"A ZVALI STE ME LUDAKOM" Nikola Jokić opet šokira Amerikance

Novosti online

25. 11. 2022. u 22:11

NIKOLA Jokić zbog "koronavirus protokola" nije igrao od 14. do 23. novembra, ali povratak na NBA parkete doneo je nove razloge za nevericu onima koji sumnjaju u njegove košarkaške kvalitete.

А ЗВАЛИ СТЕ МЕ ЛУДАКОМ Никола Јокић опет шокира Американце

Tanjug/AP

Podsetimo, Jokić je dvostruki uzastopni osvajač MVP nagrade, koja se dodeljuje najkorisnijem igraču lige, a posle oba priznanja mnogi američki novinari, a naročito navijači onih klubova koji su i sami imali kandidate za prestižno priznanje, omalovažavali su ove podvige srpskog asa.

Prvo su govorili "nema šanse da neko takav bude MVP", pa kada je postao, prešlo se na "nema šanse da to ikada ponovi", a kada je Nikola Jokić i drugi uzastopni put bio lauret, ređali su se komentari "dobro, to je to, više neće biti MVP".

Ali, iako je pre tri nedelje na zvaničnoj "lestvici" NBA lige, na kojoj se rangiraju kandidati za pomenuto priznanje, nalazio na devetom mestu, kako vreme odmiče - tako srpski centar sve više na listi napreduje.

Od pre nekoliko sati je na njoj - čak na trećem mestu.

Ispred njega su samo Luka Dončić iz Dalasa i Džejson Tetjum iz Bostona.

Mnogi Jokićevi kritčari i dalje ne mogu da veruju "šta će on tu", ali učinak koji ima, ali i potpuna kontrola zbivanja oko sebe na NBA parketima, te ofanzivne bravure, dovoljne su da njegovi verni navijači slave.

Jedan od njih je ulazak Jokića u "Top 3" rangiranja za MVP nagradu proslavio rečima: "Nazivali su me ludakom" (kada je tvrdio da Srbin kreće po treće priznanje u nizu).

Nikola Jokić statistika - sezona 2022/2023

Nikola Jokić trenutno prosečno ostvaruje 22,7 poena po NBA meču, uz 9,5 skokova i 9 asistencija po odigranoj utakmici. 

Raspored utakmica Denver nagetsa

Ekipa Nikole Jokića u subotu, u 4.30 sati noću/ujutru po našem, srednjoevropskom vremenu, gostuje u Los Anđelesu protiv Klipersa. Takmičarski mesec nagetsi završavaju u utorak, 29. novembra, kod kuće protiv Hjustona (od tri časa iza ponoći).

NBA liga - tabela

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna