ŽELJKO OBRADOVIĆ ODUŠEVIO I "DELIJE": Trener Partizana poslao moćnu poruku Evroligi

Novosti online

03. 02. 2023. u 16:35

TRENER košarkaša Partizana Željko Obradović govorio je o svom klubu, ali i Crvenoj zvezdi i njihovom učešću u Evroligi.

ЖЕЉКО ОБРАДОВИЋ ОДУШЕВИО И ДЕЛИЈЕ: Тренер Партизана послао моћну поруку Евролиги

FOTO: M. Vukadinović

Najtrofejniji evropski strateg je u razgovoru za "Basket Njuz" istakao da oba večita rivala zaslužuju da budu deo elitnog takmičenja.

- Oba tima zaslužuju da budu u Evroligi. Priča se o formatu, hoće li biti više klubova nego što je sad. To ne znam, međutim, verujem da Crvena zvezda i Partizan imaju kvalitet, jer ovo nije samo za ovu sezonu. Imamo ozbiljan projekat za naredne godine. Evroliga bi trebalo da razmisli o tome - rekao je Obradović.

Iksusni stručnjak je ponosan što su oba duela u Evroligi protekla u sjajnoj atmosferi. I smatra da bi tenzije sigurno opale ako bi obe ekipe bile deo elite.

- Sto posto sam siguran u to. Prava stvar. Svi smo se obradovali zbog toga. Ovo je primer. Nadam se da ćemo nastaviti, bez obzira koju ligu igramo. Takvi bi trebalo da budemo. Od prvog dana, kada sam predstavljen kao trener Partizana, ovako sam razgovarao. Uvek sam želeo da budem pozitivan sa velikim poštovanjem prema svim ljudima, uključujući Crvenu zvezdu i njene navijače, čelnike, trenere i igrače. I nastaviću tako.

Partizan ove sezone igra veoma dobro, cene igrača na tržištu rastu, pa se popularni Žoc s pravom pita kako će zadržati nosioce igre u timu i naredne sezone.

- Imamo kvalitetan kadar. Tokom razgovara sa prijateljima i trenerima koji to prepoznaju, rekli su mi da će vrednost ovih igrača rasti narednog leta. Dakle, pitanje je kako zadržati neke od njih. Siguran sam da ćemo ponovo imati veoma dobar tim. Znate šta je za mene posebno? To što ljudi verovatno zaboravljaju da je Partizan najmlađi tim Evrolige. Nađite mi bilo koji drugi tim sa igračima kao što su Tristan Vukčević, koji ima 19, Jam Madar 21, Uroš Trifunović 21, Alen Smailagić 21, te Balša Koprivica 21. Ovo nema niko u Evroligi. Ti momci kod nas igraju na šta sam veoma ponosan - zaključio je Obradović.

Podsetimo, Paritzan danas od 19 sati gostuje Žalgirisu u Kaunasu gde će probati da dođe do treće vezane pobede u elitnom takmičenju.

 

BONUS VIDEO: „KLASIĆI“ NIKOLE JOKIĆA: Gde su sada igrači koji su birani ispred Somborca 2014?

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AMERIČKA LJUBAV PREMA GENOCIDU: CIA čuvala Hitlerove verne sledbenike, sad Vašington lobira za rezoluciju o Srebrenici