"SAD NA REDU GLAVNO JELO": Košarkaši Partizana na sjajan način najavili prvi evropski duel sa Zvezdom

G. KELIĆ

06. 12. 2022. u 10:00

NIKO u crno-belom taboru ne bi imao ništa protiv da se dešavanja sa meča protiv Budućnosti preslikaju i na četvrtak (20.30), kada košarkaši Partizana u prvom, istorijskom, evropskom večitom derbiju dočekuju Crvenu zvezdu. Čak, naprotiv, predstava nad Podgoričanima (106:77) slika je i prilika onoga kako navijači i struka žele da igrači izgledaju na parketu.

САД НА РЕДУ ГЛАВНО ЈЕЛО: Кошаркаши Партизана на сјајан начин најавили први европски дуел са Звездом

FOTO: M. Vukadinović

Uz već redovnu napadačku efikasnost, pomoću koje su sada ubacili rekordan broj koševa u sezoni (prošli rekord je bio 105 protiv Cibone), "parni valjak" je konačno, posle tri meča, rivalu dozvolio manje od 80 poena. Najviše muka je u prethodnom periodu treneru Željku Obradoviću izazivala defanzivna postavka, kao i skok igra, ali su oba ta segmenta ovog puta bila na zadovoljavajućem nivou (11 skokova više od Budućnosti).

Baš u pravi čas pred revanš sa crveno-belima, koji su iz prvog ovosezonskog međusobnog duela odigranog u regionalnoj ligi izašli sa 16 poena u plusu (90:74).

- Pobeda protiv Budućnosti neće značiti apsolutno ništa ako ne ponovimo isto protiv Zvezde. Sada smo imali predjelo, ali ono glavno na meniju dolazi u četvrtak - rekao je Matijas Lesor, koji jedva čeka da za dva dana pred punom "Arenom" istrči na megdan rivalu koji se nalazi u seriji od sedam vezanih pobeda u svim takmičenjima.

Nestrpljiv pred dolazak najvećeg rivala je i mladi Tristan Vukčević, koji se posle nešto tišeg perioda protiv crnogorskog šampiona "javio" sa 15 poena.

- Ne gledam ličnu statistiku, ovde sam da pomognem ekipi. Izgubili smo prethodne četiri utakmice i bilo je veoma bitno da pobedimo, kako bismo dobili samopouzdanje pred Crvenu zvezdu - kratko je prokomentarisao najbolji strelac meča svoju partiju.

Trifa proslavio 22. rođendan

NAJBOLjE brojke u karijeri beleži Uroš Trifunović ove sezone. Mada u Evroligi dobija šansu na kašičicu, u regionalnom takmičenju u proseku postiže 8,3 poena za 16,2 minuta na parketu. Protiv Podgoričana se zaustavio na 12 i tako na lep način obeležio svoj 22. rođendan, koji je proslavio juče.

- Bitna pobeda, jer smo vezali četiri poraza. Nije bilo prijatno u svlačionici pre utakmice. Od samog starta smo odigrali dobru odbranu, iz koje smo napravili razliku u prvom poluvremenu. Kasnije smo samo nastavili u istom ritmu - kazao je popularni Trifa.

 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a