IDEMO LAVICE: Košarkašice Srbije večeras protiv Hrvatske, ulog plasman na Eurobasket

Tanjug

09. 02. 2023. u 09:12

ŽENSKA košarkaška reprezentacija Srbije, aktuelni šampion Evrope, dočekuje večeras selekciju Hrvatske u kvalifikacijama za naredni šampionat Starog kontinenta.

ИДЕМО ЛАВИЦЕ: Кошаркашице Србије вечерас против Хрватске, улог пласман на Еуробаскет

FOTO: KSS

Meč se igra u Hali sportova "Ranko Žeravica" od 18 sati, uz besplatan ulaz, a Srbija se trenutno nalazi na drugom mestu na tabeli E grupe sa četiri boda, ali ima meč manje.

- Prva i najvažnija stvar je da je ženska reprezentacija Srbije svojim uspesima dala veliki podstrek svim državama bivše Jugoslavije. BiH je igrala na prošlogodišnjem Svetskom prvenstvu, dok je Slovenija domaćin predstojećeg EP. Severna Makedonija pravi dobre rezultate u mlađim kategorijama. Očekuje nas težak meč protiv Hrvatske. Dve ekipe sa dosta karaktera. To će biti prava takmičarska utakmica dve ekipe, koje žele da se nadmeću, izjavila je selektorka Srbije Marina Maljkovićeva.

Ona je podsetila da je Srbija aktuelni evropski šampion, ali je u našem timu došlo do smene generacija.

Ove mlade igračice su na SP pokazale da mogu na svojim leđima nose teret, koje su im postavile prethodne generacije. Te generacije su napravile najveće uspehe za našu žensku košarku poslednjoj deceniji. Ove godine se navršava 100. godišnjica košarke u Srbiji. Da se u prethodnih 100 godina uložilo više u žensku košarku možda bi bilo i više medalja, kazal je ona.

Maljkovićeva je istakla da je glavni cilj plasman na EP.

- Mi smo aktuelne evropske prvakinje, ali moramo da izborimo plasman na naredni EP. Imamo novu generaciju, koja mora da pokaže kvalitet. Spremne smo i fokusirane na ono što dolazi. Ako uspemo da pobedimo, kvalifikaćemo se na EP. Kontinuitet velikih takmičenja je dostignut. Ovo jeste nova generacija, ali verujem da ima kvalitet, rekla je selektorka Srbije.

Srbija je u prvom meču kao gost savladala Hrvatsku, a poslednji meč u kvalifikacijama srpske košarkašice odigraće u nedelju na gostovanju Bugarskoj.

BONUS VIDEO: „KLASIĆI“ NIKOLE JOKIĆA: Gde su sada igrači koji su birani ispred Somborca 2014?

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DANAS JE DOBAR DAN ZA SRBIJU: Vučić se oglasio sa važnim vestima (FOTO)