OTKUD ŠESTICA NA SVIM DRESOVIMA? Da li ste znali za zanimljiv detalj iz NBA lige? (FOTO)

N. Iljukić

10. 02. 2023. u 07:54

JOŠ od starta ove sezone NBA lige navijači širom planete su primetili neobičan detalj na dresovima svih košarkaša u najkvalitetnijoj ligi na svetu.

ОТКУД ШЕСТИЦА НА СВИМ ДРЕСОВИМА? Да ли сте знали за занимљив детаљ из НБА лиге? (ФОТО)

FOTO: EPA

Jedna sasvim obična i diskretna "šestica" nalazi se na dresu svakog igrača NBA lige, a tamo je u znak sećanja na veliku nekadašnju legendu ovog sporta Bila Rasela koji je preminuo 31. jula prošle godine u 88. godini života.

Odmah posle njegove smrti čelnici lige su odlučili da do kraja ove sezone svaki igrač nosi Raselovu šesticu na prednjoj strani dresa, a još zanimljivija odluka je da se broj 6 zauvek povlači iz upotrebe u svim timovima.

Bil Rasel je svojevremeno sa svojim Boston Seltiksima osvojio čak 11 titula NBA šampiona, pet puta je bio MVP igrač lige za 13 sezona igranja za "zelene", od 1956. do 1969. godine.

BONUS VIDEO: „KLASIĆI“ NIKOLE JOKIĆA: Gde su sada igrači koji su birani ispred Somborca 2014?

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!