SRPSKI ČASOVI KOŠARKE AMERIMA! Nikola Jokić impresivnom partijom nosio Denver do trijumfa: Sakramento nije znao šta da radi sa njim...

Novosti online

28. 12. 2022. u 07:56

NAJBOLjI centar sveta Nikola Jokić još jednom je nosio svoje Denver nagetse do trijumfa u NBA ligi. Ovoga puta pred ekipom koju predvodi zlatni dečko iz Sombora pali su Sakramento kingsi rezultatom 113:106, a srpski as bio je blizu novog tripl-dabl učinka, 20 poena, 11 asistencija i 9 skokova.

СРПСКИ ЧАСОВИ КОШАРКЕ АМЕРИМА! Никола Јокић импресивном партијом носио Денвер до тријумфа: Сакраменто није знао шта да ради са њим...

FOTO: AP/Tanjug

Tim iz Kalifornije, koji će Srbija zauvek pamtiti iz vremena kada su Vlade Divac i Peđa Stojaković nosili dres popularnih "kraljeva", furiozno je ušao u meč protiv, sada već novog lidera Zapadne konferencije.

Denver je u prvoj deonici bio u deficitu od 10 poena, a već sredinom druge na semaforu je pisalo ogromnih 44:24 za Sakramento.

I onda, ponovo je košarkaška inteligencija Nikole Jokića pokrenula njegov tim koji uspeva da do kraja prvog poluvremena spusti razliku na prihvatljivih -7. Usledilo je preko 30 minuta košarkaškog časa koji je Srbin držao u "Golden centru".

Nakon velikog odmora, Nagetsi su zaigrali još bolje. Tim Majka Melouna je redukovao broj šuteva za tri, lopta se gurala u reket, a tamo je gospodario srpski centar. Jokić bi iz napada u napad pronalazio rešenja, iz gotovo nemogućih situacija, donosio je savršene odluke u deliću sekunde.

FOTO: AP/Tanjug

Rival je mislio da će udvajanjima uspeti da ga zaustavi, ali kada bi to činili, Jokić bi nakupljao dvojicu ili trojicu čuvara, i potom razigravao saigrače koji su ostajali sami na šuterskim pozicijama. Impresivno je što je Jokić na celoj utakmici promašio samo tri šuta iz igre (sedam od deset), dok je prosto neverovatna da nije imao nijednu izgubljenu loptu za preko 35 minuta na parketu. Kao praktično primarni plejmejker sa loptom kod Denvera, to zaista deluje kao nemoguća stvar...

U poslednjoj deonici ekipi Majkla Melouna je proradio i šut za tri, te su, kako se meč privodio kraju, imali sve veću prednost a i sigurnost u igri.

Jokić je imao veliku pomoć i "probuđenog" i sve više kritikovanog Majka Portera, koji je ubacio 30 poena u koš Sakramenta, dok je i Džamal Marej sve bolji i došao je do 25 poena, uz sedam asistencija i pet skokova.

U ekipi Sakramenta Dearon Foks je bio najbolji sa 26 poena, Kevin Uerter je dodao 21. 

Denver je nakon ovog kola prvi u Zapadnoj konferenciji sa 22 pobede uz 11 poraza. 

NBA REZULTATI

Orlando - L. A. lejkers 110:129

Vašington - Filadelfija 116:111
Boston - Hjuston 126:102
Indijana - Atlanta 129:114
Toronto - L.A. klipers 113:124
Memfis - Finiks 108:125
Oklahoma - San Antonio 130:114
Dalas - Njujork 126:121
Golden Stejt - Šarlot 110:105
Sakramento - Denver 106:113

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VUČIĆ RASTURIO LAŽI LAŽNE DRŽAVE U NJUJORKU: Istina o Kosovu i Metohiji odzvanjala salom - Priština stvara nepodnošljive uslove za život Srba