NOĆ NBA KOŠMARA ZA SRPSKOG ASA: Nikola Jokić se samo ovoga plašio (VIDEO)

Novosti online

31. 10. 2022. u 21:30

NIKOLA Jokić se nadao da će novi duel Zapadne konferencije NBA lige između njegovog Denvera i, domaćina, Los Anđeles lejkersa, proteći poput prvog u novom šampionatu, ali... Ne da od nove pobede Nagetsa nije ništa bilo, već su ih zadesili pehovi.

НОЋ НБА КОШМАРА ЗА СРПСКОГ АСА: Никола Јокић се само овога плашио (ВИДЕО)

Foto:FOTO: Printskrin Twitter/@nuggets

Isprva je sve delovalo idilično u "gradu anđela" po goste iz Kolorada, koji su se nadali da će iznova ubedljivo pobediti poljuljane "jezerdžije", koji nisu imali nijedan jedini trijumf u ovom prvenstvu.

Bilo je i odličnog raspoloženja u samim Nagetsima, i srdačnih pozdrava među evropskim asovima kada je Nikola Jokić ugledao kako pokraj terena stoji legendarni Španac Pau Gasol...

... a i kada je meč počeo, delovalo je kao da bi moglo da se ponovi ono što se dešavalo u prvoj NBA sedmici, kada je Jokić bio ubedljivo najbolji akter tog meča s Lejkersima.

Prosto, srpski as je briljirao, oduševljavajući i saigrače, a i ljubitelje košarke u Americi bravurama poput "pomeranja igrača odbrane - pogledom":

Ali, stvari su brzo počele da se menjaju.

Pehovi su dobrim delom bili krivi za to.

Najpre je "Bouns" Hajlend, rezervni plejmejker Denvera osetio bol na poslednjem zagrevanju pred meč i nije mogao da igra.

Potom je i iskusni Iš Smit, koji takođe treba da odmeni organizatora igre, doživeo povredu, ali za razliku od mladog kolege koji je povredio kuk, on je istegao mišić lista.

Na sve to, Džamal Marej, prva zvezda spoljne linije Nagetsa, i pored solidnog izdanja (prvi put u sezoni "prebacio" 20 ubačenih poena) - nije mogao da igra duže nego što je to unapred odlučio stručni štab. Ovo stoga jer se i dalje polako privikava na NBA ritam posle više od 500 dana pauze usled teške povrede ligamenata kolena.

Epilog?

Lejkersi su preokretom ostvarili prvu pobedu u sezoni, a oslabljeni Denver doživeo treći poraz.

Da stvari budu gore od pukog rezultatskog neuspeha, pehovi s povredama su ponovo uzdrmali Nagetse, koji su u minule dve sezone bili izuzetno pogođeni takvim događajima, usled čega nisu uspeli da ostvare rezultate kojima su se njihovi navijači nadali.

Nikola Jokić statistika - sezona 2022/2023

Posle sedam odigranih utakmica, Nikola Jokić ima proseke od 21 poena, uz 11,1 skok, i 8,4 asistencije po meču.

Proteklu, sezonu 2021/2022 je završio sa prosecima od 27,1 poena, 13,8 skokova i 7,9 asistencija, ali sada nema potrebe da se, kao u šampionatu za nama, toliko posvećuje košgeterskim zadacima usled oporavka dva važna igrača, Džamala Mareja i Majkla Portera Juniora, te dolaska solidnih šutera.

Raspored utakmica Denver nagetsa

Denver će gostuje Oklahomi u petak, sat iza ponoći po srednjeevropskom vremenu, a potom će ugostiti San Antonio (nedelja, dva časa iza ponoći).

NBA liga - tabela

BONUS - NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI:

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NIKOLA JOKIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta su 142 NBA igrača uradila zbog njega