ZVEZDA NASTAVILA SJAJNU SERIJU: Crveno-beli pobedili u Podgorici, sledi istorijski večiti derbi

Č. V.

04. 12. 2022. u 18:53

KOŠARKAŠI Crvene zvezde ostvarili su novu pobedu. Crveno-beli su slavili u Podgorici protiv Studentskog centra sa 76:92 (21:26, 18:23, 28:19, 9:24) i upisali sedmi vezani trijumf u svim takmičenjima.

ЗВЕЗДА НАСТАВИЛА СЈАЈНУ СЕРИЈУ: Црвено-бели победили у Подгорици, следи историјски вечити дерби

FOTO: ABA liga/SC Derbi/Filip Roganović

Stigao je šampion Srbije i Jadrana u dobrom raspoloženju u prestonicu Crne Gore, pošto je pre dva dana savladao Virtus u Evroligi.

Meč u "Morači" je Zvezda bolje otvorila, brzo je stigla do 5:13. Ipak, domaćin je uspeo da se probudi na kraju prvih 10 minuta bude u zaostatku od pet poena - 21:26. Gosti su odbili nalet rivala, pojačali odbranu i posle prvog poluvremena su vodili sa 39:49.

FOTO: ABA liga/SC Derbi/Filip Roganović

Delovalo je da će izabranici Duška Ivanovića upisati laganu pobedu, ali Studentski centar je odigrao odlično u trećem kvartalu i u poslednji period ušao sa samo jednim poenom minusa - 67:68.

Opet su crveno-beli podigli nivo igre u odbrani u četvrtom periodu, protivnik je bez koša bio više od tri minuta i aktuelni šampion ABA lige je to iskoristio da napravi osetniju prednost koju izabranici Andreja Žakelja nisu mogli da stignu.

Ključni igrač u pravljenju razlike bio je Stefan Lazarević sa dve trojke. Inače, on se posle nekoliko mečeva vratio u tim i može se reći da su njegovi koševi bili prelomni za ishod ovog susreta.

FOTO: ABA liga/SC Derbi/Filip Roganović

Dominacija Beograđana u poslednjoj četvrtini ogleda se u tome što je domaćin postigao samo devet poena, od toga dva sa linije slobodnih bacanja.

Najefikasniji kod pobednika bio je Nemanja Nedović sa 16 poena, pratio ga je Ben Bentil sa 14. Na drugoj strani Loren Džekson je meč okončao sa 15, a odličan je bio Flečer Mekgi sa 14, uz šut za tri poena 4/5.

Crvena zvezda sada ima učinak 7-1, a Studentski centar 4-5. Podsetimo, za crveno-bele sada sledi istorijski večiti derbi, pošto će prvi put odmeriti snage sa Partizanom u Evroligi.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
PUTIN ODGOVORIO NA PONIŽAVANJE RUSIJE: Evo šta je poručio svetskim moćnicima sporta pred Olimpijske igre Pariz 2024

PUTIN ODGOVORIO NA PONIŽAVANjE RUSIJE: Evo šta je poručio svetskim moćnicima sporta pred Olimpijske igre "Pariz 2024"

RAT u Ukrajini, odnosno "specijalna vojna operacija" kako to Rusija naziva, još jednom je u prvi plan izbacio i sport. A kako najnovije vesti na temu "sportske sankcije Rusima" uopšte nisu naivne, poslednja dešavanja i dosad najveće poniženje za sportiste Ruske Federacije doveli su i do reakcije ruskog predsednikam Vladimira Putina.

18. 03. 2024. u 15:33

Komentari (0)

ODRŽIVI TURIZAM: Put ka harmoniji između čoveka i prirode