DRAMA I TROJKA U POSLEDNJOJ SEKUNDI: Nikola Jokić MVP partijom vodio Denver do trijumfa (VIDEO)

Novosti online

09. 12. 2022. u 08:07

Košarkaši Denvera pobedili su prošle noći u gostima ekipu Portlanda sa 121:120 i tako prekinuli niz od tri vezana poraza u NBA ligi.

ДРАМА И ТРОЈКА У ПОСЛЕДЊОЈ СЕКУНДИ: Никола Јокић МВП партијом водио Денвер до тријумфа (ВИДЕО)

Foto: AP

Denver je do 15. pobede u sezoni stigao u uzbudljivoj završnici - prvo je Demijan Lilard devet sekundi pre kraja pogodio trojku za vođstvo Portlanda 120:118, a potom je 0,9 sekundi pre kraja Džamal Marej trojkom doneo pobedu Nagetsima.

Uz Mareja koji je ubacio 21 poen uz osam asistencija, u redovima Denvera ponovo je bio najbolji srpski centar Nikola Jokić kojem je jedna asistencija nedostajala za novi tripl-dabl. On je utakmicu završio sa 33 poena, deset skokova i devet asistencija.

Na drugoj strani, Portlandu nije bilo dovoljno 40 poena i 12 asistencija Lilarda. Njega je najbolje pratio Jusuf Nurkić koji je ubacio 21 poen, uz devet skokova.

Košarkaši Majamija su na svom terenu bili bolji od Los Anđeles klipersa sa 115:110.

Bem Adebajo je bio najbolji strelac u pobedničkom timu pošto je ubacio 31 poen uz deset skokova, ali je meč prelomio Džimi Batler koji je postigao 26 poena, ali i poslednjih osam poena za Majami na utakmici.

Tajler Hiro je dodao 19, a Kejleb Martin 17 poena za Majami, dok srpski košarkaš Nikola Jović nije igrao.

U redovima Klipersa najbolji je bio Pol Džordž sa 29 poena, dok je Redži Džekson dodao 20 poena.

San Antonio je prekinuo niz od čak 11 poraza pošto je na svom terenu slavio protiv Hjustona sa 118:109, a najzaslužniji za to bio je Keldon Džonson koji je postigao 32 poena.

Džonson je izazvao preokret tako što je pogodio svojih prvih devet šuteva i prve tri trojke i pomogao San Antoniju da pobedi prvi put od 11. novembra, čime je okončan drugi najlošiji niz u istoriji ovog tima.

Tre Džons je dodao 26 poena za pobednički tim, dok je u Hjustonu najefikasniji bio ruki Džabari Smit sa 23 ubačena poena.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

FEDERER I NADAL NE VERUJU: Evo šta je Novak Đoković upravo uradio