KLS: Dorćolci na krilima Jaramaza ostali jedini neporaženi tim! Vršac odneo pobedu u malom vojvođanskom derbiju

Tanjug

08. 11. 2022. u 14:16

SEDMO kolo Košarkaške lige Srbije obeležio je derbi između Metalca i Dinamika, koji su Dorćolci rešili u svoju korist posle velikog preokreta rezultatom 92:88 i tako ostali jedina neporažena ekipa u dosadašnjem delu sezone.

КЛС: Дорћолци на крилима Јарамаза остали једини непоражени тим! Вршац однео победу у малом војвођанском дербију

FOTO: ABA liga j.t.d. / Dragana Stjepanović

Metalac je tokom većeg dela meča imao prednost, koja je u 27. minutu iznosila čak 24 poena, ali je Dinamik odličnim šutem za tri poena uspeo da se vrati u meč i na kraju zasluženo slavi.

Najefikasniji u pobedničkom taboru bio je Nemanja Jaramaz sa 23 poena, a Vojin Medarević je dodao 18. Valjevce su predvodili Marko Bajić sa 16, odnosno Ibrahim Durmo sa 15 poena.

U malom vojvođanskom derbiju, Vršac je u Milenijumu pobedio Spartak 99:77, a poraz Subotičana doveo je i do smene trenera Spartaka Srećka Sekulovića.

Bila je to utakmica u kojoj su Vrščani sve vreme diktirali tempo, u kojoj je blistao Slobodan Jovanović. Odlični bek ubacio je 20 poena, šutirajući trojke pet od šest. Lazar Vasić je dodao 16 poena. Patrik Hardi sa 20 i Kasim Nikolson sa 14 poena bili su najefikasniji u redovima Spartaka.

Posle nešto sporijeg starta sezone, Mladost je došla do važne pobede u Novom Pazaru - 85:81. Posle velike borbe Zemunci su u poslednja dva minuta ušli sa kapitalom od pet poena, koji su potom uspeli da sačuvaju.

Bogdan Mikavica sa 18 poena i Filip Bakić sa 15 bili su najraspoloženiji kod domaćina, dok su kod Zemunaca najbolje partije pružili Petar Živojinović sa 25 i Li Armstrong sa 20 poena.

U ostalim utakmicama, Zlatibor je bio bolji od OKK Beograda, 81:71, Vojvodina je slavila kraj Morave protiv Čačka 94 rezultatom 94:77, Tamiš je u Lazarevcu savladao Kolubaru 77:70, dok Sloga na svom terenu nije imala problema sa Dunavom - 73:65. Kolo je zaključeno trijumfom Zdravlja koje je posle promene trenera savladalo Slobodu 75:58.

BONUS - NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NIKOLA JOKIĆ UŠAO U NBA ISTORIJU: Denver slavi, niko nikada kao Srbin!