"NEREALNO!" Ni NBA asovi ni američki novinari ne mogu da veruju šta je Nikola Jokić uradio (VIDEO)

Novosti online

27. 10. 2022. u 16:02

NIKOLA Jokić ni sam nije baš zamišljao da će pravi mali NBA derbi Zapadne konferencije, između njegovog Denvera i Los Anđeles lejkersa, proteći kako je protekao.

НЕРЕАЛНО! Ни НБА асови ни амерички новинари не могу да верују шта је Никола Јокић урадио (ВИДЕО)

FOTO: Tanjug/AP

Nakon što je Portland ne samo nokautirao Nagetse, postojala je bojazan kako će ekipa iz Kolorada proći protiv uzdrmanih "jezerdžija" koji, kako se to pisalo u američkim medijima, "moraju u nekom trenutku da prorade jer imaju istinske asove u svojim redovima". Uz to, na megdanu s ekipom iz "grada anđela" Jokić i saigrači nisu mogli da  računaju na jednog od svoja tri ključna igrača, Majkla Portera Juniora koji je zbog problema s leđima (ali više iz predostrožnosti nego što ima nove bolove), propustio ovaj "zapadni derbi".

A ta reč, "derbi", prestala je da važi kada se Nikola Jokić razgoropadio.

Ne samo da je Jokić bio ubedljivo najefikasniji akter ovog meča, već je u ubedljivoj pobedi promašio samo jedan od 13 šuteva za dva poena.

Toliko je bio impresivan da su čak i NBA asovi to komentarisali na društvenim mrežama, poput Džamala Kroforda i njegovih reči "Džoker je nerealan"...

... preko istog stava novinara Dena Grinberga ...

... zatim objave njegovog kolege iz "Forbsa", Šejna Janga:

- Najpametniji igrač u ligi. Jokić igra potpuno drugačiju igru.

Možda je najbolje ovaj impresivan nastup srpskog asa sumirao Harison Vind iz "DNVR"-a. On je ovako prokomentarisao šta je sve dvostruki uzastopni MVP NBA lige radio Entoniju Dejvisu, osmostrukom Ol-staru, dvaput članu idealne defanzivne petorke NBA lige (2018. i 2020), dvaput članu druge defanzivne petorke (2015, 2017) i tri puta najboljem blokeru u NBA:

- Nikola Jokić je odveo Entonija Dejvisa danas u školu. Imao je učinak 31/13/9, šutirajući 12/13 za dva poena, sve vreme dobijajući Dejvisa u delima. Jokić je prvi prekršaj napravio u prvom napadu Lejkersa, ali je drugi tek krajem četvrte četvrtine. A čuvao je Dejvisa sve vreme.

Vind je tome dodao i snimak jedinog Jokićevog promašaja, tek da "začini" pomenutu tvrdnju o maestralnoj partiji Srbina protiv jedne od najvećih NBA zvezda.

A kako je Jokić igrao protiv Lejkersa, pogledajte i sami:

Inače, učinak Nikole Jokića na poslednje četiri utakmice protiv Entonija Dejvisa je, više nego impresivnih, 31 poen po meču, te 14 skokova, 7,5 asistencija, dve "krađe" i jedna blokada po nastupu, uz 54 više poena koje je Denver dao nego što je primio dok je Srbin bio na parketu.

I, na sve to, iz igre je aktuelni MVP šutirao sa preciznošću od 66,4%.

Nikola Jokić statistika - sezona 2022/2023

Posle pet odigranih utakmica, Nikola Jokić ima proseke od 22,4 poena, uz 10,8 skokova, i 9,4 asistencije po meču, i to uz šut od čak 65,6% iz igre.

Proteklu, sezonu 2021/2022. je završio sa prosecima od 27,1 poena, 13,8 skokova i 7,9 asistencija, ali sada nema potrebe da se, kao u šampionatu za nama, toliko posvećuje košgeterskim zadacima usled oporavka dva važna igrača, Džamala Mareja i Majkla Portera Juniora, te dolaska solidnih šutera.

Raspored utakmica Denver nagetsa

Denver će dočekati Jutu u subotu od 3 sata. Zatim slede dva gostovanja - Lejkersima u ponedeljak u 3.30 i Oklahomi (petak, 2), a potom će Denver ugostiti San Antonio (nedelja, 3).

NBA liga - tabela

BONUS - NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI:

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024