SRBIN PIŠE ISTORIJU MAJAMIJA: Amerika bruji o partiji Nikole Jovića (VIDEO)

Novosti online

17. 11. 2022. u 08:51

Košarkaši Toronta pobedili su prošle noći na svom terenu ekipu Majamija sa 112:104, a srpski košarkaš Nikola Jović je za poraženi tim postigao 13 poena.

СРБИН ПИШЕ ИСТОРИЈУ МАЈАМИЈА: Америка бруји о партији Николе Јовића (ВИДЕО)

FOTO: Printscreen: Youtube/6Breeze

Majami je početkom treće četvrtine poveo sa 70:59, da bi domaći tim serijom 21:0 preokrenuo rezultat. Toronto do kraja meča nije ispustio prednost i tako je došao do četvrte vezane pobede na domaćem terenu.

O Dži Anunobi je u pobedi kanadskog tima zabeležio dabl-dabl sa 32 poena i 10 skokova, Fred Vanvlit je dodao 23 poena, uz osam asistencija, a Skoti Barns je postigao 19 poena.

U ekipi Majamija bolji od ostalih je bio Maks Strus sa 20 poena, poen manje je upisao Kajl Lauri, dok je Gejb Vinsent postigao 16 poena.

Jović je sa 13 poena zabeležio rekord karijere u NBA ligi, a upisao je i tri skoka, jednu asistenciju i jednu ukradenu loptu za malo manje od 24 minuta na terenu.

Uz to Srbin je ušao u istoriju Majamija, sa 19 godina i 160 dana postao je najmlađi igrač ovog tima ikada koji je startovao na jednom meču NBA lige.

Jović je 11 poena ubacio u prvoj deonici, odnosno prvih devet za Majami za koji je do ovog meča sa Torontom odigrao svega 24 minuta.

- Naporno sam radio poslednjih mesec dana i samo sam čekao da me prozovu. Bio sam spreman na sve. Desilo se ono što se desilo Bamu i morao sam da napredujem i pomognem svom timu da pobedi. Bio je ovo težak poraz, ali nadam se da ću sledeći put više pomoći - rekao je Jović posle utakmice.

Toronto ima devet pobeda i sedam poraza i zauzima peto mesto na Istočnoj konferenciji, dok je Majami 10. sa sedam pobeda i osam poraza.

BONUS - NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna