"A ISMEVALI STE GA!" Ameri oduševljeni novom srpskom NBA zvezdom, ovaj mladić je opet zablistao! (VIDEO)

Novosti online

13. 11. 2022. u 20:31

ALEKSEJ Pokuševski je nastavio sa dobrim igrama u NBA ligi.

А ИСМЕВАЛИ СТЕ ГА! Амери одушевљени новом српском НБА звездом, овај младић је опет заблистао! (ВИДЕО)

FOTO: Tanjug/AP

Sa Oklahoma siti Tanderima ostvario je pobedu u čuvenom njujorškom "Medison skver gardenu", u kome su gosti savladali Nikse sa 135:145.


Dvadesetogodišnji Pokuševski, koji je na početku malo imao problema sa Kemom Redišom, a i brzo dvaput izgubio loptu nakon pet poena u nizu, razigrao se kako je vreme odmicalo.


U meču u kome odbrane maltene da nisu postojale, što je dovelo i do nekih atrakcija, poput zakucavanja mladog člana njujorške ekipe, Džerika Simsa...

... srpski košarkaš je najveći doprinos imao u građenju nedostižnih 15 poena prednosti, posle čega, u završnici utakmice, nije ni ulazio u igru.


Aleksej Pokuševski je, za 18 minuta na parketu kao starter, meč završio sa 12 poena, šutirajući 3/4 za dva, a 2/4 za tri, uz tri asistencije, dva skoka, dve pomenute izgubljene lopte, ali i po jednom blokadom i "krađom".


Imao je "Poku" i momente koji su oduševljavali navijače Tandera, poput situacije kada bi blokirao šut rivala, pa odmah na drugoj strani parketa pogodio trojku.


- Spektakularan je razvoj Alekseja Pokuševskog. Ljudi su ga zvali "mim" igračem (ismevali su ga na internetu, prim. prev.) tokom prve dve sezone. Ali, sada ruši predrasude - poručio je jedan ljubitelj košarke iz Amerike.

Do ove utakmice, sa 2,8 blokada po meču, Pokuševski je uz Majlsa Tarnera bio najbolji bloker u NBA ligi kada se radi o takmičarskim mečevima u mesecu novembru.

U pobedi u Njujorku, najbolji akteri gostujuće ekipe bili su Šai Gildžus-Aleksander sa 37 poena, Lu Dort sa 24, a toliko je postigao i Džoš Gidi, ali u tripl-dablu jer je imao i 12 asistencija, te 10 skokova. Kod Niksa su najefikasniji bili Rediš sa 26, Rendl sa 25 i rezervista Kvikli sa 24 poena.

Aleksej Pokuševski - NBA statistika

Posle ove utakmice, Aleksej Pokuševski ima proseke od 9,4 poena po meču, 5,2 skoka, 1,6 asistencije i 1,5 blokade, a sve to za oko 21 i po minut ukazane šanse po utakmici.

NBA liga - tabela

BONUS VIDEO: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POLICIJA BLOKIRA PRILAZ: Stigao bager u dvorište kuće gde je nestala mala Danka (FOTO/VIDEO)