RISTIĆ BI DA IZBEGNE KALKULACIJE ZA PLASMAN NA MUNDOBASKET: "Da rešimo sve u Grčkoj"

V. P.

21. 02. 2023. u 18:53

KROZ nacionalni tim Srbije u kvalifikacijama za Mundobasket 2023. godine prošao je rekordan broj igrača, u periodu od novembra 2021. do danas. Među onima koji su bili konstante u nepredvidivim sastavima je 27-godišnji centar Dušan Ristić, koji je tokom sezone napustio špansku Fuenlabradu i prešao u redove turskog Galatasaraja.

РИСТИЋ БИ ДА ИЗБЕГНЕ КАЛКУЛАЦИЈЕ ЗА ПЛАСМАН НА МУНДОБАСКЕТ: Да решимо све у Грчкој

Foto: Printskrin/Twitter/@KSSrbije

- Jedan sam od najiskusnijih, iako se i dalje osećam mladim - sa osmehom konstatuje Ristić na treningu pred poslednja dva kvalifikaciona meča. - To ne menja činjenicu da smo se okupili da ispunimo naš glavni cilj, plasman na Svetsko prvenstvo. Ne razmišljamo o kalkulacijama, želimo da pobedimo Grčku u Atini. Iako su oni već obezbedili plasman, sigurno je da će izaći na teren sa motivom da nas pobede pred svojom publikom. Neće biti opušteni, ali će imati određenu dozu rasterećenosti jer nemaju šta da izgube. Video sam da je u njihovom sastavu dosta mladih igrača, željnih dokazivanja u nacionalnom timu. Neće biti nimalo lako, maksimalno ozbiljno prilazimo toj utakmici.

Uspeli su "orlovi" da dođu do malo reda u haotičnom sistemu, odnosno da se malo bolje upoznaju jedni sa drugima u kvalifikacionim ciklusima. 

- Računajući i prethodni "prozor", mislim da smo stekli neki kontinuitet. Dosta je momaka koji su se okupljali više puta i manje-više znamo šta selektor Pešić očekuje, neke osnovne principe odbrane i napada. Mislim da će ovog puta adaptacija teći malo bolje i brže, nadam se da ćemo već u prvom meču moži da pokažemo da smo dosta uigraniji nego u prethodnim "prozorima".

Za kraj muka potrebna je jedna pobeda. Popularni Rile ne bi da čeka poslednji voz, drugu utakmicu sa Velikom Britanijom u ponedeljak u Beogradu.

- Ja se nadam da ćemo sve da rešimo u Grčkoj. Da ne razmišljamo o drugoj, jer ima mnogo kalkulacija ko i kako može do plasmana. Dakle, fokus je samo na duelu sa Grčkom. 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a