ZVEZDA ISPUSTILA ČUDO! "Delije" preselile Beograd u Italiju, ali izostao podvig crveno-belih

A. I.

02. 02. 2023. u 22:34 >> 21:44

KOŠARKAŠI Crvene zvezde odigrali su meč 23. kola protiv Armanija u Milanu. Nije uspeo tim Duška Ivanovića da prekine seriju od tri evroligaška poraza. Slavio je Armani 74:68 (22:18, 23:14, 14:17, 15:19)

ЗВЕЗДА ИСПУСТИЛА ЧУДО! Делије преселиле Београд у Италију, али изостао подвиг црвено-белих

FOTO: M. Vukadinović

Armani je tokom celog meča imao prednost, u jednom trenutku u trećoj deonici čak i 16 poena. Uspela je Zvezda u završnici da se vrati u meč. Minut do kraja Ognjen Dobrić imao je šut za tri kojim bi svoj tim spustio na poen zaostatka, ali nije uspeo.

Dodatno je četi Duška Ivanovića stvari otežala i činjenica da su pogodili jedan od 17 pokušaja za tri sve do poslednje četvrtine, kada su vezali tri, i umalo došli do preokreta, ali je pobedu na kraju slavila domaća ekipa.

Krenuo je meč dobro po crveno-bele. igralo se koš za koš. Ipak, usledio je sredinom prve četvrtine nešto bolji momenat igre domaćina. Nakon toga poveo je domaćin 13:8.

Emporio Armani - Crvena zvezda 74:68 (22:18, 23:14, 14:17, 15:19)

Emporio Armani: Dejvis 10, Luvavu 8, Tonu 3, Meli 4, Beron 15, Napijer 5, Rici, Hol 14, Hajns 8, Datome3 Voitman 7.

Crvena zvezda: Vildoza 11, Lazarević 1, Mitrović 7, Lazić, Dobrić 7, Ivanović, Ilić 5, Nedović 4, Marković 3, Kuzmić 4, Petrušev 9, Bentil 17.

Ben Bentil i Dobrić na jednoj strani, na drugoj Bili Beron i Karl Hajnc bili su pokretačka snaga svojih timova. Uspela je Zvezda da se ponovo vrati na dva poena zaostatka, igralo se otvoreno na obe strane u prvih 10 minuta. Ipak, domaćin je imao više razloga za zadovoljstvo -22:18.

Bivši košarkaš mege Timoti Luvavu upisao je šest poena, jedam manje bivši igrač Zvezde, Bili Beron. Bendžamin Bentli postigao je šest, a po četiri Kuzmić i Dobrić.

Loše otvaranje druge deonice Zvezde. Počeo je tim Etorea Mesine serijom od 7:2, Nedović je ubacio Zvezdine poene, a na drugoj strani Johanes Hotjman postigao je pet, dva je dodao Hajnc. Tada je na semaforu stajalo 29:20.

Poenima Luvavua Olimpija je došla do dvocifrene prednosti. Zvezda je na momente igrala nepovezano te je na šest minuta do kraja prvog poluvremena bilo 34:24. Tek tada osmim poenom Bentila, gosti su ponovo spustili na jednocifreni zaostatak. Ipak, nisu to uspeli da valorizuju gosti, koji su u nastavku ponovo rivalu dozvolili da se razigra, te na poluvremenu je Armani vodio 45:32.

Kod gostiju jedini dvocifren bio je Bendžamin Bentli sa 11, poena. Armani nije imao dvocifrenog igrača nakon 20 minuta, ali jeste bolju distribuciju poena. Brendon, Luvavu i Beron postigli su po osam.

Sa tri loša napada Armanija počela je treća deonica. Prvo je Devon Hejs napravio faul u napadu, nije to kaznio Nedović, nakon toga i Luvavu pravi grešku. Nedović je potom bio precizan, usledio je još jedan loš napad domaćina. beron gubi loptu, a Vildoza je odlično položio na drugi obruč.

Bentil je pet minuta do kraja odigrao dobru odbranu. Odličan je Luka Mitrović bio na drugoj strani terena, pogodio je pet vezanih poena, te gostima dao priliku da ponovo dođu do jednocifrenog zaostatka - 52:44.

Delovalo je da večeras Zvezda ide korak napred, nazad dva, te je nedugo potom usledila mini serija domaćina za novu prednost od 12 poena. Održavao je domaćin stečenu prednost. Te u poslednjih 10 minuta igre ušli su sa prednošću od 59:49.

Dobro je počelo po goste, uspeli su preko Ilića i Petruševa da spuste na šest poena zaostatka 59:53. Zvezda se mučila pri šutu za tri, tek sredinom poslednje deonice pogodio je drugu na meču Ognjen Dobrić, i to iz 18 pokušaja, smanjio je košarkaš gostiju zaostatak na 63:57, a u nastavku je Bentil pogodio i treću, uzvratio je Hol.

Upisao je trojku i Luka Vildoza, u poslednja tri minuta ušli su gosti sa pet poena zaostatka. Dva minuta do kraja imao je Dobrić šut koji je crveno-bele mogao da spusti na poen zaostatka, bio je neprecizan. Na kraju je domaćin slavio 74:68

OLIMPIJA MILANO - CRVENA ZVEZDA (drugo poluvreme) 74:68.

40' Bentil je nezadovoljan zbog odluke sudija da mu dosude faul na 70:66. Delovalo je da je odigrao dobru odbranu, ali su sudije mislile drugačije. Šabaz Nejpir bio je precizan oba puta za 72:66. Filip Petrušev je 33 sekunde bio na penalu, pogodio je oba.

39' Kada je teško, večeras je za Olimpiju tu Hojtman. Pogodio je flouter za 70:64

37' Polovičan je bio Filip Petrušev sa penala. Uspeli su potom gosti da se odbrane, a nije to kaznio Dobrić.

36' Promašio je Petrušev, došao ponovo do lopte, nije uspeo da kazni, novi loš napad Zvezde.

35' Kakav šuterski obračun. Spustio je trojkom Bentil na 65:60, pa je potom Hol pogodio trojku na drugoj strani. Pogodio je i Vildosa za tri - 68:63.

34' Ognjen Dobrić je pogodio drugu trojku za crveno-bele iz 18 pokušaja 63:57, ipak, pogodio je i Beron uprkos odličnoj odbrani Ilića.

33' pogodio je potom i Petrušev, a odgovorio Devon Hol na drugoj strani sa penala, isti igrač i u narednom napadu kaznio je promašaj zvezde. 

32' Ilić danas igra bez straha. Pogodio je još jednom, ubacio četvrti poen, a potom odigrao dobru odbranu - 59:51.

31' Besan je Stefan Marković na sudije. Petrušev je igrao u uglu jedan na jedan. Sudije su pokazale da je lopta za Armani, potom tu odluku preinačile. Petrušev je oprobao šut za tri, promašio je reket pri isticanju napada.

TREĆA ČETVRTINA 59:49

30' - Dalibor Ilić bio je siguran sa penala. Promašili su Italijani, a potom Stefan Marković dobija faul. On je pao na lakat u borbi za loptu. Neprecizan je kod prvog pokušaja bio Marković, a siguran kod drugog - 59:49.

29' Polovičan je potom bio Dejvis sa penala, za 59:46. Pogodio je uz zvuk sirene potom Dobrić, isteklo je ipak vreme.

28' Potpuno se raspala Zvezdina odbrana, Meli je sada strašnim zakucavanjem preko Bentlija ugasio elan gostiju koji su se tek probudili i zaigrali nešto bolje.

27' Dejvis je bio polovičan sa penala, potom je Ilić izbacio loptu u aut. Nakon čega je Nikolo Meli bio precizan za dva. Sa penala je odgovorio Luka Vildoza za 56:46

26' Mitrović je odigrao odličnu odbranu nad Napirom, pri skoku je fauliran Tonut. Bio je neprecizan prvi, a potom je drugi put bio precizan 53:44. Lepu je priliku imao tim zvezde. Vildosa i Nedović promašili su trojke.

24' Nadmudrio je Beron Lazića, koji ga je pritom i faulirao. Pogodio je Amerikanac oba bacanja - 52:39. Još jednom je bio otvoren Bentil, promašio je za tri. Luka Mitrović je iz centralnog pika pogodio uz faul Dejvisa. Potom je bio precizan i sa penala za 52:42

23' Vildoza na sjajan način polaže.

22' Nekoliko promašaja pod košem Milana. Promašio je Vildoza trojku, uhvatio Bentil loptu, nije to potom iskoristio. Napravio je i drugi faul u napadu Luvavu. Sada koristi Nedović 47:34, a potom gazi liniju Bili Beron.

21' Hol je napravio faul na startu treće deonice, pri prevođenju lopte na polovinu rivala udario je Vildosu. Nije to iskoristio Nedović na drugoj strani. Pogodio je potom Devon Hol otvoreni šut - 47:32.

DRUGA ČETVRTINA 45:32

20' Usledila je dobra odbrana. nakon toga i poeni dalibora Ilića za 43:32, neprecizan je bio Beron. Udvojen je bio, našao je Hajnsa u reketu, a on uz zvuk sirene pogađa za 45:32.

19' Trojka Bilija Berona, pogodio je i penale Vrendon Dejvis. Luka Vildoza izgubio je i treću loptu, a neprecizan je za Zvezdu bio Ben Bentil - 43:27. Pogodio je trojku Ben Bentil nakon lepe akcije iz auta. Prekinuo je seriju domaćina.

17' Upisao se za domaćina i Stefano Tonu. Potom je Lazarević bio polovičan sa penala - 38:27.

16' Bentil sa penala dva puta je precizan. Ilić je prthodno igrao odličnu odbranu protiv Dejvisa. U drugom pokušaju Dejvis je bio siguran.

15' Karl Hajnc potom je promašio dva penala, u narednom napadu igrač domaćih pogodio je sudiju, te Zvezdi dao kontru za 34:24. Prve poene pogodio je Stefan Marković.

14' Zvezda je već u bonusu. Dobrić je faulirao igrača domaćeg tima. Pre toga promašio je za dva Nedović.

13' Ubrzali su tempo igrači Armanija. Ponovo je Zvezda izgubila loptu. Fauliran je potom Hojtman. Luvavu nakon toga prvi put diže na dvocifrenu prednost. Luka Mitrović precizan je bio sa penala, a potom je Hol pogodio flouter uz faul za 34:22.

PROČITAJTE JOŠ: NIJE TO OČEKIVAO: Fudbalski reprezentativac Srbije došao na Milano - Zvezda, a ono što su "delije" uradile ga je raspametilo (VIDEO)

12' Odličan je bio Hajnc, koji je proigrao Johanesa Hojtmana koji je vezao pet poena, na drugoj strani upisao se za 29:20 Nemanja Nedović.

11' Karl Hajnc postigao je dva poena na startu. Potom jedan loš napad. Pokušao je na polaganje da ide Luka Vildoza, na kraju lopta za domaćina.

KRAJ PRVE ČETVRTINE 22:18

Luka Vildoza postigao je svega dva poena, dok je Bentli dodao 6, dva manje Dobrić i Kuzmić. Kod domaćina u prvoj deonici istakao se Timoti Luvavu sa šest, jedan poen manje postigao je Bili Beron .

10' Šabaz Napir ponovo je završio na liniji penala, pre toga polovičan je bio Kuzmić sa linije za slobodna bacanja - 22:18.

9' Dva poena Dejvisa sa penala. Šutira domaćin 5/6 penale. zvezda stopostotna 4:4.

8' Dva loša napada gostiju, poentirao je jednom Kuzmić, domaćin svoje prilike nije koristio. Luka Vildoza izgubio je loptu u tranziciji, te promašaje rivala crveno-beli nisu koristili.

7' Dva penala pogodio je Kuzmić, a u igru je ušao po prvi put Šabaz Nejpir. Bivši košarkaš Hornetsa pogodio je jedno od dva bacanja.  Svoj šesti poen potom pogodio je Ben Bentil - 16:14.

6' Bentil je vezao dva pogotka. Usledili su poeni Bilija Berona i Brendona Dejvisa - 15:10.

5' Poentirao je Bentil, dva puta uspešan bio je na drugoj strani Bili Beron, te crveno-beli gube 13:8.

4' Devon Hol pogodio je dva penala. Nakon toga poeni Dobrića, pa Luvavua za 8:6. Promašio je potom Dobrić, a to kaznio Bili Beron - 10:6.

NA TRIBINAMA U ITALIJI SRPSKE TROBOJKE, A NA PARKETU... Dirljiva scena pred Milano - Zvezda (VIDEO)

3' Usledila su dva promašaja Zvezde. Petrušev, pa Bentil. Potom je Hajnc preko dobre odbrane poentirao 4:2. Dobrić odgovara na drugoj strani.

2' Filip Petrušev potom pogađa uz odbitak sa obruča - 2:2. Potom promašaj pod košem zvezde, a i na drugoj strani Petruševa. Nakon toga je Bentil napao Hajnca koji je krenuo na polaganje. Lopta u aut od košarkaša domaćih.

1' Počeo je meč napadom Zvezde, izgubio je Bentil loptu. Timoti Luvavu ubacuje prve poene na meču - 2:0.

- Meč je počeo aplauzom za Bena Bentila i Nemanju Nedovića, koji su nastupali u ekipi Olimpije iz Milana. Obojici je Điđi Datome uručio uramljen dres sa njihovim prezimenom.

UOČI MEČA

Crvena zvezda gostuje u Milanu sa željom da prekine niz od tri uzastopna poraza (Virtus, Partizan i Žalgiris).

Košarkaši Crvene zvezde nisu napuštali Italiju nakon meča sa Virtusom jer se u ovom kolu sastaju sa ekipom Olimpije, koja je 15. decembra u Hali "Aleksandar Nikolić" pobedila srpskog predstavnika 71:67.

Crveno-beli su pre dva dana odigrali jako lošu utakmicu u kojoj su poraženi u Bolonji od ekipe Virtusa 84:72. Njihov rival ekipa Olimpije bila je bolja od španske Baskonije 89:83.

Očekuje se da će se Hasan Martin, koji je dugo van ekipe, zbog povrede kolena, vratiti na parket.

Srpski i regionalni šampion se nalazi na 13. mestu na tabeli sa 10 pobeda i 12 poraza, dok je Olimpija pretposlednja sa sedam trijumfa i 15 izgubljenih utakmica.

DUŠKO IVANOVIĆ PRED MILANO: Moramo da počnemo agresivnije nego protiv Žalgirisa

- Nova utakmica, i to protiv jedne ekipe, koja je po meni jedna od najboljih ekipa u Evroligi, iako trenutno ne stoje baš dobro, ali su neosporno skup izvanrednih igrača. Protiv Makabiju su odigrali izvanrednu utakmicu u kojoj su malo pri kraju imali problema, oni igraju dobro, i fali im malo. Mi ćemo pokušati i uraditi sve da damo sebi šansu da pobedimo utakmicu protiv Armanija. Da bi to uradili moramo da počnemo mnogo agresivnije nego što smo to uradili protiv Žalgirisa i da taj intenzitet držimo 40 minuta - dodao je Ivanović.

ETORE MESINA PRED ZVEZDU: Opasnost nisu samo Nedović i Vildoza

- Protiv Baskonije smo odigrali veoma dobro. To je utakmica koja će nam dati samopouzdanje zbog način na koji smo pristupili i načina na koji smo je završili. Ipak, moraćemo još bolje kako bismo pobedili Zvezdu, tim koji se bori za plej-ofu, i koji želi da vrati na pravi kolosek posle poraza u Bolonji. Za nas će biti ključno da dobijemo pomoć od svih, strpljivo pomeramo loptu i kontrolišemo skokove. Osim toga, moraćemo ponovo da smanjimo izgubljene lopte. Opasnost nisu samo Nedović i Vildosa, već i njihovi ‘veliki’ igrači Bentil i Petrušev, koji su nam zadali mnogo nevolja u Beogradu, zaključio je trener Olimpije.

Standings provided by Sofascore

BONUS VIDEO: „KLASIĆI“ NIKOLE JOKIĆA: Gde su sada igrači koji su birani ispred Somborca 2014?

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)