ZVEZDA BRUTALNO ODGOVORILA ATAMANU! "Ako je on zaboravio, mi ne možemo": Evo šta stoji iza rata "delija" i turskog stratega

Novosti online

09. 03. 2023. u 18:33

KOŠARKAŠI Crvene zvezde savladali su u 27. kolu Evrolige akutelnog evropskog prvaka Anadolu Efes. Nakon spektakularne partije crveno-belih konačan rezultat bio je 94:75, a tokom, kao i posle meča, dosta se pričalo o Erginu Atamanu, treneru turskog tima.

ЗВЕЗДА БРУТАЛНО ОДГОВОРИЛА АТАМАНУ! Ако је он заборавио, ми не можемо: Ево шта стоји иза рата делија и турског стратега

FOTO: M. Vukadinović

Trener Anadolu Efesa imao je svoj mini-šou tokom prethodne večeri u hali Aleksandar Nikolić.

Nakon konstantno negodovanja sudijskih odluka i salve uvreda koje je dobio u srpskoj prestonici, turski stručnjak je dobio drugu tehničku grešku, a potom je morao da napusti klupu svog tima.

Foto: EPA-EFE/ERDEM SAHIN

 

Ataman je rekao je da su uvrede sa tribina koje je dobio u Beogradu sramota za košarku, a ubrzo je stigao i odgovor sa Malog Kalemegdana.

– KK Crvena zvezda primorana je da reaguje nakon neprimerenih izjava trenera Anadolu Efesa posle utakmice u Beogradu u kojoj je naš tim zasluženo stigao do pobede.

Klub nikada nije, niti će podržavati uvrede i verbalne napade na bilo koga na utakmicama u ogranizaciji KK Crvena zvezda.

Međutim, trener Anadolu Efesa svojim ponašanjem, isprovocirao je reakciju publike i navijača. Da li je to ponašanje bilo primereno, pokazalo je i kasnije isključenje trenera gostujuće ekipe, ali i neke utakmice u drugim zemljama u okviru istog takmičenja sa istim epilogom.

Konačno, nekadašnji trener Galatasaraja ‘zaboravio’ je šta se dogodilo 2014. godine, zaboravio je na Marka Ivkovića, i kako je nazvao navijače i pristalice našeg kluba. Ako je on zaboravio – mi ne možemo. Sve ostalo, ide njemu na čast – stoji u saopštenju crveno-belih.

RAT DELIJA I ATAMANA, ŠTA STOJI ZA SVEGA?

“Rat” na relaciji Ergin Ataman – “delije” počeo je 21. novembra 2014. godine. Tada je u Istanbulu uoči okršaja Galatasaraja, koji je on vodio, i Crvene zvezde, ubijen sprski navijač, Marko Ivkovića Jagoda. Ergin Ataman je posle utakmice imao užasan komentar:

– Grupa od 300 navijača Zvezde bez karata organizovala se u vojnu formaciju. Gađali su bakljama i kamenjem policiju i naše navijače. To nisu navijači, već teroristi. Evroliga hitno treba da ih kazni – sramno je rekao Ataman.

FOTO: EPA

Kada je uvideo da je pogrešio i da je jedan mlad život ugašen pokušao je da opravda.

– Izjave koje sam dao na osnovu nedovoljnih saznanja o incidentima koji su se desili, definitivno nisu bile na mestu i izazvale su posledice koje mi nikako nisu bile namera – rekao je Ataman.

Erign Ataman je nakon toga svaki put “na nož” dočekan u Beogradu. Kada je Galata gostovala crveno-belima u Beogradskoj areni, trofejni trener je gađan svinjskim papcima.

Prst u oko Srbiji i Srbima je stavio prošle jeseni kada nije dozvolio Vasiliju Miciću da igra protiv Turske u kvalifikacijama za Mundobasket. Ergin Ataman je “persona non grata” u Beogradu.

BONUS VIDEO: Igor Duljaj posle derbija: Naterali smo Zvezdu da igra sa petoricom pozadi

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)

RUSI U ŠOKU: Evakuisali 1.500 takmičara iz Krokusa, nijedan nije stradao od terorista, a sad se bune: Što nas niste spasili ranije? (VIDEO)