"ZVEZDA NAM JE DOSTAVILA LAŽNA DOKUMENTA": Drama oko Kampaca se komplikuje

Novosti online

06. 01. 2023. u 18:01

ČINI se da saga oko Fakunca kampaca nema kraja. Danas je dobila i novi čin.

ЗВЕЗДА НАМ ЈЕ ДОСТАВИЛА ЛАЖНА ДОКУМЕНТА: Драма око Кампаца се компликује

FOTO: M. Vukadinović

Evroliga je zabranila Crvenoj zvezdi registraciju igrača do 28. februara, tako je klub sa Malog Kalemegdana lišen pomoći najzvučnijeg pojačanja.

Navijači su bili šokirani, jer se ta informacija pojavila niotkuda. U obrazloženju je navedeno da je odluku donela nezavisna komisija Evrolige, a da je "Crvena zvezda ozbiljno prekršila pravila finansijskog fer-pleja".

Nakon toga oglasio se i Nebojša Čović koji je dodatno objasnio situaciju i istakao da je kazna nepravedna.

Iz Evrolige tvrde drugačije.

- Klub je dostavio neistinite ili neprecizne informacije Komisiji za kontrolu i menadžment, telu koje procenjuje da li svi klubovi ispunjavaju uslove Pravila finansijske stabilnosti i fer-pleja. Suštinski, Zvezda je zloupotrebila situaciju, oslanjajući se na neispravna dokumenta, pošto joj startna pozicija u sezoni formalno nije bila dobra. Angažovala je na početku sezone neke igrače koje ne bi mogla da dovede da su tačne informacije dostavljene, rekli su iz Evrolige za Nova.rs.

FOTO: Ivica Cavka/ KK Split

To znači da ni Luka Vildoza ne bi mogao da bude registrovan da je Evroliga imala pravi uvid u dokumentaciju.

Još neke stvari nisu išle u prilog crveno-belima, a Nezavisni finansijski panel uzeo ih je u obzir.

Evroliga stoji pri stavu da ista pravila važe za svih 18 klubova i ne mogu da se menjaju da bi bilo izbegnuto da jedan dobar igrač ispašta, pa bio to i Fakundo Kampaco.

Posebno zbog toga što je Zvezda kažnjena i pre pet godina. Klub je tada prekršio Član 3.a Pravilnika o finansijskom fer-pleju, koji se odnosi na nepostojanje zaostalih novčanih penala.

FOTO: M. Vukadinović

Spomenuta Komisija i klub su tokom leta napravili plan kako da se ta situacija reši, a kada Zvezda nije potpuno uspela da ispoštuje dogovor bila je kažnjena u skladu sa Članom 55. Evroliginog disciplinskog pravilnika.

BONUS VIDEO: USPESI SRPSKOG SPORTA U 2022. Godina individualnih sportista

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (5)