv na rukama, koje je srpski centar zaradio već u prvom poluvremenu.

A, koliko je samo podredio svoju ulogu timu, govori i činjenica da je nakon treće četvrtine već upisao tribl-dabl učina sa 14 skokova i 10 asistencija.

Ostalo je još 12 minuta igre, na semaforu je pisalo 92:72, a kako ne istaći i spektakularno zakucavanje Majkla Portera i to preko svog saigača, Nikole Jokića.

Denver je rutinski priveo meč kraju iako je došlo do velikog pada u igri, međutim suficit iz prethodnog dela utakmice bio je dovoljan za mirnu završnicu, a Nikola Jokić, iako je proveo gotovo celu četvtinu na terenu, nije upitio niti jedan jedini šut ka košu rivala.

Srpski košarkaš je na terenu proveo 37 minuta, a za to vreme imao je učinak od 22 poena, 17 skokova i 10 asistencija. Kod domaćih, najbolji je bio Mikal Bridžis sa 23 poena.

Denver je prvi na tabeli Zapadne konferencije NBA lige sa 48 pobeda i 24 poraza. Bruklin je šesti na tabeli Istoka sa 39 trijumfa i 32 poraza.

 

TABELA NBA LIGE

BONUS VIDEO: DULjAJ NAKON BOLNOG PORAZA OD RADNIKA: "Sledi velika analiza, videćemo kako ćemo dalje"

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)