"OVO JE LUDO!" Američki novinari ne mogu da se načude šta je Nikola Jokić doživeo od NBA lige

Novosti online

02. 02. 2023. u 21:16

NIKOLA Jokić je bio i ostao glavna zvezda Denver nagetsa, dvaput je i proglašen za najkorisnijeg igrača šampionata, ali aktuelni MVP NBA lige baš i nema mnogo "uticaja" na čelnike nadmetanja, smatraju pojedini američki novinari koji prate košarku.

ОВО ЈЕ ЛУДО! Амерички новинари не могу да се начуде шта је Никола Јокић доживео од НБА лиге

FOTO: Tanjug/AP

Naime, pored Srbina, u aktuelnom šampionatu su još samo šestorica igrača koji su dobili pomenuto priznanje - Lebron Džejms (četiri puta najkorisniji košarkaš NBA), Stef Kari i Janis Adetokumbo (po dvaput), te Derik Rouz, Kevin Durant i Džejms Harden.

Pritom, samo su Jokić, Janis, Lebron i Stef više od jednom bili MVP i zato svaki njihov duel privlači posebnu pažnju sportske javnosti. Međutim, u ovom šampionatu, kada god Jokić treba da igra protiv nekog od njih - desi se da je ta utakmica samo dan posle prethodne koju je igrao ili srpski as ili njegov "MVP rival". 

O tome su ovih dana pisali i američki novinari koji prate Nagetse, a i jedan bloger/jutjuber koji je svakodnevno uz tim iz kolorada, "Swipa":

"Ljudi koji donose odluke o rasporedu NBA utakmica:

Stef igra protiv Jokića?

Hajde da to stavimo da bude dan posle prethodnog nastupa jednog od njih.

Janis protiv Jokića?

Hajde da to stavimo da bude dan posle prethodnog nastupa jednog od njih.

Lebron protiv Jokića?

Hajde da to stavimo da bude dan posle prethodnog nastupa jednog od njih.

Ludo.

Ovo je naročito postalo aktuelno danas, u četvrtak 2. februara.

Naime, nedavno je, 25. januara, Janis Adetokumbo predvodio Milvoki do pobede nad Denverom koji je tada bio oslabljen - igrao je bez Jokića i još tri uobičajena startera jer je klub iz Kolorada imao takmičarski nastup 24 časa ranije. A dve sedmice pre toga Nagetsi su pobedili Lejkerse koji su, iz istog razloga (utakmica igrana prethodnog dana) bili bez Lebrona. Sada se nešto slično sprema i sa Golden Stejtom.

Naime, Voriorsi su prethodne noći odigrali meč protiv Minesote, i to još uz produžetak, pa je dodatno postalo jasno zašto se oni koji izveštavaju o NBA ligi u Americi bune, pitajući se zašto su potencijalno spektakularne utakmice Jokića i "kolega mu po MVP priznanjima" zakazane bez ikakvog predaha u odnosu na prethodne takmičarske nastupe, usled čega i dolazi do "otkazivanja" duela superzvezda.

- Za navijače koji kupuju karte za meč Nagetsi - Voriorsi, izgleda da će to biti utakmica odmora za Golden Stejt - poručio je novinar "DNVR"-a Harison Vind, nakon što su "ratnici" igrali produžetak s Timbervulvsima.

Na tom meču Minesota je poebdila (119:114), a prva zvezda Golden Stejta, Stef Kari, na parketu je proveo čak 42 minuta (i postigao 29 poena, uz 10 skokova), posle čega je odmah sa saigračima krenuo iz Mineapolisa za grad u Koloradu u kome igraju Jokić i saigrači iz Nagetsa.

Nikola Jokić statistika - sezona 2022/2023.

"Nikola Jokić stats" je pojam koji američki ljubitelji košarke često traže na internetu, jer je i njima nestvarno šta sve srpski as (i) ove sezone radi u NBA ligi. A on trenutno prosečno ostvaruje tripl-dabl: 25,1 poen po NBA meču, uz 11,1 skok i 10 asistencija po odigranoj utakmici. 


Proteklu, MVP sezonu 2021/2022., završio je sa prosecima od 27,1 poena, 13,8 skokova i 7,9 asistencija, pa kada se uzme u obzir šta radi u ovom šampionatu, onda i ne čudi što je, prema američkim kladionicama, Nikola Jokić postao prvi favorit da opet bude MVP

Raspored utakmica Denver nagetsa

Ekipa Nikole Jokića sledeći meč igra u petak od tri sata protiv Golden Stejta, a onda u nedelju, u istom terminu, takođe pred svojom publikom, protiv Atlante čiji je član i reprezentativac Srbije, Bogdan Bogdanović. Zatim će uslediti dva meča protiv Minesote, najpre u ponedeljak (u 1 sat) u gostima, pa u sredu (od 4) u Denveru, posle čega slede tri gostovanja - u Orlandu, Šarlotu i Majamiju.

Nikola Jokić - ugovor

Jedna od najtraženijih sportskih stvari na Guglu bila je 2022. godine i "Nikola Jokic contract" - jer je srpski as potpisao antologijski ugovor. Naime, Nikola Jokić bi trebalo da u ovoj, sezoni 2022/2023. zaradi 33.047.803 dolara.

Ugovorom je predviđeno da naredne, sezone 2023/2024. zaradi još više, 46.550.000 dolara. Ali to je samo početak rasta njegovih primanja.

U sezoni 2024/2025. plata će mu biti 50,274 miliona dolara, potom u sezoni 2025/2026. 53.998.000 dolara, a 2026. čak 57.722.000 "zelenih novčanica". Ugovorom je predviđeno da može da pristane i da igra u sezoni 2027/2028. i to za platu od 61.446.000 dolara.

Nikola Jokić - najbolje asistencije

NBA liga - tabela

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)