NBA ZEMLJOTRES: As sa dva MVP priznanja zatražio prelazak u drugi klub i to pred sam kraj prelaznog roka!

Novosti online

03. 02. 2023. u 20:29 >> 21:58

NBA liga je doživela da pred sam kraj prelaznog roka, koji se završava 9. februara, jedna od njenih najvećih zvezda zatraži od uprave kluba da promeni radnu sredinu.

НБА ЗЕМЉОТРЕС: Ас са два МВП признања затражио прелазак у други клуб и то пред сам крај прелазног рока!

Foto: Profimedia

Kajri Irving, jedan od najboljih "spoljnih" košarkaša na planeti, zvanično je zatražio od čelnika Bruklin Netsa da mu pronađu novi klub u kome će igrati.

Irving, koji u svojoj riznici ima i dva MVP trofeja, i to oba iz 2014. godine - za najboljeg igrača NBA finala i najkorisnijeg košarkaša FIBA Svetskog prvenstva u košarci, navodno je pregovarao sa "mrežicama" o nastavku saradnje, a kako se to oteglo, odnosno nije kulminiralo novim ugovorom, "zatražio je razmenu".

To je objavio jedan od najupućenijih košarkaških novinara u Sjedinjenim Američkim Državama, Adrijan Vojnarovski, dodajući da je Irving slobodan u izboru nove sredine na kraju ove sezone, ali da je zatražio da bude prosleđen nekom drugom klubu do isteka aktuelnog prelaznog roka.

To bi, naravno, odgovaralo i Netsima, jer bi, ako mu ne ispune zahtev, mogli da bez naknade ostanu bez ovakvog asa.

Irving je osam puta biran za Ol-star utakmice, bio je NBA šampion 2016, kao član svog prvog profesionalnog kluba, Klivlend Kavalirsa (2011. - 2017.), a pre dolaska u Bruklin, 2019, igrao je dve sezone za Boston.

Bio je najbolji NBA početnik 2012, šampion u šutiranju trojki na Ol-staru 2103, a u ovoj sezoni ima proseke od 27,1 poen po utakmici, 5,3 asistencije i 5,1 skok po meču.

Imajući u vidu naprasnu mogućnost da se Irving angažuje, a da je Denver prilično aktivan na košarkaškom tržištu u završnici "zimskog prelaznog roka" (iako u prvobitnom planu nagetsa nije bilo dovođenje tako rasnog košgetera), ozbiljne namere kluba iz Kolorada da usred nove fantastične sezone Nikole Jokića krene po šampionski trofej, možda dovedu i do senzacionalnog transfera...

Ipak, kako je vreme počelo da odmiče od prvobitne informacije iz tabora Netsa, i drugi dobro obavešteni američki košarkaški novinari su počeli da se oglašavaju, a oni, možda i logično, nisu spominjali Denver kao sledeću "stanicu" Kajrija Irvinga.

Recimo, Šams Čaranija iz "Atletika" je naveo da su najozbiljniji kandidati da Irvinga angažuju - tri kluba:

Los Anđeles lejkersi, Feniks sansi i Dalas mavriksi.

Nikola Jokić statistika - sezona 2022/2023.

Kajri Irving je danas tema dana u NBA ligi, ali u poslednje vreme je "Nikola Jokić stats" pojam koji američki ljubitelji košarke često traže na internetu, jer je i njima nestvarno šta sve srpski as (i) ove sezone radi u NBA ligi. A on trenutno prosečno ostvaruje tripl-dabl: 25,1 poen po NBA meču, uz 11,1 skok i 10,1 asistenciju po odigranoj utakmici. 


Proteklu, MVP sezonu 2021/2022., završio je sa prosecima od 27,1 poena, 13,8 skokova i 7,9 asistencija, pa kada se uzme u obzir šta radi u ovom šampionatu, onda i ne čudi što je, prema američkim kladionicama, Nikola Jokić postao prvi favorit da opet bude MVP

Raspored utakmica Denver nagetsa

Ekipa Nikole Jokića sledeći meč igra u nedelju od tri sata protiv Atlante čiji je član i reprezentativac Srbije, Bogdan Bogdanović. Zatim će uslediti dva meča protiv Minesote, najpre u ponedeljak (u 1 sat) u gostima, pa u sredu (od 4) u Denveru, posle čega slede tri gostovanja - u Orlandu, Šarlotu i Majamiju.

Nikola Jokić - ugovor

Jedna od najtraženijih sportskih stvari na Guglu bila je 2022. godine i "Nikola Jokic contract" - jer je srpski as potpisao antologijski ugovor. Naime, Nikola Jokić bi trebalo da u ovoj, sezoni 2022/2023. zaradi 33.047.803 dolara.

Ugovorom je predviđeno da naredne, sezone 2023/2024. zaradi još više, 46.550.000 dolara. Ali to je samo početak rasta njegovih primanja.

U sezoni 2024/2025. plata će mu biti 50,274 miliona dolara, potom u sezoni 2025/2026. 53.998.000 dolara, a 2026. čak 57.722.000 "zelenih novčanica". Ugovorom je predviđeno da može da pristane i da igra u sezoni 2027/2028. i to za platu od 61.446.000 dolara.

Nikola Jokić - najbolje asistencije

NBA liga - tabela

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

HITNA RAFINA KONFERENCIJA ZA ŠTAMPU: Rafael Nadal saopštio veliku vest