"DA SE VADIM KAO PIKSI? NITI ŽELIM, NITI MI TO TREBA!" Svetislav Pešić govorio o krahu na Evrobasketu, pa prešao na fudbal

Novosti online

25. 12. 2022. u 19:28

SELEKTOR košarkaške reprezentacije Srbije, Svetislav Pešić dotakao se eliminacije naše nacionalne selekcije sa ovogodišnjeg Evrobasketa, i tom prilikom napravio komparaciju sa njegovim kolegom, na klupi fudbalskih "orlova".

ДА СЕ ВАДИМ КАО ПИКСИ? НИТИ ЖЕЛИМ, НИТИ МИ ТО ТРЕБА! Светислав Пешић говорио о краху на Евробаскету, па прешао на фудбал

FOTO: KSS

Naši košarkaši su u Berlinu, u osmini finala, izgubili od Italije rezultatom 94:86, iste selekcije koja nam je došla glave i u kvalifikacijama za Olimpijske igre prošle godine.

- Ako hoćeš nešto veliko da praviš ne može da se analizira samo jedan rezultat već kako se do njega došlo, a za to nemamo strpljenja. Samo nas zanima da li si pobedio ili nisi. Intervju mog drugara Piksija posle Svetskog prvenstva u Kataru, recimo. Došao je na pres, sat i po posvetio medijima i trudio se, ne da se posipa pepelom, nego da objasni sve što se od njega traži, a zaključak je bio: vidi ovog Piksija, on se sada samo vadi - rekao je selektor košarkaške reprezentacije u velikom intervjuu za "Maksbet Sport".

On smatra da poraz od Italije nije neuspeh.

- Nemojte tako! Ako smatrate da je neuspeh ako smo izgubili od Italije, u redu - istakao je Pešić i dodao:

- Euforičnu sliku ne pravim ja, a izgubiti od Italije nikad nije sramota. Jesmo razočarani, ali smo izgubili od starijeg, od zemlje košarke. Imaju profesionalnu ligu, organizaciju. Mi u Srbiji tako nešto nemamo. Bio bih srećan ako bi naša košarka bila postavljena na pravilnom koloseku, ali nije. Samo se očekuju rezultati, ponekad i nerealni. Neću, ipak, sad da se kao Piksi nešto pravdam. Niti želim, niti mi to treba - istakao je Svetislav Pešić.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (4)

DANAS JE DOBAR DAN ZA SRBIJU: Vučić se oglasio sa važnim vestima (FOTO)