"MORAM DA SMIRUJEM OVE MOJE!" Duško Ivanović posle derbija objasnio zašto je čestitao navijačima Partizana

Novosti online

08. 12. 2022. u 23:11

TRENER Crvene zvezde Duško Ivanović nije mogao da sakrije zadovoljstvo na konferenciji za novine nakon pobede crveno-belih nad Partizanom (73:76) u 12. kolu Evrolige

МОРАМ ДА СМИРУЈЕМ ОВЕ МОЈЕ! Душко Ивановић после дербија објаснио зашто је честитао навијачима Партизана

FOTO: M. Vukadinović

On je srećan kako je ekipa odreagovala nakon dobrog početka crno-belih.

- Meč između dva velika tima, Partizan je mogao da pobedi, jedna lopta je presudila. Imali smo loš start, Partizan je imao dobar. Naš povratak je bio dobar, a posle toga smo mi bili ti koji smo kontrolisali utakmicu. Istina, od početka smo imali problema sa skokom u odbrani, Partizan je imao sedam ofanzivnih, a Lesor mislim šest, to je bio problem na ovoj utakmici, ali generalno mislim da smo odigrali dobru odbranu. Partizan ima igrače koji mogu da prelome utakmicu. Partizan ima igrače koji kreiraju, ne možemo da igramo sa njima na 90, 100 poena - istakao je Ivanović i dodao:

- Važna utakmica, ali znate koliko još ima do kraja lige. Ako smo napravili niz, možemo da imamo i niz poraza. Liga je duga, normalno je da imaš gore-dole, strpljenje, to se na kraju broji.

Potom je govorio o Luki Vildozi koji je pogodio dve bitne trojke u finišu utakmice, ali i asistenciju za Nedovića koji je postigao trojku za pobedu.

- Ne samo protiv Partizana, Luka je veoma dobar igrač, on je lider na terenu. On to može da uradi protiv svakog tima, ali ovo su dve utakmice u kojima je šutirao sjajno za tri, oba puta je preokrenuo utakmicu.

Pohvalio je sve svoje igrače.

- Ja mislim da, ne samo ova utakmica, nego i sve ostale, pokazali smo da svaki igrač koji izađe na teren doprinosi. Nisu samo broj, nego doprinose, nadam se da će u budućnosti doprinositi. Nije važno ko počinje, da li igra 2,5,10,40 minuta, bitno je šta daš, a ne kako igraš. Danas je klupa dala puno.

Posle serije crveno-belih od pet pobeda u Evroligi nameće se pitanje da li je Zvezda kandidat za Top 8.

- Ja ću vam reći ono što sam rekao pre, nismo mi bolji, liga je duga, ulazimo u svaku utakmicu sa mišlju da možemo da je dobijemo. Mi ćemo se boriti za Top 8, da li je realno ili nije, videćemo.

Jedno od pitanja novinara bilo je kako je uspeo do sada da dobije sve završnice od kada se seo na klupi šampiona Srbije.

- Imam dobre igrače. Ništa, imam dobre igrače koji veruju u ono što radimo. Da ne filozofiramo puno sad.

Za kraj je čestitao navijačima Partizana na fer i dobrom navijanju.

- Znate šta, ovi derbiji su specijalni, imate derbi u Grčkoj, Španiji... Mnogo mi je drago, čestitao sam navijačima Partizana za super navijanje, neka potraje da možemo svi da uživamo u košarci. Igrači se sami motivišu, teško mi je da ih motivišem za druge, ali protiv Partizana hoće svi da igraju, moram da ih smirujem, ne da im dižem adrenalin.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

FINALE PRE FINALA: Jokić protiv Lebrona za kraljevsku krunu (VIDEO)